Overleven na de zombie-apocalypse in horrorspel State of Decay


Bekijk hieronder een trailer van State of Decay. Op het eerste gezicht de zoveelste saaie zombie-shooter met zulke matige graphics dat je je afvraagt waarom ik jullie er überhaupt mee lastig val. Dat zit zo: volgens de makers is State of Decay juist géén doorsnee zombie-shooter. Zij omschrijven het als een survivalgame in een uitgestrekte open wereld. Een “fully simulated, evolving world” zonder spelregels. De meeste aardbewoners zijn veranderd in zombies en jij bent een van de laatste gezonde mensen. Als je andere overlevenden tegenkomt kunnen jullie samen optrekken en zelfs nederzettingen bouwen, maar echt veilig zul je nooit zijn. Ten eerste omdat de voorraden in de omgeving (leegstaande winkels om te plunderen etc.) na een tijdje opraken, en ten tweede omdat zombies worden aangetrokken door geluid. Hoe meer mensen, hoe meer risico.

Als je ook weleens andere gamesites bezoekt heb je de afgelopen weken misschien gelezen over Day Z, een experimenteel overlevingsspel zonder regels. State of Decay klinkt als de gestroomlijnde console-versie van dat. Wat niet helemaal eerlijk is aangezien ontwikkelaar Undead Labs al sinds 2010 aan dit project werkt – lang voordat Day Z werd onthuld. Goede ideeën hangen blijkbaar in de lucht.

Dus, samenvattend: bekijk de trailer, let niet op de graphics en hou je vingers gekruist dat State of Decay alle beloften kan waarmaken. Het spel staat gepland voor Xbox 360 en pc.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:De rustige kant van zombiespel State of Decay
Lees ook:Dead Nation: makers van Super Stardust HD komen met een topdown zombie shooter
Lees ook:Zie WiiWare-spel Zombie Panic in Wonderland in actie
Lees ook:Dead Rising 3 aangekondigd voor de Xbox One
Lees ook:Een zombie als huisdier in Pet Zombies voor de 3DS

5 reacties op “Overleven na de zombie-apocalypse in horrorspel State of Decay

  1. Randolph

    En weer niet een zombie survival voor de ps3… Ik vind het zo jammer.
    Ik ben tegenwoordig zo geïnteresseerd in dit soort spellen, maar mijn laptop kan niet zoveel en voor de PS3 is er nog niks! Gelukkig zijn deze zombie survival games de laatste +/- 2 jaar een hype aan het worden onder indy developers, wat een goed teken is.
    .
    De hype begon vooral met minecraft, het idee tenminste, van het overleven zonder einde, met een vrij open wereld en monsters als zombies. Een andere interessante titel is overigens Project Zomboid. Die kan dan ook weer wel op mijn laptop, met vrij primitieve maar desalniettemin leuke graphics.
    .
    Dat brengt me trouwens op het volgende punt; Erik, sinds wanneer geef jij om graphics? Ik dacht dat jij zo’n echte gamer was die het om de gameplay deed, net als ik? Dit spel ziet er prima uit. Bij survival/horror/nacht spellen is alleen de lighting engine echt van belang en die ziet er bij dit spel prima uit!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Jammer inderdaad dat deze game (nog?) niet naar de PS3 komt. De graphics zien er niet zo slecht uit als ik n.a.v. jouw stukje had verwacht trouwens. De trailer richt zich wel erg op het hack & slash aspect van de game en minder op het survival gedeelte vind ik. Het verhaal (los van de zombies) doet me een beetje denken aan het boek ‘Earth Abides’ van George R. Stewart (of elk ander ‘survivalism’ boek eigenlijk).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Inderdaad, of aan de serie “the walking dead”, of “de oversteek” van Justin Cronin

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Mooie serie inderdaad (de originele stripboeken ook trouwens). Laten we dan ook “The Road” van Cormac McCarthy nog maar een keer weer eens noemen… (boek van Justin Cronin opgeschreven, bedankt voor de tip!).

          /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Microsoft is zelf de uitgever en volgens mij hebben ze hier en daar ook geholpen met de ontwikkeling. De kans dat deze later ook naar de PS3 komt acht ik dus héél erg klein. Wel jammer inderdaad, want zo’n soort spel is daar nog niet beschikbaar. Uiteindelijk zal een grote ontwikkelaar wel met iets vergelijkbaars komen (het succes van Minecraft en Day Z is echt niemand ontgaan), maar dat kan nog wel een paar jaar duren. :(
    .
    De graphics maken mij ook weinig uit, maar omdat het zo’n actiegerichte trailer is was ik bang dat mensen automatisch de vergelijking zouden maken met spellen als Resident Evil en Alan Wake (die er – eerlijk is eerlijk – wel mooier uitzien). Mijn punt was meer dat je daar doorheen moet kijken omdat dit een ander soort spel is. Volgens de makers althans… hopelijk laat de volgende trailer ook de rustige kant van State of Decay zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.