Super Smash Bros Brawl, Sakurai overweegt meer third party karakters

De Japanse website voor Super Smash Bros Brawl (of Super Smash Bros X zoals het in Japan gaat heten) bevat een blog van Masahiro Sakurai, de game director van dit nieuwe spel. Hij gebruikt het als een plek om binnengekomen mail te beantwoorden, hardop te brainstormen en kleine onthullingen over het spel te doen. Iemand die zowel de Engelse als de Japanse taal beheerst is vervolgens zo goed geweest om de hoogtepunten van zijn blog voor ons te vertalen, en zo kunnen we al heel vroeg vanalles over de aankomende Wii-titel te weten komen.

- De snelheid van het spel zal worden "aangepast". Het is niet duidelijk of dat betekent sneller of langzamer, maar langzamer lijkt het meest waarschijnlijk.
- Alle personages worden al vanaf het begin van het ontwikkelproces afgesteld en geprogrammeerd om "meer vrijheid" tijdens luchtgevechten mogelijk te maken.

- Niet alle personages uit Smash Bros Melee keren terug.

- Als er al online functionaliteit aan het spel wordt toegevoegd (het is nog niet zeker, momenteel wordt er gekeken naar een paar technische problemen), dan zal dat heel basic van opzet zijn. Er komt in ieder geval geen uitgebreid online ranking systeem.

- "Deze keer willen we ons meer richten op het makkelijker maken van het spel dan op de hele kleine details van de gevechten. De totaalervaring wordt dus waarschijnlijk iets makkelijker dan spelers gewend zijn."

- Omdat de serie wereldwijd zo populair is geworden wil Sakurai niet meer zoveel personages toevoegen die alleen bekend zijn in Japan. Echter, de buiten Japan vrijwel onbekende Fire Emblem personages waren zo populair dat hij hier misschien toch nog op terug zal komen.

- Third party personages die eventueel overwogen kunnen worden voor een rol in SSBB moeten ooit op een spelcomputer van Nintendo zijn verschenen. "Maar goed, buiten Snake zullen we misschien nog hooguit 1 of 2 van dergelijke karakters toevoegen."
(Als ik moest gokken zou ik mijn geld in ieder geval op Sonic zetten. En verder misschien iemand als Viewtiful Joe?)

- Hoewel het spel zelf definitief geen gebruik zal maken van de motion sensors, sluit Sakurai niet uit dat er wellicht een paar "prank-like functions" worden toegevoegd. Kleine, niet functionele, grapjes die je kunt uithalen door de controller te bewegen.

En wellicht ook interessant, hoewel duidelijk nog heel erg vaag en onzeker: Hoewel hij het niet wil bevestigen, wil Sakurai ook niet ontkennen dat er misschien ooit een DS-versie van Smash Bros zal komen.

Bron: Smashboards

Zie ook:
- Solid Snake speelbaar in Super Smash Bros Brawl!
- Snake’s SSBB profiel online
- Metroid Prime 3: Corruption demo filmpje
- Topje van de ijsberg? Graphics? Wii?

Lees ook:Masahiro Sakurai (Smash Bros., Kirby) bezig met nieuw Nintendo-spel
Lees ook:Ridley, Wind Waker Link & Bowser Jr. in Super Smash Bros. Brawl
Lees ook:Laten we dankbaar zijn dat Masahiro Sakurai tijd had voor Brawl!
Lees ook:Weten bezoekers van Smash Bros. Dojo of ze een breedbeeld tv hebben?
Lees ook:Super Smash Bros. Brawl bijna af

9 reacties op “Super Smash Bros Brawl, Sakurai overweegt meer third party karakters

  1. Oscar Mopperkont

    Het spel is gigantisch populair, volgens mij ben ik de enige die er geen hol aanvind, dus ik vraag me af waarom er geen goede online functie in het spel komt. Het leent zich juist goed voor online rankings.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Amine

    Ik zou graag Link uit de Windwaker in het spel terug zien. ik denk dat hij er prefect in past.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Benny

    Wat? “Als er al online functionaliteit”. Ik snap niet wat hier aan te “alsen” valt. Dat moet er gewoon inzitten verdomme. Zo’n ranking systeem maakt me niet zoveel uit, zal wel leuk zijn. Maar ik vind toch dat er zeker online shit in moet zitten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. grape

    ik ver verwacht dat ze cker wel online zullen gaan, anders worden wel heel veel mensen negatief. ik d8 trouwens dat dat eigenlijk al aangekondigd was.

      /   Beantwoorden  / 
  5. benjamin

    lol ik zie het al voor me: Masterchief en Covenant in RED TEAM tegen Mario en Samus =D

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Ik zou graag Link uit de Windwaker in het spel terug zien. ik denk dat hij er prefect in past.”

    Ja! Dat lijkt me ook wel gaaf. Ook captain Olimar uit Pikmin verdient wel een plaatsje.

    En wat betreft het online vechten (ik vind en ik hoop ook dat het er in moet/komt), blijkbaar vindt hij het gevoel van twee mensen die naast elkaar op de bank zitten te spelen belangrijker en wil hij dat dat nog steeds de hoofdmoot van het spel blijft.

    Maar het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten denk ik dan. Waarom niet een hele goede 2 speler stand EN een hele goede online stand?

      /   Beantwoorden  / 
  7. yoyo

    link uit windwaker komt er waarschijnlijk ook in in plaats van young link uit ssbm.

      /   Beantwoorden  / 
  8. SONIC THE HEGEHOG

    sonic moet er ook in anders is het niet zon leuk spel

      /   Beantwoorden  / 
  9. xavier

    is het spell voor de game cube

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.