Homemade Wii spelletjes op Wiicade.com


Wiicade. De flashgames op deze site zijn, hoewel ook prima speelbaar met een muis, speciaal gemaakt met in het achterhoofd het idee dat ze door een Wiimote bestuurd zouden worden. Via de Opera browser, op de Wii.
De spelletjes zien er in de meeste gevallen niet uit, maar zijn als je er eenmaal aan begint veel leuker dan je logischerwijs zou verwachten. (Waar komt dat me bekend van voor?)


Zo speelde ik een tijdje Short Circuit. Een spelletje dat helemaal is gebouwd rondom het nummer Short Circuit van Daft Punk. Proberen met je cursor de sterretjes-regen te ontwijken is al moeilijk genoeg, maar zodra de sterren vervolgens ook nog (op het ritme van de muziek!) aanvallen op je gaan uitvoeren wordt het helemaal een helse ervaring. Maar wel eentje die, als je hem eenmaal enigszins onder de knie hebt, verrassend diep aanvoelt. Zodra ook jij je defensieve aanvallen (muisknop indrukken) begint af te stemmen op het ritme van de muziek vloeien beeld en geluid zo goed samen dat je je bijna afvraagt hoe lang het nog kan duren voordat Tetsuya Mizuguchi hier een licentie voor koopt.


Ook leuk is Ellipsis. Aan de uitvoering te zien (al dat vuurwerk) lijkt het alsof de makers hun eigen Geometry Wars wilden programmeren, al kan deze simpele flashgame natuurlijk niet tippen aan het grafische geweld van de Xbox360.

Maar toch, ook bij deze game is het moeilijk om te stoppen. Het doel is om cirkeltje in het midden van het scherm te verdedigen door alle vierkantjes die op je afkomen dood te klikken. Simpel genoeg, maar naarmate het er meer worden steeds uitdagender. Er zijn ook speciale vierkantjes die zich opsplitsen in nog meer vierkantjes, of die je via een tractor-beam naar zich toe trekken. Het is veel leuker dan je misschien zou denken.

De andere games op Wiicade heb ik nog maar niet geprobeerd, ik hoop ook nog aan andere dingen toe te komen vandaag, maar ik verheug me erop de site vanaf een Wii te bezoeken!

Bron: Wiicade

Zie ook:
- Geen Start-Up disc bij Wii
- Nogmaals de Wii Would Like To Play campagne
- Wii has been smashed!

- Red Steel video review
- Gametrailers’ drie Wii launch guide filmpjes
- Wiimote slurpt batterijen
- Een Virtual Console game downloaden filmpje
- Speciale Wii memory cards

Lees ook:Rhythm Heaven trailer online
Lees ook:Bestuur Flash spelletjes met de knoppen van de Wiimote
Lees ook:Nieuwe screenshots/info Street Fighter IV
Lees ook:Be very afraid: eerste trailer voor Bit.Trip VOID
Lees ook:Online spelletje: Bacteria

5 reacties op “Homemade Wii spelletjes op Wiicade.com

  1. Michael

    Yay! Zelf spelletjes maken voor de Wii! Nu kan ik toch nog tekken spelen op de Wii! xD

      /   Beantwoorden  / 
  2. mark

    haha goed bedacht zo heb je nog meer voor 250 euro :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kevin

    hahaha ja,goed bedacht =P

      /   Beantwoorden  / 
  4. esther

    ik krijg een wii vetttttt hee!! vet zin in maar moet nog ff w8en snikkk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.