Nu uit: Jeff Minter’s Vita-spelletje TxK


Wacht, wat? Er kwam vandaag een nieuw Jeff Minter-spelletje uit voor de Vita? Die aankondiging had ik helemaal gemist!

Jeff Minter is een legendarische spelontwerper die onder de naam Llamasoft al ruim 30 jaar spelletjes uitbrengt. Het zijn vaak bedrieglijk simpele arcadeshooters waarin je jezelf heerlijk kunt verliezen. Van die spelletjes die simpel beginnen en dan stapsgewijs steeds moeilijker worden totdat je helemaal in the zone zit. Het aardige van Jeff Minter is dat hij de extra rekenkracht van moderne computers nooit heeft gebruikt om de graphics realistischer te maken, maar wel om zijn spellen te voorzien van psychedelische lichtshows die de hele ervaring nóg hypnotiserender maken.

TxK ziet eruit als een remake van Space Giraffe voor de Xbox 360 (wat op zijn beurt weer een remake was van retroklassieker Tempest) al zijn de graphics deze keer wel iets rustiger. Space Giraffe werd af en toe zo chaotisch dat de vijanden bijna niet meer zichtbaar waren, maar dat lijkt deze keer wel mee te vallen. TxK is nu te koop voor €6,99. PlayStation Plus-abonnees krijgen de komende twee weken 20% korting.

Kijken op YouTube

Instant update: Oh wow, Edge zegt over TxK: “twitch gaming at its finest”, “one of the best games on Vita” en “it might just be the best Minter’s ever made.” Nu word ik helemaal nieuwsgierig!

Extra instant update: Okee, ik heb hem maar meteen gekocht. Net m’n eerste potje achter de rug en ik zit nog na te trillen. Die kleuren! Die soundtrack! Ik ben nog niet goed genoeg om nu al te zeggen of TxK echt zo briljant is, maar het ziet er wel krankzinnig goed uit op het OLED-schermpje van de Vita. Wat een spektakel. Dit is ongeveer de ervaring die ik destijds verwachtte van DYAD, maar die dat spel toen toch niet helemaal waar kon maken. Tijd voor een tweede potje!

[g.forum]

Lees ook:Space Giraffe klaar voor alpha release
Lees ook:Jeff Minter is het zat, wil geen spellen meer maken
Lees ook:Minotaurussen op asteroïden in Jeff Minter’s nieuwe schietspel
Lees ook:Jeff Minter’s Polybius naar PlayStation VR
Lees ook:Microsoft heeft Gridrunner+++ goedgekeurd, komt uit in april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.