Kijk dit: nieuwe trailer Spelunky op Xbox Live Arcade


Hebben jullie Spelunky nu al eens gedownload? Dat kan nog steeds. Gratis! Hier! Spelunky is op veel manieren de ultieme indiegame: gemaakt door één persoon, hippe retro-graphics, fantastische retromuziek en een originele gimmick die je nog nergens anders hebt meegemaakt. In het geval van Spelunky: willekeurig gegenereerde levels. Niets bijzonders in de wereld van RPG’s, maar een primeur voor platformspellen. Dus ook al heeft Spelunky maar 16 levels, het zijn iedere keer 16 andere levels. Tel daarbij op een lenige hoofdrolspeler en een terugkerende minigame (de boze winkelier beroven is misschien nog wel spannender dan het avontuur zelf) en je hebt één van de verslavendste spellen die ik ooit heb gespeeld.

Mijn eerste gedachte was dat zo’n perfect spel helemaal geen remake nodig heeft, maar toen wist ik nog niet dat Derek Yu de XBLA-versie vol zou stoppen met nieuwigheidjes. Nieuwe wapens! Nieuwe omgevingen! Nieuwe vijanden! Multiplayer! Het is jammer dat Microsoft de exclusieve rechten heeft geregeld, anders zou ik hier weer van voor af aan verslaafd aan kunnen raken. (Al moet ik wel zeggen dat ik de originele pixels en deuntjes nog steeds leuker vind dan de extreem gepolijste graphics en soundtrack in de Xbox-versie. Hopelijk is er ook een retro-optie voor puristen).

Spelunky XBLA verschijnt pas over een paar maanden maar als alles goed gaat nog wel dit jaar.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Spelunky komt naar Xbox Live Arcade
Lees ook:Spelunky 2 aangekondigd
Lees ook:Spelunky’s nieuwe look op XBLA
Lees ook:Xbox One alsnog backward compatible met Xbox 360
Lees ook:Sony weigert te betalen voor exclusivity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.