Op avontuur in Dark Souls – dag 3


Ik stond vandaag tegenover mijn eerste Dark Souls-eindbaas. De eerste ja, want die draak uit het oefenlevel tel ik niet mee. Dit voelde als mijn eerste échte eindbaas en het was een angstaanjagende ervaring.

Bij het woord “eindbaas” verwacht je misschien een imposant beest met een rode weak point op zijn voorhoofd of een lichtgevende staart. Zo’n monster dat altijd aanvalt volgens vaste, voorspelbare patronen. Je kent ze wel: van die wezens die doorgaans onkwetsbaar zijn voor al jouw aanvallen, behalve voor dat ene nieuwe wapen waar je toevallig net een paar minuten geleden over struikelde.

Ja nou, geen van die dingen waren van toepassing op deze eindbaas. Behalve misschien “imposant”, want dat was hij zeker. De Taurus Demon (zo heette hij volgens zijn energiebalk) kwam letterlijk uit de lucht vallen toen ik nietsvermoedend over een brug wandelde. Het was een harig beest met een grote hakbijl waarmee hij meteen begon te slaan. Dat was zijn aanvalspatroon: recht op mij af rennen en zwaaien met zijn hakbijl. Onze eerste ontmoeting duurde dan ook maar een paar seconden.

Onze tweede trouwens ook. En onze derde al niet veel langer. Soms wist ik het gevecht een paar seconden te rekken door opzij te springen als hij uithaalde met die bijl, maar uiteindelijk kreeg hij me altijd te pakken. En nieuwe wapens had ik ook al niet. Ik liep nog steeds rond met dezelfde uitrusting als waar ik het spel mee begon. Zelfs als ik de Taurus Demon per ongeluk een keer raakte met mijn miezerige zwaard, dan nog maakte dat nauwelijks een deuk in zijn energiebalk. De situatie was behoorlijk uitzichtloos.

Maar nu komt het: uiteindelijk heb ik hem tóch verslagen. Hoe? Dat kan ik helaas niet verklappen. Ik bedoel: ik kan het wel verklappen, maar dat zou het gevecht verpesten voor iedereen die Dark Souls nog niet heeft gespeeld. Laten we het erop houden dat er wel degelijk een manier bestaat, en dat ik moest glimlachen toen ik besefte dat de truc echt werkte. Die arme Taurus Demon wist niet wat hem overkwam.

Wat ik wél kan verklappen is dat je na afloop van het gevecht terug moet naar het vorige kampvuur. Nee echt: ik raad je sterk aan om terug te wandelen naar dat kampvuur en je verzamelde zielen veilig te stellen. Je bent misschien geneigd te denken: “ach, laat ik eerst even kijken aan de overkant van deze brug. Wat is het ergste wat me kan overkomen, zo vlak nadat ik een eindbaas heb verslagen?” Waarop ik je alleen maar met klem kan aanraden om in godsnaam eerst die 3000 zielen veilig te stellen. Hoor je me? Met klem!

Meer wil ik er niet over zeggen. Nooit meer.

[g.forum]

Lees ook:Gametrailers interviewt Dark Souls-producer
Lees ook:Op avontuur in Dark Souls II – deel 3
Lees ook:Op avontuur in Dark Souls II – deel 1
Lees ook:Op avontuur in Dark Souls – dag 4
Lees ook:Op avontuur in Dark Souls – dag 1

13 reacties op “Op avontuur in Dark Souls – dag 3

  1. Kars

    Haha met dit soort verhaaltjes kun je gamers echt prikkelen om dit ook te kopen, mooi gedaan! Zelfs ik ben echt benieuwd om dit eens uit te proberen, en ik ben een beduidend minder fanatieke gamer dan een paar jaar geleden ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik voorspel in de nabije toekomst een enorme toestroom van gefrustreerde games.blog-bezoekers die muurvast zitten in Dark Souls. ;) Het is lang geleden dat een spel me zo streng strafte voor elke fout. Maar voel je vrij om het ook te proberen. Als het genre je ligt is het wel een enorm bevredigende ervaring!

      /   Beantwoorden  / 
  3. DivineShark

    Erik, Kijk voor het kampvuur in undead burg, Je moet een stukje terug om de handelaar te vinden, Tussen het kampvuur en het riool achtige stukje, Kijk vooral of je misschien ergens een zijgangetje in kan slaan ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Das

      Subtiel spoilen is nog steeds spoilen

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Inmiddels gevonden, maar toch bedankt!

        /   Beantwoorden  / 
  4. Shitbull55

    :-) Een nieuw dagboek! Waarom vertaal je dit niet naar het Engels? Is volgens mij echt markt voor! Als feature op een groot blog bijvoorbeeld… #justathought

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Zat ikzelf ook al te denken… Dan zou het fenomeen ‘Erik’ nog wel eens heel erg groot kunnen gaan worden… ;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Yes well, I’d probably need a native speaker to translate my translations. Else you get from that curved english. ;) They’d be able to understand (probably) but it would look silly nonetheless.
        .
        Verder heb ik er ook weleens over gedacht maar… nou ja, we zullen zien. Voorlopig is er nog maar 1 tekening in deze serie waar ik tevreden over ben. Als ik echt mn internationale debuut wil maken moet het natuurlijk wel meteen goed zijn.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Shitbull55

          You’re being too modest ;)

          Je verhalen en tekeningen hebben personality, daar draait het om.
          Een goede engelse vertaling is zo geregeld via een vertaalbureau (of misschien kun je connecties uit de communitie gebruiken?).

          So stop making silly excuses and go for it! :-)

            /   Beantwoorden  / 
  5. Tom

    892000 souls pakte ik laatst op in een PVP gevecht…..achthonderdtweeenegentigduizend.
    Ik wist niet eens wat ik ermee moest doen zoveel was het :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Voel ik me toch ineens een stuk beter over de 3000 souls die ik ben kwijtgeraakt. Ik denk dat die andere speler wel een rotdag heeft gehad toen. ;)

        /   Beantwoorden  / 
  6. Gulzt

    Leuk leuk. Ik kom morgen weer terug naar Nederland, gelukkig heb je me ondertussen nog niet ingehaald :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.