Nintendo Spanje wil prepaid-kaarten voor Europa

Het begint er steeds meer op te lijken dat de allergrootste revolutie die de volgende generatie spelcomputers teweeg gaat brengen bestaat uit het eindelijk serieus nemen van Europa. Niet alleen komen de releasedata steeds minder ver uit elkaar te liggen, men lijkt ook eindelijk wakker te worden voor het feit dat creditcards hier veel minder gemeengoed zijn dan in een contintent als Amerika. Het verplicht stellen van zo’n kaartje om bijvoorbeeld online te kunnen spelen was voor veel spelers een behoorlijke drempel.

Microsoft heeft zich al aan ons aangepast, en kwam met de prepaid Microsoft Points kaarten die gewoon in een winkel aangeschaft kunnen worden. En nu heeft de directeur van Nintendo Spanje, Nico Wegnez, gezegd dat hij zo’n systeem ook wel ziet zitten voor de Europese tak van Nintendo. Want ook al is de Nintendo Wi-Fi Connection zelf gratis in het gebruik, aan de Virtual Console van de Wii (en ongetwijfeld komt er daarnaast nog veel meer downloadbare troep, al dat spul dat ze je nu via de sterrencatalogus proberen te verkopen) zitten wel kosten verbonden.
Je kunt je afvragen wie Nico Wegnez in hemelsnaam is, dat hij over zulke dingen iets te beslissen zou hebben. Maar dan is het wel interessant om op te merken dat NoE (Nintendo of Europe), NoA (Nintendo of America) en Nintendo in Japan in principe drie aparte bedrijven zijn. Als alle Europese vestigingen het met elkaar eens kunnen worden dat dergelijke prepaid kaarten inderdaad een goed idee zijn (en ik moet zeggen, ik vind het een fantastisch idee), dan is het best realistisch dat ze er ook echt zullen komen.

Natuurlijk wilde hij ook nog niet zeggen dat ze er gegarandeerd zouden komen, maar volgens Wegnez was het wel "één van de vele ideeën die Nintendo overweegt voor de Virtual Console."

Bron: IGN

Zie ook:
- Foto van Wii-remote zonder batterijklepje
- Eén nieuwe Excite Truck screenshot
- Nintendo’s president wil vaste prijzen voor games
- Elebits interview
- Twee stuks Twilight Princess artwork
- Wii Airplane wordt onderdeel van ‘Wii Motor Sports’
- Wii Sports: Airplane filmpje

Lees ook:Bekijk nog een Wii Sports: Airplane filmpje
Lees ook:In Japan zijn Nintendo eShop-kaarten straks ook AR-kaarten
Lees ook:Het Nintendo Power kanaal?
Lees ook:Wii Airplane wordt onderdeel van ‘Wii Motor Sports’
Lees ook:Toch een echte Wii Startup Disc?

6 reacties op “Nintendo Spanje wil prepaid-kaarten voor Europa

  1. Erwin

    NoJ bestaat niet ;) Dit is Nintendo Co. Ltd.

    Verder lijkt dit me inderdaad een goede oplossing, want zonder deze prepaid kaarten kan ik je vertellen dat die Virtual Console nooit écht aan zal slaan in Europa.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Prepaid kaarten lijken mij de enige (meest praktische) oplossing om voor content te kunnen betalen. Creditcards zijn echt geen optie. Ik beschik pas over een creditcard sind ik ben afgestudeerd. Daarnaast ken ik genoeg mensen met een card die vanwege het veiligheidsaspect gewoonweg weigeren deze voor internetbetalingen te gebruiken. De prepaid kaart zou dan de perfecte oplossing zijn (en leuk om cadeau te krijgen). Moeten ze wel overal verkrijgbaar zijn trouwens.

      /   Beantwoorden  / 
  3. MetroidPrime

    Creditcards zijn erg populair in de VS, maar hier in Europa komen ze veel minder voor. Als het alleen mogelijk zou zijn om via creditcard te betalen, dan zou de Virtual Console een zeer grote flop worden.

    De prepaid cards werken erg goed in combinatie met Xbox Live. Het enige probleem is dat ze soms(vooral vlak na de launch van de console) erg moeilijk te vinden zijn. Ik heb zelf nooit Super Metroid gekocht en wil die fout wel kunnen herstellen bij lancering van de Wii. Prepaid kaarten zijn dus mooi, maar ze moeten wel goed beschikbaar zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Ik heb zelf nooit Super Metroid gekocht en wil die fout wel kunnen herstellen bij lancering van de Wii.”

    Enigszins offtopic (maar het is mijn eigen site. :p en van mij mag het), maar het heeft me altijd verbaasd dat Nintendo dat spel niet heeft geport naar de GBA. Zelda deed het, Mario deed het, Kirby deed het… waarom Metroid niet?

    De slechte verkrijgbaarheid van die Microsoft kaarten is natuurlijk geen enkel excuus voor. Dat het tijd kost om een gecompliceerde spelcomputer te produceren daar heb ik alle begrip voor, maar een simpel stukje plastic zoals een prepaid kaart had ruim voldoende aanwezig moeten (en kunnen) zijn. Ik hoop inderdaad dat Nintendo dat beter aanpakt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Dat is ook mijn grote angst… de verkrijgbaarheid van dergelijke kaarten. Straks komt het er op neer dat je via Amazon, Play, Lik-Sang of BOL met je creditcard pre-paid kaarten voor je Wii moet kopen. *LOL*

      /   Beantwoorden  / 
  6. MetroidPrime

    Iemand van Retro Studios had aangegeven dat ze een SNES-emulator voor Super Metroid in ontwikkelig hadden. Het was de bedoeling dat deze Super Metroid dankzij deze emulator als unlockable in Metroid Prime 2 verborgen zou worden, alleen kreeg Retro de emulator niet op tijd af.

    Ik denk dat er geen GBA versie is gekomen omdat de GBA controller te weinig knoppen had en omdat het Metroid team liever een nieuw spel ontwikkeld dan een oud spel te poorten. Ik hoop dat Metroid 5 nog steeds in ontwikkeling is voor de DS, al houdt Nintendo zich wel erg stil over dat spel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.