Jeff Minter is het zat, wil geen spellen meer maken


Ah, Space Giraffe. Als ik een Xbox 360 had zou dat het eerste spel zijn wat ik er voor downloadde. Het ziet er zo bizar en chaotisch uit, Rez x 10 zeg maar. Maar ik moet toegeven, erg toegankelijk lijkt het me niet. Alle reviews klaagden er ook over dat je de eerste paar uur geen flauw idee hebt wat je moet doen en de tutorial schijnt niet veel te helpen. De maker van het spel, Jeff Minter, had er dan ook vast wel rekening mee gehouden dat zijn game geen miljoenenpubliek zou bereiken. Maar dat hij nu is verslagen door Frogger, dat schoot hem toch even in het verkeerde keelgat.

"not seeing a lot of reason to continue even trying to make games, at this point, when a remake of Frogger, one of the worst games in the history of old arcade games, can outsell Space Giraffe that we put so much love and effort into, by more than ten to one, in one week."

"OK, we get the message. All you want on that channel is remakes of old, shite arcade games and crap you vaguely remember playing on your Amiga.

We'll shut up trying to do anything new then.

Sorry for even trying."

Dat klinkt behoorlijk bitter, al ben ik het wel met hem eens dat Frogger één van de vervelendste retro-games is.

Maar ik denk toch, als je bewust een ontoegankelijk spel in elkaar zet, dat je er rekening mee moet houden dat je maar een klein publiek aanspreekt. (Een bizarre naam als "Space Giraffe" zal vast ook niet helpen). Ik heb Jeff Minter altijd gezien als een ontwerper die vooral de spellen maakt die hij zelf graag zou willen spelen, het verbaast me een beetje dat hij zo geraakt wordt door de tegenvallende verkoopcijfers. Hij moet toch weten dat hij zelf ook meer geld had kunnen verdienen door Space Giraffe iets minder psychedelisch te maken en het gewoon 'Tempest 2007' te noemen.

Aan de andere kant is het ook weer niet alsof hij deze uitspraak tijdens een interview tegen een journalist heeft gedaan. Het is gewoon iets dat hij op zijn persoonlijke blog heeft geschreven. Ik moet er ook niet aan denken dat iedereen alles serieus nam wat ik op mijn persoonlijke blog schreef.

Dus, samenvattend, de boodschap is eigenlijk:

1. Koopt allen Space Giraffe.
1. Koop vooral Frogger niet!

Bron: stinkygoat.livejournal

Zie ook:
- Space Giraffe klaar voor alpha release
- But our giraffe is in another castle

Lees ook:Minotaurussen op asteroïden in Jeff Minter’s nieuwe schietspel
Lees ook:Space Giraffe klaar voor alpha release
Lees ook:Nu uit: Jeff Minter’s Vita-spelletje TxK
Lees ook:Jeff Minter’s Polybius naar PlayStation VR
Lees ook:But our giraffe is in another castle

6 reacties op “Jeff Minter is het zat, wil geen spellen meer maken

  1. justin

    Nou, het is inderdaad erg bizar. Had een keer de trial gedownload, en dacht echt van WTF?! Had ‘m maar snel weer verwijderd :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. Afello

    “Congratulations! You Succes! But our giraffe is in another castle!”

      /   Beantwoorden  / 
  3. Afello

    “Congratulations! You Succes! But our giraffe is in another castle!” lol…. Maar what’s up met al dat gevloek? Horse Smegma? Fluff Fucker? Cunt cunt? Mag ik daar dan nog wat aan toe voegen? WHAT THE FUCK! Goed… het is niet dat ik kleinzerig ben, maar ik ben ook weer niet kinderachtig genoeg om er stiekem om te gniffelen… okay, behalve dat paarden smegma dan, gniffel gniffel…

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Dat is inderdaad opvallend. Misschien had Jeff gehoopt dat het niemand zou opvallen in de chaos van de rest van die graphics? ;)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Afello

    Waarschijnlijk, totdat Erik besloot een screenshot bovenaan zijn blog te plaatsen… lekker kindvriendelijk jongen :P

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jefsz

    Is dit eigelijk officieel wel een game, ik ben niet bekend met space giraffe maar het ziet er naar mijn taste gewoon uit als erg veel verschillende kleuren op het scherm :P .
    RAINBOW< OEHWW :O PRETTY, Me wanna Touch RainBOW :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.