10.000 graden Celcius, Beautiful Katamari wordt vergezochter


We Love Katamari! heette het eerste Katamari-spel dat in Europa werd uitgegeven. En inderdaad, we leerden allemaal al snel om van Katamari te houden. Al waren om heel eerlijk te zijn de "normale" levels toch het allerleukste. Alleen maar dieren oprollen in je Katamari, of alleen maar vuur, voelde onnodig ingewikkeld ten opzichte van gewoon lekker alles oprollen.

Het probleem is dat We Love… het vervolg was op Katamari Damacy. Dat was het spel wat de formule introduceerde, en dat was het spel waar Amerikaanse gamers allemaal verliefd op werden. Voor het vervolg bedacht Namco allerlei variaties om mensen bezig te houden die ondertussen misschien een beetje waren uitgekeken op de oorspronkelijke formule.

Maar aangezien wij (wij hier in Europa) de oorspronkelijke formule nooit hebben meegemaakt, was dat af en toe een beetje frustrerend. "Laat ons nu gewoon lekker spelen!" dachten we terwijl het spel voor de zoveelste keer een vergezochte opdracht voor ons verzon.

Xbox 360 bezitters hebben misschien helemaal nog nooit van Katamari gehoord, en worden in Beautiful Katamari, volgens dit filmpje, geconfronteerd met opdrachten als: "Verzamel zoveel mogelijk hete voorwerpen om 10.000 graden Celcius te worden." Laat ons nu gewoon lekker spelen!

(Gelukkig was We Love Katamari ondanks alles nog steeds een fantastisch spel, en ik twijfel er eigenlijk niet aan dat Beautiful Katamari dat ook zou worden. Wat ik me eigenlijk vooral afvraag is denk ik… waarom o waarom heeft Katamari Damacy Europa nooit bereikt? Het is gewoon niet eerlijk!)

Bron: gametrailers

Zie ook:
- Super Contra naar XBLA
- Nieuwe screenshots en details GTA IV

Lees ook:Uh oh, Katamari Damacy voor Xbox Live Arcade gaat niet door
Lees ook:Beautiful Katamari naar Xbox 360 en PS3
Lees ook:Katamari Damacy komt naar de PlayStation 3
Lees ook:Beautiful Katamari naar de Wii
Lees ook:Katamari Damacy komt naar de DSi als puzzelspel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.