Screenshots van Assassin’s Creed III uitgelekt


De enige afbeelding van Assassin’s Creed III die ik van Ubisoft mag laten zien staat hierboven: de officiële boxart. Sinds vandaag circuleren er echter ook 13 gelekte screenshots, die het tijdschrift Game Informer eigenlijk pas volgende week mocht publiceren. Ik durf ze niet te plaatsen uit angst voor Ubisoft’s en GI’s advocaten, maar wie nieuwsgierig is kan stiekem op deze link klikken.

Een nieuwe setting dus. Eindelijk! Want een serie over tijdreizen die zich drie afleveringen lang afspeelt in hetzelfde tijdperk, dat was natuurlijk wel een beetje raar. Gelukkig kruipt Desmond voor Assassin’s Creed III in het hoofd van een ander ver familielid – eentje die leefde tijdens de Amerikaanse Revolutie. De exacte details staan hier, maar waar het op neerkomt is dat Desmond’s voorvader opgroeit bij een stam Mohawk-indianen, totdat zijn dorp wordt platgebrand door Britse kolonisten. Hij raakt verwikkeld in hun conflict en komt uiteindelijk in contact met George Washington, de eerste president van Amerika. Dat wordt een interessante geschiedenisles over een periode waar mijn leraar op school nooit aan toe is gekomen. De besturing is ongeveer gelijk aan de vorige Assassin’s Creed-spellen, maar bij gebrek aan steden klim je deze keer vooral door bomen en over rotswanden. Dat belooft over een paar weken een spectaculaire eerste trailer te worden.

[g.forum]

Lees ook:Assassin’s Creed Unity: co-op multiplayer voor 4 spelers
Lees ook:Assassin’s Creed III officieel aangekondigd met pre-rendered trailer
Lees ook:Eerste screenshots Assassin’s Creed 2
Lees ook:Twee nieuwe Assassin’s Creed screenshots
Lees ook:Gametrailers video review van Assassin’s Creed

5 reacties op “Screenshots van Assassin’s Creed III uitgelekt

  1. Kikujiro

    Dus er komt een deel 3. Ik was de draad een beetje kwijt na Brotherhood en Revelations. Heb ook alleen deel 1 en 2 gespeeld. Jammer dat Desmond zijn kledingkeuze niet aanpast aan het desbetreffende tijdperk. Hij ziet er zo nogal ‘out of place’ uit. Van mij mag mogen ze dat hele tijdreis aspect wel uit het spel halen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Inno Vation

    Ik zie dat je de Wii U er ook in het rijtje Playstation 3, Xbox 360 en PC hebt gezet. Dat is natuurlijk ook goed nieuws.
    .
    Volgens mij zijn het niet allemaal ‘in-game’ screenshots, maar zitten er ook ‘concept arts’ tussen. In ieder geval voor de laaste vier afbeeldingen.
    .
    En kan ik nog een keer benadrukken dat Assassin’s Creed III ook voor de Wii U uitkomt? Ja? En ik verwacht van Ubisoft dat het geen luie port wordt van de Playstation 3/Xbox 360/PC versie, maar dat het iets uniek wordt met de Wii U controller. Het gerucht gaat dat de Wii U minstens 1 GB aan RAM geheugen heeft, dus dat zit wel goed.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Volgens mij zijn al die screenshots in meer of mindere mate opgepoetst. Het ziet er allemaal net iets te mooi uit. Maar goed, om een beeld te krijgen van de setting zijn ze toch wel handig.
    .
    Dat het spel naar de Wii U komt maakte Ubisoft een paar weken geleden bekend. Zie bijvoorbeeld hier. Ik verwacht eigenlijk wél een quick & dirty port van de PS3/Xbox 360-versie. Hooguit met een plattegrondje op de controller ofzo, maar verder zal het vast niet gaan. Misschien maar goed ook. Het spel wordt ontworpen voor traditionele controllers, ik ben niet zo’n fan van extra gimmicks bovenop een besturing die van zichzelf al prima werkt. (Denk aan schudden met de Wiimote of blazen in de microfoon van de DS). Als Ubisoft echt iets bijzonders met de controller wil doen, heb ik liever dat ze daar een nieuw spel omheen verzinnen.
    .
    En zijn kleding is volgens mij wel iets primitiever, maar die witte kap over zijn hoofd maakt hem natuurlijk superherkenbaar. Daar doet Ubisoft het ook voor. Ook mensen die geen gamesites bezoeken moeten straks in één oogopslag zien dat er een nieuwe Assassin’s Creed in de winkel ligt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

      Als het een quick & dirty port wordt, dan ben ik wel teleurgesteld in Ubisoft. Ubisoft was wel één van de eerste die de Wii U in de armen sloot, na de presentatie op de E3 vorig jaar. En kijk bijvoorbeeld wat ze met Ghost Recon Online willen doen. Daarin speelt de controller een belangrijke rol. Niet als extra gimmick, maar als een andere manier om de game te beleven.

        /   Beantwoorden  / 
  4. G.Tom

    Ik kijk er naar uit. Ik vond zelf Revelations een van de minste delen. Begrijp me niet verkeerd, de online multiplayer werkt fantastisch en als een tierelier, maar het verhaal is het zwakste wat ik tot nu toe heb meegemaakt, en de “Revelations” blijven uit en roepen alleen maar meer vragen op. III zal waarschijnlijk eindelijk de verfrissing geven waar de serie aan toe is. Wachten op de E3!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.