Phil Harrison voorspelt ook een tweede plaats voor Nintendo

"I think Peter Moore is exactly right. I think Nintendo will be the second system consumers purchase after PlayStation 3."

Aldus sprak Phil Harrison in het Amerikaanse tijdschrift Gamepro. En voor wie het gemist heeft, een paar dagen geleden had Microsoft’s Peter Moore precies hetzelfde te vertellen. Alleen was de Wii in zijn verhaal natuurlijk de tweede console die mensen zouden kopen nadat ze eerst een Xbox360 hadden aangeschaft.

Wat ze niet lijken te beseffen is hoe ze op deze manier allebei ongemerkt meewerken aan Nintendo’s geheime masterplan. Ga maar na, als de Wii de tweede console is van iedereen die er meer dan één aanschaft, welke gaat er dan uiteindelijk het meeste over de toonbank?
Phil Harrison ging verder:

"I haven’t had a chance to check out the Wii myself, but Nintendo has a great history of innovation and has always done great things for gaming and long may they do so. But as it relates to our strategy they are very much in a different market."

En zo kon het gebeuren dat allebei de concurrenten deze week reclame hebben gemaakt voor Nintendo.

Bron: PalGN

Zie ook:
- Peter Moore hoopt op succes voor Wii
- Elebits gameplay video
- Nog meer Super Mario Galaxy filmpjes
- Project H.A.M.M.E.R.
- Excitetruck gameplay beelden
- Rayman Raving Rabbids trailer (Wii version)
- Metroid Prime 3 wordt launchtitle. Uitgebreide gameplay video
- Super Mario Galaxy controls, hoe werkt het?

Lees ook:Peter Moore hoopt op succes voor Wii
Lees ook:Tetsuya Mizuguchi over de Wii. Een nieuwe Rez?
Lees ook:Zes minuten Sonic Wild Fire
Lees ook:De nieuwe Super Mario Galaxy filmpjes van 9 november
Lees ook:In de lente een nieuw spel van Rare

11 reacties op “Phil Harrison voorspelt ook een tweede plaats voor Nintendo

 1. Brian

  Nintendo Wii wordt mijn eerste en laatste tot de volgende generatie. Ik snap niet waarom iedereen de Wii een tweede console vind

    /   Beantwoorden  / 
 2. Prakash

  Het grappige is dat beide concurrenten de Nintendo WII vooral proberen te positioneren als een console erbij naast hun eigen console, terwijl ik de WII toch voornamelijk zie als een apparaat dat op zichzelf al meer dan genoeg is. Het unieke concept van het apparaatje gaat er denk ik voor zorgen dat het voor veel mensen de nummer 1 console zal zijn in plaats van een console erbij.
  Sony moet oppassen dat het zichzelf niet uit de markt prijst. Het kan inderdaad zo zijn dat je technologisch inderdaad veel krijgt voor dat bedrag. Maar voor de meeste consumenten gaat het uiteindelijk toch om de spelbeleving. En als die voor een groep gamers ook bij de XBOX360 te halen is kan die hoge prijs zich ook tegen Sony keren.

    /   Beantwoorden  / 
 3. erik

  Voor het typisch Xbox360 en PS3 publiek zal het denk ik inderdaad de tweede console worden. Op de eerste plaats wil dat publiek de steeds mooiere, realistischere en uitgebreidere High Definition next gen games spelen. Ze zullen er niet snel aan denken om een Wii in huis te halen. Zelfs al lijken sommige Wii-spellen ze misschien wel tof, ze willen niet de nieuwst High Definition blockbuster-spellen mislopen. Door de Wii in de markt te zetten als een goedkope console “voor erbij” kan Nintendo misschien ook een gedeelte van dat publiek over halen. Het is in ieder geval logischer dan een PS3 en een Xbox360 te kopen omdat die “min of meer” hetzelfde doen.

  Voor mensen die nu al een Gamecube hebben zal de Wii uiteraard de eerste console worden, dat snap ik. :p

    /   Beantwoorden  / 
 4. Sule

  Én voor mensen die nog nooit een console hebben gehad of de het games verlieten na de SNES ;)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Fred

  Het feit is gewoon dat Sony en Microsoft nu echt in hun broek beginnen te sch..ten. De beelden van de E3, met hordes mensen die langs de Sony stand liepen richting Nintendo, de 5-urige rij mensen voor de Wii (daar waar ze 30 min. in de rij stonden voor de PS3)… dit zijn feiten die de topmensen bij microsoft en Sony wel echt aan het reflecteren zetten. Het ziet er dus eerder naar uit dat de vraag is: welke wordt de 2e console naast de Wii?

    /   Beantwoorden  / 
 6. ik

  Best kans dat de Wii nog wint ook.
  Iig zal het de ps3 niet worden, als ze deze zieke prijzen blijven houden.
  Ik snap sony echt niet.

    /   Beantwoorden  / 
 7. ik ook ff

  @Fred

  Op http://www.ps3portal.com staat een mooi verhaal over hoe het mede komt dat de Wii zo druk bezocht was. of ja.. als je het artikel leest, leek druk bezocht.

  Bovendien heeft Nintendo ook de boel genept met de nieuwe Zelda op de Wii, door hem achter de schermen af te spelen op een Gamecube. Hij liep namelijk vast, en in plaats van de Wii te resetten, hebben ze achter de schermen een ‘verstopte’ Gamecube gereset. Van die gamecube is ook een foto te vinden.

  Ik denk persoonlijk ook dat, zoals vele anderen ook al zeggen, de Wii eerder een party-console wordt. of een family-console eerder gezegd. Kijk ook naar de demo’s ensow, ze laten alleen doorsnee mensen zien die genieten van de gameplay. Dus zij richten zih duidelijk op een andere doelgroep dan Sony en MS.

  Tog vind ik dat Nintendo wel de meeste indruk heeft gewekt deze E3. maar dan wel door hun innovatie enzo. Niet omdat e met top-games aan kwamen.

    /   Beantwoorden  / 
 8. erik

  “Op http://www.ps3portal.com staat een mooi verhaal over hoe het mede komt dat de Wii zo druk bezocht was. of ja.. als je het artikel leest, leek druk bezocht.”

  Ik heb het gelezen. Maar het enige dat ze zeggen is dat de rijen niet efficient waren en enigszins door elkaar heen liepen. Dat verandert niks aan het feit dat al die mensen wel in de rij stonden. Hoe kan iets nu druk bezocht lijken? Er zijn veel mensen of ze zijn er niet.

  “Bovendien heeft Nintendo ook de boel genept met de nieuwe Zelda op de Wii, door hem achter de schermen af te spelen op een Gamecube.”

  Dat klopt inderdaad. Maar het is niet alsof ze daarmee dingen beloofden die ze niet waar kunnen maken. Zodra ze de Wii versie af hebben kan het spel er alleen maar mooier op worden. Wii is krachtiger dan Gamecube.

  “Tog vind ik dat Nintendo wel de meeste indruk heeft gewekt deze E3. maar dan wel door hun innovatie enzo. Niet omdat e met top-games aan kwamen.”

  Innovatie is waardeloos zonder topgames om er gebruik van te maken. Je kunt die dingen niet los van elkaar zien. Als Nintendo indruk heeft gemaakt met hun innovatie, dan komt dat door de games.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Rikiietik

  Als iedereen die Wii aanprijst zal dit niet de tweede maar de eerste console worden. Ik heb eerlijk gezegd nog weinig mensen gehoord die ‘m niet gingen kopen en das bij de PS3 wel anders.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Prakash

  @Erik

  “Voor mensen die nu al een Gamecube hebben zal de Wii uiteraard de eerste console worden, dat snap ik. :p”

  Haha valt wel mee. Ben niet echt een cubefanaat al vind ik RE4 wel erg goed. De laatste paar jaren zag je toch steeds meer van hetzelfde, Met de Nintendo Wii hoop ik eindelijk weer innovatie te zien dat het waard is om weer eens een keer een consolespel te spelen.

  @ik ook effe

  Ja ik zou hetzelfde zeggen als ik eigenaar van een ps3 site was. Maar de aandacht voor Nintendo was werkelijk overweldigend en dat was niet alleen door Reuters waargenomen. De meeste journalisten keken ook het meest uit naar de Wii en waren ook erg nieuwsgierig om de Wii controller te proberen. Dat ze bij de ps3 mooiere beelden dan bij de ps2 zouden zien waren ze al achter. Als er veel meer mensen naar je stand komen lijkt alles al snel “chaotischer” geregeld.

  “Bovendien heeft Nintendo ook de boel genept met de nieuwe Zelda op de Wii, door hem achter de schermen af te spelen op een Gamecube. Hij liep namelijk vast, en in plaats van de Wii te resetten, hebben ze achter de schermen een ‘verstopte’ Gamecube gereset. Van die gamecube is ook een foto te vinden.”

  De developerskits van Nintendo liepen allemaal ook op hardware dat precies eruitzag als de gamecube maar sterk opgevoerd was qua vermogen en de controllers werden er ook bijgeleverd(een industrieversie dan voor de ontwikkelaars).Ik neem aan dat de games hierop draaiden en niet op de normale gamecube. Veel journalisten vonden de games van dichtbij van Nintendo ook veel mooier dan tijdens de presentatie te zien was. Het lijkt me sterk dat die games dan uiteindelijk alleen maar op gamecube’s liepen. de definitieve versies komen pas in juni uit. De wii kan alleen maar krachtiger worden.

    /   Beantwoorden  / 
 11. nickjet

  Ze zijn gewoon allebij bang dat nintendo terug komt. WHAHA wat een losers die sony en microsoft whaha..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.