Nintendo hint naar downloadbare levels voor Super Mario 3D Land


“What if we could provide add-on content through the network? As I referred to before, for example, this is the idea of supplying new stages to Super Mario users who want to play the game more but have completed the game and lost interest in the existing stages.

This will not only give us new profits but will lengthen the life of a product, in that it will never be out of fashion and can keep attracting public attention as long as many people play it.”

Nintendo-directeur Satoru Iwata heeft iets nieuws bedacht. Een manier om spellen ook na de release te voorzien van nieuwe content. Gewoon draadloos! Via het internet! Wat een slim idee alweer. Andere spellenmakers zullen vast snel volgen. Ik weet niet of Iwata ook al een naam heeft gevonden, maar “downloadable content” lijkt mij wel geschikt.

Het citaat komt uit een toespraak die de directeur gaf aan Nintendo’s aandeelhouders. Ik kan me voorstellen dat die misschien geen weet hebben van DLC op andere spelcomputers, maar toch heeft het iets grappigs om Iwata zo enthousiast te zien over een fenomeen waar Microsoft 10 jaar geleden al mee begon op de eerste Xbox.

Van de positieve kant: nieuwe levels voor Super Mario 3D Land! Ik weet niet of Mario hier alleen werd gebruikt als voorbeeld of dat EAD Tokyo al daadwerkelijk bezig is met programmeren, maar voor een nieuwe reeks levels (wel extra moeilijk graag) betaal ik graag een paar euro extra.

[g.forum]

Lees ook:Capcom bevestigt: zelf levels bouwen in Mega Man Universe
Lees ook:Downloadable content wordt mogelijk op de 3DS en de Wii U
Lees ook:Shigeru Miyamoto zegt rare dingen over Super Mario Bros. 3
Lees ook:Citaat: Shigeru Miyamoto over Super Guide
Lees ook:Nieuwe levels voor New Super Mario Bros. 2 nu verkrijgbaar

4 reacties op “Nintendo hint naar downloadbare levels voor Super Mario 3D Land

 1. Berend Jan

  Wat een geniaal idee, heel innovatief. Gewoon een spel kopen en dan later wat extra dingen erbij verkopen. Echt briljant ow wacht dan kunnen ze misschien ook fouten uit het spel halen mochten die achteraf tevoorschijn komen. Als er bijvoorbeeld een stukje in een baan van Mario Kart zou zitten zouden ze dit kunnen aanpassen ofzo.
  .
  Dat zou toch waanzinnig zijn, onrealistisch verhaal…
  .
  Knap hoor straks krijgen we nog 1080P beelden uit een spelconsole ofzo…
  .
  Waanzin…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Inno Vation

   eh…. is dat sarcastisch bedoeld? (o_O)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gulzt

    @Inno
    Je meent het ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.