Betalen voor content die je al bezit


EA komt er gewoon voor uit. De meeste dingen die je in hun games kunt “kopen” met Microsoft Points zijn ook te unlocken door het spel te spelen. Je schaft dus niet daadwerkelijk nieuwe content aan, je opent simpelweg iets dat al op de DVD stond. Terwijl downloadable content bij andere games daadwerkelijk een nieuw stukje code toevoegt. Tenminste… NeoGAF-poster a Master Ninja heeft ontdekt dat opvallend veel downloads op Marketplace precies 108.00 kilobytes groot zijn. Zijn beschuldiging? Met die 108 kilobyte koop je alleen maar een sleutel om bestaande content te unlocken. Ook bij niet-EA games.

Games die zich er schuldig aan zouden maken zijn onder andere Chrome Hounds, Samurai Warriors, Lego Star Wars II en Microsoft’s eigen Viva Piñata.

Of het nu waar is of niet wat onze Master Ninja beweert, het roept wel een hoop interessante vragen op. Stel dát het waar was, zou je het dan erg vinden? Het eindresultaat is immers hetzelfde, je krijgt de content die je wilt. Het probleem is eerder principieel, in dat je technisch gezien twee keer betaalt voor je content. De eerste keer bij het aanschaffen van de game, de tweede keer om er ook echt gebruik van te mogen maken.

En omdat het een NeoGAF-thread is (die uiteindelijk breed uitwaaiert naar een discussie over de toekomst van downloadable content in het algemeen), zijn er uiteraard ook photoshop-bewerkingen van screenshots.

Het doem-scenario voor veel gamers:

Via: Game|Life

Zie ook:
- Solid Snake loopt voorlopig nog niet over naar de vijand
- Over Butterfly Island
- Nieuwe Bioshock trailer

Lees ook:Je eigen schild ontwerpen voor Dark Souls?
Lees ook:Ninja’s en piraten in Fat Princess?
Lees ook:Nintendo hint naar downloadbare levels voor Super Mario 3D Land
Lees ook:PlayStation 3 krijgt Ninja Gaiden Sigma 2
Lees ook:Burnout’s Big Surf Island wordt niet gratis

6 reacties op “Betalen voor content die je al bezit

  1. denise

    haha geweldig die onderste screen xD
    dankje mario maar de princess zit in een ander downloadbaar bestand xD

      /   Beantwoorden  / 
  2. Spaak

    Volgens mij moet je in je achterhoofd houden dat de mensen die unlockables voor echt geld kopen gewoon een ander soort spelers zijn.
    Die doen daar gewoon niet moeilijk over, en het interesseert ze echt niets of de data nou al wel of niet op het schijfje staat.

    Personen die zich op forums druk maken over dit soort zaken zullen het toch nooit aanschaffen en zijn gewoon niet de doelgroep.

    Ikzelf zie unlockables juist als deel van de speelervaring en meestal als een soort leercurve waardoor je ook steeds beter wordt in het spel.

      /   Beantwoorden  / 
  3. N Stone

    Hmmm, ja. zal ik ze ooit kopen? denke het niet. hoewel ik er wel nut in zou kunnen zien bij games met verschrikkelijk veel unlock auto’s zoals bijvoorbeeld bij een GT waar je ander ruim een jaar bezig ben voor dat je eindelijke in die gave auto mag/kan rijden.

    zo als spaak eigenlijk al zegt het is aan de gamer of hij bereid is dit te kopen of niet.

      /   Beantwoorden  / 
  4. max

    Hangt ervan af welk spel het is als ik het wil, en ook van de prijs. Maar dit is waarschijnlijk binnen een paar maanden dan gehackt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mono

    Ik vind het oplichterlij en ik zal zeker een klacht indienen en ik hoop vele met mij. Dit is gewoon pure oplichting. We zouden P.R. De Vries moeten inschakelen met zijn allen. :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Volgens mij moet je in je achterhoofd houden dat de mensen die unlockables voor echt geld kopen gewoon een ander soort spelers zijn.
    Die doen daar gewoon niet moeilijk over, en het interesseert ze echt niets of de data nou al wel of niet op het schijfje staat.”

    Daar heb je waarschijnlijk wel gelijk in. Maar aan de andere kant zullen zulke spelers ook nooit op deze site komen dus hoef ik me ook niet direct tot hen te richten. ;)

    Extra downloadable content wordt wat mij betreft pas interessant als de aanvankelijk aankoopprijs van het spel ook evenredig daalt. Dan is het een leuke manier om de levensduur op te rekken, nu voelt het voor mij nog teveel als geldklopperij. Helemaal nu ik dit ook weet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.