Pas op je woorden Reggie


Wie op Dean Takahashi’s Mercury News blog kijkt ziet dat Reginal Fils-Aime zich afgelopen donderdag nogal ongenuanceerd heet uitgelaten over zijn concurrenten. Het interview is nog niet volledig uitgewerkt en Takahashi lijkt hier vooral op te schrijven wat hij zich zo snel uit het blote hoofd kan herinneren. Ik mag hopen dat de Nintendo president zijn woorden in werkelijkheid wat zorgvuldiger heeft gekozen. Onmogelijke beloftes doen en de competitie proberen te overbluffen is iets wat Nintendo tot nu toe altijd redelijk heeft weten te vermijden.

Ik heb het over uitspraken als: “De vraag is wanneer we de Xbox360 gaan inhalen. Dat hangt heel erg af van onze eigen verkoopcijfers en of het ons lukt om de juiste spellen op het juiste moment uit te brengen, maar het is wel duidelijk dat de Xbox360 monenteel aan het afremmen is. Het is niet ondenkbaar dat het aantal Wii-eigenaren volgend jaar het aantal Xbox360-eigenaren al gaat overtreffen.

En: “De onverkochte Playstation 3′s stapelen zich over de hele wereld op in magazijnen omdat hij te duur is en omdat de juiste spellen nog niet de markt zijn. Sony laat teveel afhangen van de Blu-Ray speler en overschat hoeveel geld de mensen bereid zijn te betalen voor een spelcomputer.

Het doet allemaal erg onverstandig aan en het zijn uitspraken die we van Nintendo niet gewend zijn. Dit zijn precies de gevaarlijke quotes waar iemand als Fils-Aime volgend jaar weer mee geconfronteerd kan worden als de PS3 plotseling toch best goed blijkt te verkopen en het Nintendo misschien wel helemaal niet lukt om de Xbox360 al zo snel in te halen.

Fijn dat de Wii zo goed loopt, maar wordt nu niet overmoedig.

Oh, en “Reggie zei dat Wii Play binnenkort (in Amerika is hij nog niet uit) zal zorgen voor nog meer verkochte Wii’s” is ook niet de meest verstandige uitspraak. Het gaat misschien te ver om te zeggen dat Nintendo zich zou moeten schamen voor Wii Play (in alle eerlijkheid – sommige van de minigames zijn best leuk) maar om het aan te prijzen als een A-titel die meer consoles moet doen verkopen is echt veel te veel eer.

Bron: Mercury News

Zie ook:
- Nieuw in het winkelkanaal: week 6 – Super Mario World, Zelda II en Vigilante
- Uitgebreid Starfox 2 filmpje

Lees ook:Sony en Microsoft halen doelstellingen 2006
Lees ook:Bestuur een YouTuber in sim-spel Youtubers Life
Lees ook:Ubisoft wil spellen maken van “Nintendo-achtige kwaliteit”
Lees ook:Sega in 2009
Lees ook:Rayman Raving Rabbids besturen met Xbox 360 Vision Camera

14 reacties op “Pas op je woorden Reggie

  1. Will

    Tja, jammer dat ze meedoen met het moddergooien. Nu gaat het goed met de Wii. Ga dat dan gewoon volhouden en ga je niet zo druk maken om de rest.

    En Wii Play… Tja. Leuk om een keer geleend te hebben maar ik hoef ‘em niet perse.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob0

    ik hoop dat hij dit niet echt heeft gezegt…het doet hem zeker niet goeds

    wii play zie ik trouwens als iets dat je voor bijna niks bij een controller krijgt, meer is het ook niet

      /   Beantwoorden  / 
  3. Niels de Rijk

    Vergis je niet Erik. Wii Play is tot nu toe een van de best verkochte Wii-titels in Europa én de Verenigde Staten. In Japan ging het spel zelfs vaker over de toonbank dan Zelda:TP. Veel mensen kopen het spel natuurlijk om de extra controller. :-)

    Ik ben het met je eens dat Reggie te vroeg juicht. Het zou heel goed kunnen dat de Playstation 3 vanaf de lancering in Europa begint aan een inhaalrace. We zullen zien…

      /   Beantwoorden  / 
  4. ben

    waarom zaagt niemand als sony of microsoft de rest weer aan het uitschelden is

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mithrandir

    “waarom zaagt niemand als sony of microsoft de rest weer aan het uitschelden is.”

    Eerlijk is eerlijk, dat gebeurt zoveel dat het allang geen nieuws meer is. (Vooral bij Sony) Dat Big N. het doet is wel nieuws.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Thomas

    “Wii Play is tot nu toe een van de best verkochte Wii-titels in Europa én de Verenigde Staten.”

    ehm Wii Play is in de VS nog niet eens uit, zie artikel. Reden waarom het in de EU en JP zo goed verkoopt is dat het een bijna-freebie bij een controller is.

    Ik zou Wii Play dan ook scharen onder controllers ipv spellen; zeggen dat het bijdraagt aan de Wii verkopen is een wel heel kromme redenering van… heb nog nooit iemand een console zien kopen voor een controller.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Y-fuzz

    Je moet Wii-Play eigenlijk meer zien als een middel om mensen een extra controller in huis te laten halen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. bril

    krijg je eigelijk wii play bij een controller of een controller bij wii play

      /   Beantwoorden  / 
  9. kuRta!_eRt

    Valt toch wel mee wat ie allemaal zegt? Alles is berust op waarheid, niet net zoals de concurrentie zegt dat iets ´crap´ is. (bv. over online, wat btw de ds alle records al mee gebroken heeft, of over games, waar nu al meer 3rd party support voor is aangekondigt dan in de laatste 10 jaar)

    Dit is de Reggienator, klaar om de concurrentie te Pwnen!

      /   Beantwoorden  / 
  10. benjamin

    Dit vind ik tien keer grover:

    Perrin Kaplan: Well, we didn’t have anyone in line that got shot waiting for our system. So there’s one sign of the different approaches between our two companies.

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    “In Japan ging het spel zelfs vaker over de toonbank dan Zelda:TP.”

    Ongelooflijk. :p

    Ik vind het wel grappig om het verhaal nu eens van de andere kant mee te maken. Op heel veel Amerikaanse sites lees ik de laatste tijd opgewonden previews van Wii Play alsof er iets heel speciaals onderweg is naar de Wii… terwijl het spel bij mij in de kast allang weer stof staat te verzamelen.

    Ik vond het race-spelletje leuk als preview voor de controls van Excitetruck. Als Nintendo even de moeite had genomen om er meer dan één baan in de stoppen was dat misschien iets geweest om vaker te spelen.

    Ik heb het gekocht vanwege de extra controller, maar achteraf gezien vind ik zelfs 10 euro nog aan de prijzige kant voor Wii Play. Als iemand het me vraagt adviseer ik om gewoon een losse controller te kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  12. denise

    “Ik heb het gekocht vanwege de extra controller, maar achteraf gezien vind ik zelfs 10 euro nog aan de prijzige kant voor Wii Play. Als iemand het me vraagt adviseer ik om gewoon een losse controller te kopen.”

    sommige mensen hebben echt moeite met het geloven van andere hun adviesen, toch? erik?

      /   Beantwoorden  / 
  13. jeffrey

    de auteur van dit stukje tekst komt ook nogal idioot over. Beetje de analyst en pro zitten uithangen over zaken waar wij, en zeker ook hij, niet eens genoeg verstand over hebben (sales en management dus)

    Ik zou dus toch iets sterker gaan schrijven als ik jou was als je de woorden van zo’n ‘grote’ man eens wil omverblazen met je eigen bekrompen mening.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Niels de Rijk

    @Thomas: in de Verenigde Staten zijn nu al records gebroken, ook al komt het spel daar morgen pas op de markt (zie o.a. hier). Maar dan ga ik er wel even vanuit dat pre-orders als aankopen meetellen, natuurlijk. :-)

    @Jeffrey: slik. Je bent toch niet serieus hoop ik? Ooit gehoord van het concept ‘blog’?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.