Microsoft: Xbox Live heeft geen concurrentie


"We hebben geen concurrentie," volgens Robbie Bach van Microsoft. "Ik durf gerust te beweren dat Xbox Live met kop en schouders uitsteekt boven alles wat op de andere consoles is geprobeerd."

"Okee, Sony heeft ook een paar dingen online gedaan, maar niets dat ik echt een service zou willen noemen. Wij hebben duidelijk een voorsprong en we gaan er voor zorgen dat we die houden!"

Wow, krachtige woorden daar van Xbox-president Bach. Heeft hij gelijk dat Xbox Live beter werkt dan Sony's PSN? Absoluut! Maar is het PSN daarom "geen service" en geen serieuze concurrentie voor Microsoft? Daar valt wel het één en ander op af te dingen.

De belangrijkste dingen die Xbox Live doet kan het PSN nu ook al. Gratis. En met dingen als Playstation Home en LittleBigPlanet in het vooruitzicht lijkt Sony voorlopig ook niet van plan om zich bij Microsoft's voorsprong neer te leggen. PSN zal nooit hetzelfde woorden als Xbox Live, maar met een beetje geluk wel een interessant alternatief. Niet beter of slechter, maar wel uniek en herkenbaar op zijn eigen manier.

Bron: gamesindustry.biz

Zie ook:
- Gametrailers Uncharted video review: 8,9
- Atlus nu ook uitgever op Xbox 360

Lees ook:Bill Gates niet bang voor Playstation 3
Lees ook:Microsoft wil helft van Xbox360-bezitters online krijgen
Lees ook:Microsoft haalt uit: PS3 – a disaster | Nintendo – good job!
Lees ook:PS3 Online opent frontale aanval op Xbox Live
Lees ook:PlayStation Store vanaf mei aangevuld op woensdagen

12 reacties op “Microsoft: Xbox Live heeft geen concurrentie

 1. Dino

  Microsoft zal boeten voor zijn arrogantie.
  Dat is mijn toekomstvoorspelling.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mithrandir

  Tja..Nintendo is eigenlijk nog steeds arrogant en leeft ook nog.

    /   Beantwoorden  / 
 3. viktor

  pff boeten voor arrogantie laat me niet lachen groupie.

  ik vind xbox live ook het beste

    /   Beantwoorden  / 
 4. Mathieu

  PSN is gratis, daar kan live nog een puntje aan zuigen

    /   Beantwoorden  / 
 5. David Vogels

  Weet je waarom ik voor de ps3 heb gekozen, niet alleen omdat het een betere console was maar ook omdat ik het PSN veel beter vond als xbox live (vooral omdat het gratis is + projecten als Home). Misschien vinden andere xbox live iets beter maar om het geen serieuze concurrentie te noemen is onzin vind ik.

    /   Beantwoorden  / 
 6. blender

  hopen dat xbox live zijn voorsprong houdt idd, als ze tenminste de maandelijkse kosten willen rechtvaardigen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Shiver23

  Op een paar games na (metname Forza en Halo3) is de online functionaliteit van de PS3 niet heel anders dan dat van de 360. En met de opties die GT5 laat zien doet de PS3 daar ook niet onder.

  Binnenkort Singstar die ook wel vrij ver gaat met de integratie met het online deel. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat werken met het uploaden van video’s en downloaden van nummers. En dat allemaal gratis.

  Misschien dat het grootste voordeel van XBL wel bij de developers zit. Daar is volgens mij veel meer gestandaardiseerd en scheelt dat de devs. een hoop werk.

    /   Beantwoorden  / 
 8. tazama

  ach m$ heeft teveel poep in de oogkes dus proberen ze maar wat onzin te zeggen

    /   Beantwoorden  / 
 9. Dinho

  lekker objectief zijn we weer..

  ‘Heeft hij gelijk dat Xbox Live beter werkt dan Sony’s PSN? Absoluut!’… :S

  vooralsnog een persoonlijke mening die niet in een dusdanig artikel vermeld hoort te worden..tenzij jullie jezelf als site onprofessioneel willen noemen?..

    /   Beantwoorden  / 
 10. Harry

  ja klopt wel jongens ik heb playstation 3. en de xbox360. live is veel beter. je hebt bij ps3 geen versoenlijke headset.en als je vrienden in jouw lijst staan kun je ze niet zien en niet uitnodgigen (ps3). xbox heeft vervolgens wel veel meer betere details.
  ik speelde online op de ps3 maar omdat eigenlijk wat tegen valt kocht ik de xbox360 ook terug puur alleen voor online al.
  dus het is misschien wel arrogant van hem maar het is wel zo. blijkt super goed te zien.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Shiver23

  Nou harry, nu heb ik nog nooit van een versoenlijke (ik neem aan fatsoenlijke) headset gehoord, maar op de PS3 kun je een willekeurige bluetooth headset gebruiken en is het afhankelijk van de game of je mensen kunt inviten of niet en hoe goed dit werkt. Ook voice chat ingame is optioneel. Dat bedoel ik met een beter model voor ontwikkelaars. Bij MS is dit allemaal standaard geregeld (voice, invites, achievements) terwijl het op de PS3 vrij gelaten wordt aan de ontwikkelaar wat er allemaal geimplementeerd wordt, en hoe.

    /   Beantwoorden  / 
 12. viktor

  je kan alleen een echte mening geven als je het allebij hebt of allebij hebt gespeeld.

  dat kan dus niet op deze site met al die nep ps3ers die alle 360ers afkraken terwijl ze gewoon hun console in het zonnetjes willen zetten.
  erg kansloos

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.