Spelunky komt naar Xbox Live Arcade


Spelunky is één van de leukste indiespelletjes die ik dit jaar heb gespeeld (al is het wel erg frustrerend dat zelfs de nieuwe versie 1.0 nog steeds niet goed overweg kan met mijn gamepad). Het is een supermoeilijk platformspel met iedere keer dat je het speelt nieuwe, willekeurig gegenereerde levels. Op die manier voelt het ergens nogal zinloos – Spelunky valt nooit echt uit te spelen – maar het blijft verslavend om nieuwe grotten te verkennen en te zien op wat voor onmogelijke plek de computer alle schatten nu weer heeft verstopt. De pc-versie is nog steeds gratis te downloaden, maar het grote nieuws van vandaag: Spelunky komt ook naar Xbox Live Arcade. Geen rechtstreekse port, maar volgens Derek Yu een remake met nieuwe graphics en vele extra’s. Uitstekend nieuws dus! Eindelijk een Spelunky met goede controller-ondersteuning.

[games.blog forum]

Lees ook:Spelunky’s nieuwe look op XBLA
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer Spelunky op Xbox Live Arcade
Lees ook:Spelunky 2 aangekondigd
Lees ook:GameMaker Studio tijdelijk gratis verkrijgbaar
Lees ook:Je 10 gratis NES-spellen downloaden op de 3DS, hoe doe je dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.