Nintendo eist alle online launchtitels voor zichzelf op?


Het staat onopvallend verstopt onderaan een Tony Hawk: Downhill Jam preview: "Nintendo will not release Wii Wi-Fi Connection libraries to third parties until early 2007, which means that no third party launch title will have an online mode." Dat kan twee dingen betekenen.
In het vreemdste geval staat Nintendo er op dat één van hun eigen spellen de primeur krijgt om als eerste op de Wii online te gaan. (Hoeft niet per se een online multiplayer mode te zijn. Nintendo’s Connect24 concept is óók online gaan). In het andere geval, wat je gerust typisch Nintendo zou kunnen noemen, heeft men besloten om het publiek, net als destijds op de DS, eerst een paar maanden offline te laten spelen, voordat de Nintendo Wi-Fi Connection ook voor de Wii toegankelijk wordt.

Hoe dan ook, een potje online Downhill Jam kunnen we wel vergeten, en een online konijnenjact in Rayman 4 is ook uitgesloten. Zelfs Ubisoft shooters Red Steel en Far Cry zullen geen online deathmatch mode bevatten. Omdat ze beiden voor de launch gepland staan lijkt dat al per definitie uitgesloten.

Bron: IGN

Zie ook:
- Nieuwe trailer Elebits!
- Red Steel – hetzelfde level, nieuwe trailer
- Mario Strikers Charged, videobeelden

Lees ook:Wii vanaf 25 mei online
Lees ook:Tony Hawk’s Downhill Jam video
Lees ook:De zeven Wii launchtitles van Ubisoft
Lees ook:N-Europe gaat op visite bij Ubisoft
Lees ook:Tony Hawk Downhill Jam als Revolution launchtitle

8 reacties op “Nintendo eist alle online launchtitels voor zichzelf op?

  1. bartelomeus

    wtf…, farcry niet online… Dit vind ik dan wel weer triest van nintendo…, maar ergens anders staat dat alleen ubisoft en nintendo de dingen hebben om op de wii online te gaan dus miss tog wel ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Her Man

    mss maken ze in 2007 nog een online uitbreiding voor bv red steel die je kunt downloaden …

      /   Beantwoorden  / 
  3. bert

    dat moet niet perse een ramp zijn, misschien zijn de online mogelijkheden later nog downloadbaar

      /   Beantwoorden  / 
  4. Prakash

    Ja ik las ook zoiets raars dat Ubisoft een uitzondering zou zijn, maar dat zou wel vreemd zijn. Ik zou het doodzonde vinden als een aantal van de eerste generatiespellen geen onlinemodus zou hebben. Het lijkt me zelfs een afknapper voor een deel van de kopers. Maar mischien valt het allemaal wel mee. Nintendo zei al dat via Wii-Connect allemaal extra’s te downloaden is. Misschien kan online modus software voor een aantal games vanaf 2007 gratis worden gedownload. Zoiets was Nintendo toch ook mogelijk van plan met Metroid? Al lijkt het me sterk dat Metroid zonder online modus uitkomt. Metroid lijkt gewoon gemaakt voor online gamaplay.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Brian

    Bedankt Nintendo. Al gelijk een paar games van m’n lijst geschrapt.

      /   Beantwoorden  / 
  6. M90

    Misschien dat je gewoon niet online kan met die spellen tot begin 2007? Maar dat het er al wel in zit. Die man van Red Steel, die een weblog bijhoudt, zei toch ook al dat er een online iets bij zit?

      /   Beantwoorden  / 
  7. david

    Het klopt dat ubisoft wel online kan en dus ook games zoals red steel, far cry en blazing angels online kunnen worden gespeeld op de wii

      /   Beantwoorden  / 
  8. mensje

    Ik geloof er niks van!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.