Rez HD komt naar XBLA


Rez komt naar Xbox Live Arcade! Q Entertainment kondigt vandaag aan dat Tetsuya Mizuguchi's beroemdste spel (je kunt werkelijk geen Lumines- of Meteos-recensie lezen zonder ermee geconfronteerd te worden dat die games afkomstig zijn van "Rez ontwerper" Mizuguchi) een tweede leven krijgt op de Xbox 360. Het betreft een rechtstreekse port van het origineel (geen nieuwe content), alleen nu met High Definition graphics en 5.1 surround sound.

Het blijft lastig om te omschrijven wat Rez zo briljant maakt. Velen hebben het al geprobeerd, maar altijd tevergeefs. We kunnen hooguit opschrijven dat Rez een meesterwerk is, maar om te begrijpen waarom zul je het toch echt zelf moeten spelen.

Rez lijkt op het eerste gezicht een overdreven eenvoudig schietspelletje en het is je vergeven als je de eerste keer nog niet meteen in de gaten hebt wat er zo speciaal aan is. Ikzelf snapte zelfs nadat ik Rez voor de eerste keer had uitgespeeld nog steeds niet waarom er altijd zo eerbiedig over wordt gesproken.

Maar op een gegeven moment gebeurt het natuurlijk toch. Opeens ben je niet langer alleen maar abstracte vijanden aan het neerschieten, plotseling voelt het alsof je deel uitmaakt van de muziek. Als je ze op de juiste momenten raakt vallen alle geluiden perfect samen met de muziek, het constante trillen van de controller brengt je in het juiste ritme (er is zelfs een speciaal Rez Trance Vibrator accessoire gemaakt om de vibraties nog voelbaarder te maken… je kunt hem bijvoorbeeld in je borstzak steken) en de hele ervaring is behoorlijk hypnotiserend.

Tegenwoordig is Rez vrij zeldzaam, alleen al daarom is deze aankondiging interessant. Al voegt de 5.1 surround sound vast ook een hele nieuwe dimensie toe aan de gameplay!

Bron: 1UP

Zie ook:
- Microsoft publiceert Ninja Gaiden 2 zelf
- Namco homepage noteert PS3 versie van Eternal Sonata

Lees ook:Sony’s luxe officiële PlayStation 3 headset (hij is groot!)
Lees ook:Tetsuya Mizuguchi kondigt Child of Eden aan, lijkt op Rez
Lees ook:Luister naar een nieuwe trailer van Sound Shapes op de Vita
Lees ook:Tetsuya Mizuguchi over de Wii. Een nieuwe Rez?
Lees ook:Ook Rez HD ondersteunt Trance Vibration

Eén reactie op “Rez HD komt naar XBLA

  1. Teun gc

    kijk, dat scheelt de moderne gamer mijn lot: het spel uit amerika te laten overvliegen voor zo’n 60 dollar!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.