Wii remote geen zapper


Ai, dat is pijnlijk om te lezen. Mijn naamgenoot Erik Sofge schreef voor Slate een compleet artikel over waarom mensen vooral géén Wii moeten kopen. Dat mag, alleen wordt het halverwege de tekst pijnlijk duidelijk dat Erik niet helemaal heeft begrepen hoe de controller precies werkt. Ik vraag me af bij hoeveel mensen dit misverstand nog meer leeft.
"De Wii is geen nauwkeurig systeem. Gedurende mijn eerste, achter gesloten deuren, kennismaking met Nintendo’s nieuwe console speelde ik een sci-fi spel (Metroid Prime 3). Ik richtte de Wii Remote als een pistool op een paar vijandelijke robots terwijl ik liep met de controlstick van de nunchuk. Ik mikte op één van de robots, en plotseling vloog de cursor een hele andere kant op! Mijn personage begon te draaien en ineens keek ik tegen een muur aan. Nu werd ik van alle kanten aangevallen door vijanden, maar zelfs van heel dichtbij lukte het me nauwelijks om iets te raken."

Ik zie Erik voor me. Eén oog dichtgeknepen, de Wii controller in een rechte lijn met zijn andere oog terwijl hij probeert zo goed en zo kwaad als het gaat op het scherm te richten. Maar de Wii remote werkt niet als een zapper.

Als iemand maar even aan Erik uitgelegd zou hebben dat hij niet rechtstreeks op het scherm hoeft te richten maar de controller kan gebruiken als een muis om de cursor op het scherm te besturen, dan was de toon van zijn artikel allicht compleet anders geweest.

Gelukkig ook op Slate een artikel van Chris Suellentrop die het wel begrepen heeft: Wii is the Champion: Nintendo’s new console bests the PS3 and the Xbox 360

Bron: Slate: Nintendon’t

Zie ook:
- Homemade Wii spelletjes op Wiicade.com
- Geen Start-Up disc bij Wii
- Nogmaals de Wii Would Like To Play campagne
- Wii has been smashed!

- Red Steel video review
- Gametrailers’ drie Wii launch guide filmpjes

Lees ook:Zelda’s Sheikah Slate was eigenlijk een Wii U Gamepad
Lees ook:De twee schermen van Epic Mickey: Power of Illusion
Lees ook:Ook Duckhunt naar Virtual Console
Lees ook:Tien dingen die je misschien nog niet wist over de Wii
Lees ook:Na tien uur Twilight Princess: geen vermoeide armen, geen pijnlijke polsen

7 reacties op “Wii remote geen zapper

  1. Wouwter

    Damn, als je niet weet hoe het werkt kun je er toch geen artikel over gaan schrijven? Denkt die gast echt dat Nintendo iets maakt dat niet werkt? :S

      /   Beantwoorden  / 
  2. The Dude

    We hebben inmiddels toch al vaak genoeg gehoord dat de controls voor de Wii goed werken (en al helemaal bij Metroid Prime 3), dus Erik Sofge maakt me niet bang met z’n verhalen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. joeri

    dit is gewoon weer zo`n iemand die vor de ps3 is awt we al van zondag gemerkt hebben. alltijd worden er vervelende dingen gedaan door de tegenparty.zoals nu weer blijkt.echter is het een schrijfster en geen fanantieke w88r op dat ding en onz maar ff verveeld om mensen van nintendo af te halen. LET OP alles wat wordt gezegd is natuurlijk maar verzonen van hun. die “nieuwtjes” niet altijd geloven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. RubGameStar

    sal wel alsie het niej doet…waarom verkopenze de Wii dan???

    ik koop hem zeker,…alleen ik vind de Wii wel een beetje matig worden ( ik ben trouwens nintendo-Fan) en NOG (let op) een beetje anti Sony en XBOX

      /   Beantwoorden  / 
  5. The Dude

    Joeri & RubGameStar: ik begrijp geen flikker van wat jullie uitkramen, maar dat zal wel aan mij liggen. Wordt het journaal over 15 jaar ook zo gebracht? “M0rgun ECHT da shiznitz wehr.niej von die bagger-Regen alss van8!@;?”

      /   Beantwoorden  / 
  6. JK

    haha denkt die vrouw dat het een soort duck hunt is

      /   Beantwoorden  / 
  7. JK

    ik bedoel man,,, erik is man haha was ff verkeerd getypt, srry voor mensen die er last van hebben…. het spijt me

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.