Microsoft overweegt portable Xbox

Op dit moment staat er nog niks vast, maar Microsoft is de mogelijkheden aan het bekijken om een "draagbare digitale media speler" te produceren. In eerste instantie wil men vooral gaan concurreren met Apple’s iPod. Het apparaatje moet dus muziek en video kunnen afspelen.

Maar er zijn al zoveel alternatieven voor de iPod, en toch (ondanks de veel hogere prijzen) blijft Apple de absolute marktleider op dat gebied. Microsoft moet dus wel met iets unieks komen om zich te onderscheiden. En daar komen, aldus Peter Moore, de portable games om de hoek kijken. Als je er goede spellen op kon spelen zou dat echt iets interessants zijn wat de iPod niet heeft. Er wordt op dit moment dan ook over de marketing nagedacht. Moet het een "Microsoft Media Player" worden, of een "Xbox Portable"?
"De Xbox-naam biedt veel mogelijkheden," vindt Peter Moore. Maar het gevaar ervan is dat consumenten het apparaat dan al snel gaan zien als alleen maar een spelcomputer. Net als de Playstation Portable. Daarbij denken mensen toch als eerste aan de games. Iemand die naar de winkel gaat om een MP3-speler te kopen, zal niet zo snel een PSP overwegen. Zelfs al is die daar ook prima voor geschikt.

Het wordt interessant om te zien hoe dit uiteindelijk afloopt. Op dit moment mag Rare van Microsoft nog steeds spelletjes produceren voor Nintendo’s Gameboy en DS. Ik kan me voorstellen dat dat is afgelopen zodra het bedrijf met een eigen handheld komt. En zal een eventuele draagbare Xbox net zo sterk zijn als de PSP? Of besluit Microsoft, ook vanwege het succes van de spelletjes op Live Arcade, dat het wel wat minder kan en dat er vooral games als Geometry Wars op zouden moeten verschijnen?

Bron: Businessweek

Zie ook:
- Bill Gates niet bang voor Playstation 3
- In de lente een nieuw spel van Rare
- Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen

Lees ook:In de lente een nieuw spel van Rare
Lees ook:Phil Harrison voorspelt ook een tweede plaats voor Nintendo
Lees ook:Peter Moore voorspelt het einde der tijden
Lees ook:Microsoft haalt uit: PS3 – a disaster | Nintendo – good job!
Lees ook:Bill Gates geen fan van motion sensor controllers

5 reacties op “Microsoft overweegt portable Xbox

  1. Yoshi-Fan

    Grote kans dat Windows Mobile 5 er dan op komt.
    Oftewel, als je een handheld met virussen wilt die vaak crasht is dit zeker een optie voor je.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Grrr

    Tien tegen één dat Microsoft serieus een touchscreen of pad overweegt om een paar originele DS-gamepies te porten of na te apen. Tien tegen één dat ik ‘m niet hoef.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mithrandir

    Hhahaha…grappig nieuws, ze kunnen geeneens een winstgevende videogame console in de markt zetten laat staan een handheld.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Winbasher

    kansloos

      /   Beantwoorden  / 
  5. Willem

    dan als ze een portable XBOX maken ze apen de PSP gwn na

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.