Ubisoft als eerste online op de Wii?


Vastbesloten om niet dezelfde fout te maken als bij de Nintendo64 en de GameCube, geeft Nintendo op dit moment ruim baan aan third party ontwikkelaars om spelers voor zich te winnen op de Wii. De eerstvolgende titel van Nintendo zelf laat nog wel een tijdje op zich wachten, en daarmee krijgen spellen als Kororinpa, Sonic and the Secret Rings en binnenkort SSX Blur momenteel veel meer aandacht dan wanneer de volgende game met Mario op de hoes al in de winkels zou liggen.

En als het geen typfoutje is, heeft Ubisoft binnenkort ook weer een interessante primeur op de Wii.

Volgens hun Engelse website heeft het spel Blazing Angels: Squadrons of WWII op de Wii een online multiplayer stand voor 16 spelers. Blazing Angels staat gepland voor 30 maart, Nintendo’s eerste online game (Pokemon Battle Revolution) is nog niet eens officieel aangekondigd voor Europa. Dat is opzich een interessant contrast.


Toegegeven, er zijn genoeg redenen om te denken dat Ubisoft’s webmaster gewoon een regeltje dat eigenlijk alleen bedoeld was voor de PS3 pagina, perongeluk ook op de Wii pagina heeft geplaatst. (Zoals: geen Nintendo Wi-Fi Connection logo op de hoes en sowieso een totale radiostilte van Nintendo’s kant terwijl het toch groot nieuws zou zijn als de Wii later deze maand al online gaat). Maar als het inderdaad klopt dan kunnen Wii bezitters die online willen voorlopig alleen terecht bij Ubisoft.

Dat was op de DS wel anders. Veel spelers weten niet eens dat Tony Hawk’s American Sk8land ook online gespeeld kon worden. Het spel werd volledig omver geblazen door de gelijktijdige release van Mario Kart DS. Wat dat betreft zou het de Wii op de lange duur veel goed kunnen doen om een bedrijf als Ubisoft de primeur te geven. We weten allemaal dat de verkoopcijfers van Pokémon en Mario Kart Wii er toch niet onder zullen lijden.

Nu alleen nog hopen dat Blazing Angels niet teleurtstelt.

Bron: Ubisoft

Zie ook:
- Harvest Moon Wii plaatjes
- Nieuw in het winkelkanaal: Sword of Vermilion, Streets of Rage, Chew Man Fu, Bio Hazard Battle

Lees ook:De zeven Wii launchtitles van Ubisoft
Lees ook:Nintendo eist alle online launchtitels voor zichzelf op?
Lees ook:Blazing Angels het volgende vliegspel met motion sensor controls
Lees ook:Wii releases eerste kwartaal 2007
Lees ook:Grootscheepse ondersteuning voor de Wii van Ubisoft

Eén reactie op “Ubisoft als eerste online op de Wii?

  1. Rob0

    ubisoft als eerste een wiigame aangekondigd
    ubisoft als eerste hierzo een online game
    what’s next?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.