De zeven Wii launchtitles van Ubisoft


"Ook al hebben we geen kristallen bol, wij denken dat de Wii vanaf het begin een gigantisch succes zal worden. Wij willen de number-one third party uitgever voor de Wii worden in 2006." Zo sprak Ubisoft directeur Laurent Detoc. En raad eens? Die missie is ruimschoots geslaagd met niet minder dan zeven verschillende launchtitles. Dat doet niemand Ubisoft na. Het aantal zeven was gisteren al bekend, vandaag zijn ook de titels onthuld. Al wisten we die bij nader inzien eigenlijk al lang.
Het lijstje dat vandaag op IGN staat kwam me zo bekend voor dat ik ben gaan graven in m’n eigen archieven. In dit bericht van 15 juni had de site cubed3 al de hand weten te leggen op een releaselijst van Ubisoft die naar Amerikaanse winkeliers was gestuurd. Daar stonden de volgende Wii-spellen op:

- Red Steel
- Rayman Raving Rabbids
- Blazing Angels
- GT
- Monster Trucks
- Prince of Persia
- Far Cry

Vandaag is daar alleen Open Season nog bij gekomen (naar de gelijknamige animatie-film). Prince of Persia is nog niet officieel aangekondigd, maar komt volgens de geruchten ook, alleen pas in maart 2007 en niet op tijd voor de launch.

We moeten wel opmerken dat op de Red Steel en Rayman 4 na, al deze launchtitels remakes zijn van bestaande spellen. Al blijkt uit het Detoc interview dat alle spellen wel grondig onderhanden worden genomen om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de Wii biedt. Zo krijgt Blazing Angels een innovatie besturing waarbij allebei je handen verschillende taken uitvoeren. Far Cry wordt uitgerust met een nieuw verhaal, nieuwe karakters, nieuwe maps en nieuwe uitrusting. En voor Monster 4 x 4 (zie ook de twee screenshots) is men al maandenlang bezig om de besturing met de Wii-remote precies goed te krijgen. Hier geen gemakkelijke ports dus, maar speciaal op de Wii toegespitste remakes.
Bron: IGN

Zie ook:
- Grootscheepse ondersteuning voor de Wii van Ubisoft
- Zeven voor de Wii van Ubisoft
- Twee nieuwe Red Steel screenshots
- Tony Hawk’s Downhill Jam video
- SNK Playmore voorlopig nog geen Next Gen
- Excitetruck controlschema

Lees ook:Zeven voor de Wii van Ubisoft
Lees ook:…en toen waren er acht
Lees ook:Eerste next-gen Prince of Persia trailer
Lees ook:Schattige nieuwe Prince of Persia, speciaal voor Nintendo DS
Lees ook:Kijken: Prince of Persia – The Forgotten Sands in beweging

2 reacties op “De zeven Wii launchtitles van Ubisoft

  1. Darkrman

    Far Cry is een goed spel ik heb hem ook meteen op de xbox 360 gekocht het val me wel tegen dat het spel aleen maar een nieuwe story derbij had namelijk evolution story. Hopelijk is dit niet het geval bij de wii versie en komt er een heel nieuw spel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Michael

    Die lijst is wat minder dan ik dacht :( .
    Prinse of persia is het enigste wat ik nog een beetje leuk vind. Ik hou meer van fighting games. Street fighter,tekken,mortal combat..

    Trouwens erik..
    Het is me gelukt! Ik heb een perfecte speedrun gemaakt met New super mario bros! En toen viel ik net voor de voeten van die rooie koopa!

    Dus heeft iemand vandaag nog een DS uit het raam zien vliegen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.