Vermoeide armen van het Wiien?


Michael Goodman deed onlangs nogal wat stof opwaaien met zijn rapport over Next Generation consoles. Kort gezegd kwam het er op neer dat de Wii en vooral de Xbox360 in het begin de grote winnaars zullen worden, waarna de PS3 tegen 2011 (!) uiteindelijk toch nog de leiding neemt. Hardcore gaming site Firingsquad besloot Goodman eens wat nader aan de tand te voelen over zijn gewaagde uitspraken.
De voorspellingen bleken grotendeels gebaseerd te zijn op een aantal opmerkelijke stellingen die absoluut nog niet bewezen zijn. Zoals bijvoorbeeld:

- De reden dat de Playstation 3 uiteindelijk toch nog wint is omdat mensen trouw willen blijven aan het Playstation merk. Hoewel dat zeker zo zal zijn voor een grote groep trouwe aanhangers, kan ik me niet voorstellen dat het voor alle 100 miljoen+ PS2 bezitters geldt. Als de grillige videogamegeschiedenis ons iets aantoont, dan is het wel dat in het verleden behaalde resultaten absoluut geen garanties geven voor de toekomst.

- De Wii wordt niet de triomfantelijke terugkeer van Nintendo waar sommige mensen op hopen, omdat casual gamers geen consoles kopen. Dat was tot nu toe absoluut waar. Maar dat is ook precies wat Nintendo wil gaan aanpakken. Voorheen kochten casual gamers geen consoles omdat er simpelweg geen geschikte console voor ze was. Nu die er wel komt (met aangepaste spelletjes en een sterk versimpelde controller), is het wel erg voorbarig om nu al te zeggen dat zoiets toch niet gaat werken.

- Interessanter om te lezen is dat Goodman zelf ook met de Wii heeft mogen spelen. En hoewel dat zeker een lollige ervaring was, hielden hij en zijn vrienden er na een tijdje wel pijnlijke en vermoeide armen aan over. En daar kan ik weinig tegenin brengen. Misschien is dat inderdaad wel zo, en dat zal dan zeker een probleem worden voor Nintendo. Zelfs al hoef je bij de meeste spellen maar hele kleine polsbewegingen te maken, niemand kan ons nu al vertellen hoe dat voelt na een sessie van twee of drie uur achter elkaar spelen.

Dit is de eerste keer dat ik de klacht zo duidelijk en gefundeerd tegenkom, maar er zijn momenteel dan ook nog maar een handjevol mensen die langer dan een half uur met de Wii hebben mogen stoeien. Ik ben heel benieuwd of we dit verhaal in de komende maanden nog vaker gaan horen.

- Tot slot gaat Goodman er ook vanuit dat Microsoft halverwege 2007 de Xbox360 100 dollar in prijs zal laten dalen, waardmee de Wii en de 360 ietwat directere concurrenten van elkaar worden. En voor ongeveer hetzelfde bedrag zullen consumenten vinden dat de Xbox360 ze meer waar voor hun geld biedt.

Ik hoop niet dat alle analisten zo te werk gaan, want dit is pure speculatie. Er is nog geen enkele aanwijzing dat Microsoft inderdaad van plan is zo’n drastische prijsdaling door te voeren. Om dat dan toch maar alvast mee te nemen in je rapport over Next Gen consoles komt niet heel erg professioneel over.

Bron: firingsquad

Zie ook:
- Rayman Raving Rabbids boxart?
- Red Steel graphics interview + nieuwe screenshots
- Microsoft onthult de consumable manier van betalen
- Nintendo bulkt van zelfvertrouwen
- Nintendo’s nieuwe Training spellen houden ons fit
- Fatal Inertia onderwater?

Lees ook:Xbox360 enige console die eind dit jaar geld gaat opleveren
Lees ook:Microsoft: Xbox Live heeft geen concurrentie
Lees ook:Eén miljoen PS3′s
Lees ook:Highscores op Xbox live gewist, Microsoft zwijgt
Lees ook:PS3 50%, Xbox360 29%, Revolution 21%

23 reacties op “Vermoeide armen van het Wiien?

  1. tomcatt

    Vermoeide armen van het Wiien? . daarom koop ik ook geen Wii, de Wii is een heel mooi ding voor kinderen, weinig bloedige games en heel goed voor even te spelen. Als je dan online gaat schieten op cod ofzo dan ben je toch al een paar uurtjes bezig (ik toch) en dan vind ik het jammer dat je moet stoppen omdat je armen moe zijn.

    de Wii s perfect voor de beginnende gamer, veel plezier en een korte speelduur (minder dan een uur)

    daarom koop ik ps3 , ik wil nie moe worden. De ps3controller heeft ook wel motionsensors maar die moet je geen meters verschuiven, dan kan je nog altijd rustig in je zetel blijven zitten terwijl je bewegingen maakt van 20cm omtrek :)

    De motiontilt in de ps3 zal ook eerder een extraatje worden, zodat het niet MOET. Games als warhawk bewijzen dan weer het tegendeel maarja, voor elk genre wat wils !

      /   Beantwoorden  / 
  2. denise

    ik ben stiekem altijd al bang geweest dat mensen niet op de wii gaan spelen omdat ze dan verplichtworden om te bewegen terwijl je vroeger gewoon ouderweds je vinger vernielde op een controle

      /   Beantwoorden  / 
  3. Brian

    Tomcatt
    Vanaf nu kunnen we onze conditie verbeteren door te spelen. Niet meer in die luie stoel zitten. Die man kreeg een pijnlijke arm door z’n zwakke spieren van uren zitten, chips enzov.
    (Bespaart een hoop dikke mensen ;) )

      /   Beantwoorden  / 
  4. Maikel

    Ik wil juist in mijn luie stoel gamen. ff bijkomen door een spel te gaan doen, dus geef mij maar fijn de ps3. Als ik beweging wil ga ik wel fitnessen. maarja ik ben dan ook niet dik:)

      /   Beantwoorden  / 
  5. flip

    heb de oplossing al gevonden.. heb de xbox360 al ps3 is in bestelling en de wii koop ik er gewoon extra bij no problemo ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Dylan

    Ik ga wel voor de Wii. Heb een PS en een PS2 gehad en vind dat je daarmee gewoon een goedkope pc in je handen hebt. Online games blijf ik dan liever op de pc doen. De spellen die op de PS wel verschijnen en niet op de pc, interesseren me toch geen reet.

    Nintendo daarentegen heeft altijd wel leuke en originele games + dat ik die oude games van Nintendo graag weer wil spelen. Golden Eye, Double Dragon, (Mario)kart 1,2,3 etc.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “dan kan je nog altijd rustig in je zetel blijven zitten terwijl je bewegingen maakt van 20cm omtrek :)

    Het is interessant dat je dat zegt. Nintendo heeft al op meerdere gelegenheden laten weten dat je voor de Wii géén grote wijde bewegingen hoeft te maken. Je kunt hem gewoon zittend op de bank gebruiken, en een kleine polsbeweging werkt net zo goed als een grote armbeweging.

    Van de motionsensors van de PS3 daarentegen weten we nog bijna niets. Sony heeft er amper uitleg over gegeven, en behalve dat Warhawk er mee speelbaar is hebben we eigenlijk nog geen enkele informatie.

    Maar aangezien je de PS3 controller met 2 handen vast hebt maak je per definitie grotere bewegingen. Om de PS3 controller 90 graden te draaien, moet je je armen helemaal bewegen tot je handen vertikaal boven elkaar zitten. Om de Wii controller 90 graden te draaien hoef je alleen je pols maar te draaien.

    “De motiontilt in de ps3 zal ook eerder een extraatje worden, zodat het niet MOET. “

    Dat is dan misschien je redding. :p Maar als je niet moe wilt worden van de motion sensor tijdens het spelen zou ik nog niet zo hard roepen dat de PS3 de beste optie is. In feite geeft alleen de Xbox360 je echt garantie dat je stil kunt blijven zitten. ;)

    “heb de xbox360 al ps3 is in bestelling en de wii koop ik er gewoon extra bij no problemo “

    Lol, briljante oplossing! Ik denk alleen dat het prijskaartje van ruim 1200 euro sommige van ons een tegenhoudt om ze ook alledrie in huis te halen. ;)

    “Golden Eye, Double Dragon, (Mario)kart 1,2,3 etc.”

    Mario (Kart) kun je wel zeker van zijn ja, maar Goldeneye niet aangezien dat min of meer het eigendom is van Rare.

    Double Dragon is een interessant geval, want als ik me goed herinner bestaat die uitgever niet meer. :) Geen idee hoe het in dat geval zit met de rechten. Maar ik heb inderdaad ook wel weer eens zin om Double Dragon II te spelen! :D Wat een tof spel was dat toch. Ik hoop dat daar op een één of andere manier een oplossing voor gevonden kan worden.

      /   Beantwoorden  / 
  8. mono

    Ik ga deze naast mijn 360 die ik al sinds 2 dec 05 in bezit heb aanschaffen. en ps3 is de grote verliezer.

      /   Beantwoorden  / 
  9. tomcatt

    we zullen wel zien wat er van komt
    hopelijk vinden ze overal en fijne oplossing voor diegoed is voor iedereen

    Respect Wii , echt waar
    Respect PS3 , echt waar

      /   Beantwoorden  / 
  10. sam

    Nintendo zet zo hun vernieuwende gameplay in de verf. Motion sensors enz… maar dit alles zal snel vervelen denk ik, dit bestond ook al in de tijd van de NES en SNES naar mijn bescheiden mening (duck hunt…) Naar mijn mening heeft een console met meer rekenkracht meer next-gen gameplay te bieden zoals betere AI. Tegenstanders die echt reageren op hetgeen jij doet. En ik denk dat men liever games speelt om te ontspannen en niet om er nog meer moe van te worden. Voor mij een PS3 aub………..

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    “dit bestond ook al in de tijd van de NES en SNES naar mijn bescheiden mening (duck hunt…)”

    Sorry, maar de Wii technologie is echt niet te vergelijken met Duck Hunt. ;)

    “En ik denk dat men liever games speelt om te ontspannen en niet om er nog meer moe van te worden. Voor mij een PS3 aub………..”

    Maar die heeft ook een motionsensor? Wees dan consequent en koop een xbox360.

      /   Beantwoorden  / 
  12. denise

    daar heb je gelijk in erik!
    toch ga ik nogsteeds voor een wii :D
    als ik dan alletwee mijn arme breek en alleen mijn vingers en polsen nog mag gebruiken pak ik gewoon mijn gamecube !

      /   Beantwoorden  / 
  13. erik

    “als ik dan alletwee mijn arme breek en alleen mijn vingers en polsen nog mag gebruiken pak ik gewoon mijn gamecube !”

    Dat hoeft niet eens, de Wii kan ook gamecube spellen afspelen. Je kunt er zelfs nog gewoon gamecube controller op aansluiten. Je hoeft het ding nooit meer te verplaatsen dus. :p

      /   Beantwoorden  / 
  14. michiel

    Je went er toch wel aan als je veel aan het wii-en bent.
    Dus die vermoeide armpjes is net zoals voetballen na de zomerstop, got it?

      /   Beantwoorden  / 
  15. Moonblade

    “Maar die heeft ook een motionsensor? Wees dan consequent en koop een xbox360.”

    Wordt gelukkig maar voor een paar PS3 games gebruikt.

    Ik ga mij toch eerst een PS3 halen, prijs is voor mij geen factor. De wii kan nog wachten, heb nog geen games gezien die mij aanspreken en het lijkt mij geen besturing die ik uren kan volhouden. Eyetoy was ook al zoiets vermoeiend.

      /   Beantwoorden  / 
  16. denise

    ,,Dat hoeft niet eens, de Wii kan ook gamecube spellen afspelen. Je kunt er zelfs nog gewoon gamecube controller op aansluiten. Je hoeft het ding nooit meer te verplaatsen dus. :p”

    OOEEE, nog handiger !

      /   Beantwoorden  / 
  17. Elunar

    Maar sam,
    voor een verbeterde AI hebben we toch niet nog meer rekenkracht nodig?
    Ik snap ook nog niet waarom mensen denken dat je met de controller moet zwaaien, of je armen moet strekken. Lijkt mij dat je ook kan spelen op een stoel met je arm op de leuning.
    Maar goed, we zullen wel zien.

      /   Beantwoorden  / 
  18. ErikdB

    in het begin wordt je altijd moe, want dan moet je wennen aan het manier van spelen,bij Red Steel bijv. iemand van de PU speelde eerst met de hele arm maar kwam er later achter dat het makkelijker en minder vermoeind was om je arm te laten rusten en pols bewegingen maken.
    maar je zal vast wel bij andere spellen zoals wario ware vermoeiende armen krijgen :P

      /   Beantwoorden  / 
  19. Moonblade

    “Maar sam,
    voor een verbeterde AI hebben we toch niet nog meer rekenkracht nodig?”

    Het is juist voor zo’n dingen dat een deftige CPU juist belangrijk is. Om vijanden intelligenter te laten handelen en reageren moeten ze complexer in mekaar gestoken worden en moet er dus meer berekend worden.

      /   Beantwoorden  / 
  20. AltijdvoorS

    jah klopt. daarom kies ik ook voor de ps3 en voor de blue ray. lekker grote games ( die komen er heus wel) playstation heb ik altijd gehad en heb ik nog (ps2,psp) en nu weer koop ik de ps3 ook voor de games. denk maar aan assassins creed en warhawk. daar hou ik van. en de Wii ik heb daar grote respect voor. maar die spellen als mario kart enz. die komen gewoon mijn strot uit. en de xbox360 : ik heb Microsoft nopoit gemogen. hehe het liefst neem ik een apple. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  21. PlayStation3

    Toekomst bericht !

    Over het hele land zijn er mensen die zich ziek melden vanwege het last hebben van een tennis arm.
    Vele bedrijven verbieden hun personeel om in hun vrije tijd op een Wii te spelen. Na lang onderzoek is namelijk naar buiten gekomen dat al deze voorgevallen te maken hebben met het spelen op de Wii console. Sinds Nintendo’s Wii op de markt is gebracht zijn er over het hele land mensen die zich in de ziektewet melden vanwege een tennis arm. Door lange uren intensief spelen op de Nintendo’s Wii console, blijkt dat mensen er een blessure eraan over houden.

    De commissie van onderzoek is belast met het opsporen en verzamelen van alle bescheiden, inlichtingen en bewijzen, die tot opheldering van de feiten in de aanklagt van de desbetreffende berdrijven vermeld kunnen leiden. De nieuwgekozen Tweede Kamer overweegt vervolgens een voorstel tot wijziging van de grondwet dat leidt tot een verbod op import en export van Nintendo Wii conslole.

      /   Beantwoorden  / 
  22. Dylan

    Hey Goodman, die Wii verkoopt veel omdat ie zo goedkoop is. Niet omdat ie casual gamers aan hun trekken probeert te laten komen.

    En die vermoeidheid. Jezus… Het is of A: Een gefrustreerde Sony of Xbox (medewerker, fan) die hiermee probeert de Wii in kwaad daglicht te zetten, of B: Een “echte” typische game nerd. Zeur niet, spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  23. ??????

    wie zeg dat de wii voor kinderen is.
    nintendo wilt zelf gta voor de wii hebben dus in de toekomst zullener wel meer van dat soort games op die wii komen.

    p.s. nintendo is nooit alleen voor kinderen
    geweest

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.