Solid Snake speelbaar in Super Smash Bros Brawl!


Nog
een verrassing van Nintendo. Op een "achter gesloten deuren" bijeenkomst werd aan een klein groepje journalisten het één en ander onthuld over Super Smash Bros Brawl voor de Wii.

De nieuw aangekondigde (door Miyamoto zelf) speelbare karakters zijn misschien nog wel het opmerkelijkste. Solid Snake?! Wow. Blijkbaar op speciaal verzoek van Hideo Kojima zelf die Nintendo letterlijk heeft gesmeekt of Snake ook mee mocht doen. Hij neemt ook zijn trouwe kartonnen doos mee op het strijdveld. Andere leuke namen die al bevestigd zijn:

-Pit (Kid Icarus)
-Zero Suit Samus (the blue "no-suit" Samus from Metroid: Zero Mission)
-Meta-Knight (Kirby)
-Wario

Mario, Kirby, Pikachu en Link zijn al bevestigd als terugkerende personages. Er is een goede kans dat er nog meer personages uit niet-Nintendo spellen worden toegevoegd.

Het spel zal op de klassieke manier bestuurd worden, zoals op de Gamecube. De motion sensor wordt in SMBB niet of nauwelijks gebruikt. Volgens nieuwe regiseur Masahiro Sakurai werd het spel te ingewikkeld met gebruik van de unieke Wii-mogelijkheden. Om het spel goed speelbaar te houden zijn de controls zo veel mogelijk ongewijzigd gelaten. Blijkbaar zal het spel zelfs speelbaar zijn met een Gamecube controller. Er werd in ieder geval geadviseerd om je oude controllers nog niet weg te gooien als je een Wii aanschaft.

(Ik begin nu toch wel enige twijfels te krijgen bij Nintendo’s hele "games zijn te ingewikkeld geworden, we moeten een hele nieuwe controller uitvinden om het voor niet-gamers makkelijker te maken" marketing verhaal. Hoe geloofwaardig is dat nog als je het uit je eigen games weglaat omdat de gameplay er te ingewikkeld van wordt?)

- In één van de special attacks komen puppies uit Nintendogs het veld op rennen en zetten hun pootjes tegen het scherm om het zicht te belemmeren.

- Uitgebreide multiplayer mode, en tevens volledig online speelbaar.

- Het spel staat niet langer gepland als launchtitle. Zal nu pas ergens in 2007 verschijnen.

Er is nu ook een trailer:

Bron: IGN

Zie ook:
- Eerste foto Light Gun Shell voor Wii controller
- Drie en een halve minuut Super Mario Galaxy
- Resident Evil ook naar Wii
- Duck Hunt voor Wii op E3 aanwezig
- Bekijk hier de Super Mario Galaxy video
- Miyamoto’s Orkest speeltje
- Bekijk hier de Red Steel trailer
- Bekijk hier de Super Paper Mario trailer

Lees ook:Rayman Raving Rabbids trailer (Wii version)
Lees ook:Duck Hunt voor Wii op E3 aanwezig
Lees ook:Metroid Prime 3 wordt launchtitle. Uitgebreide gameplay video
Lees ook:Project H.A.M.M.E.R.
Lees ook:Snake’s SSBB profiel online

11 reacties op “Solid Snake speelbaar in Super Smash Bros Brawl!

  1. Benny

    Ik kan maar 1 ding zeggen.

    AWESOME!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Raskill

    Hahaha! GAAAAF! ik ben vanaf m’n 5e al gek van Super Smash Bros. Jammer dat ie geen lauchgame is. Vorig jaar E3 Iwata: “Ik zal er voor zorgen dat bij de launch van de Revolution, Smash aanwezig zal zijn en dat hij ook online te spelen is!” nou ja, je kan niet ALTIJD je belofte nakomen, dan wachten we gewoon nog ff. (denk trouwens dat hij maart 2007 dan komt!)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Oscar Mopperkont

    Mooi, jij zegt het al anders dan het op Fok! staat. Het spel kent dus twee standen en kan dus wel gebruik maken van de Wii-mote. Als het goed is moet dat natuurlijk beter spelen dan met een normale controller en kun je de normale controller dus wel overboord gooien ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wackman

    Dit spel gaat ongetwijfeld erg goed worden. Ik moet wel zeggen dat ik die realistische jeans en realistische handen en zo niet zo’n goed idee vind. Het ziet er niet kleurrijk en nintendo uit zo. Het is in ieder geval te hopen dat je de graphics kunt anti-aliassen. Die lelijke kartelrandjes mogen wel weg.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Ik ben bang dat FOK! gelijk heeft Oscar. :( Heb het inmiddels al aangepast.

    Ik heb gisternacht echt de geboorte van een IGN-artikel meegemaakt. Het begon met een hele korte aankondiging “OMG, we hebben Smash Bros gezien” en even die vijf nieuwe personages noemen. En vervolgens werd dat artikel om de vijf minuten aangepast en uitgebreid. Alles voor een primeur natuurlijk. ;) Toen ik mijn bericht plaatste werd er echt echt echt gesproken over die twee verschillende standen. En dan kijk ik vanmorgen en zie ik dat ze daar nu niks meer over zeggen. :( Misschien werd er gezegd dat twee standen wel zijn overwogen, maar dat ze er uiteindelijk toch maar vanaf hebben gezien en vergiste hij zich in de haast daarmee. Toen hij daarna zijn taperecorder nog eens terugspoelde had hij pas door wat er echt gezegd werd.

    Ik vind erg ontmoedigend dat zowel de nieuwe Mario als de nieuwe SmashBros niet echt gebruik maken van de motion sensor.

      /   Beantwoorden  / 
  6. DarthVader

    Mij maakt het niet uit, als de games maar vet zijn. En, Galaxy maakt wel gebruik van de Motion Sensor… En Super Smash straks ongetwijfeld ook.. wacht maar af..

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “En, Galaxy maakt wel gebruik van de Motion Sensor… “

    Voor zover we nu weten wel heel beperkt hoor. Als een cursor om voorwerpen op te rapen en de controller schudden om Mario te laten spinnen (waarvoor je feitelijk net zo goed een knop in zou kunnen drukken). Zelfs de camera gaat automatisch (je kunt hem alleen nog handmatig rechtzetten met een knopje op de nunchuck). Motion Sensor had leuk gebruikt kunnen worden als een superintuïtieve camera die je kunt draaien zonder ooit de controls los te laten.

    Maar goed, het wordt ongetwijfeld wel een briljant spel, ik zeg alleen maar dat het gebruik van de controller me tegenvalt.

      /   Beantwoorden  / 
  8. max

    wow vet!!!!! alleen denk ik niet dat nintendo echt nintendogs gaat verwerken in het spel en wario die een soort scheet laat met hetzelfde effect als een atoombom

      /   Beantwoorden  / 
  9. Koopa en Toad(y)

    WIJ HEBBEN AL HELEMAAL ZIN IN SMAH SH BROS BRAWL. SMASH BROS MELEE IS AL HEEL LEUK DUS BRAWL ZAL NOG VEEL LEUKER ZIJN. IK TOAD(Y) BEN BLIJ DAT ER WARIO IN ZIT. IK KOOPA HOOP DAT KOOPA TROOPA OF LUIGI ER IN ZIT ZO NIET IS WARIO MIJN LIEVELINGS KARAKTER TOT NU TOE EN MATEKNIGHT IS WEL LEUK.

    KIJK EENS OP HTTP://WARIO.WEBSITEMAKER.NL/KOOPA EN HTTP://SUPERMARIO.WEBSITEMAKER.NL/TOADY

      /   Beantwoorden  / 
  10. mohammed

    he ik hoop echt dat snake niet speelbaar is anders kun je supet smash bros brawl ggeen nintendospel noemen en dan is de sfeer van nintendo helemaal verpest ,dus ik hoop dat er geen playstation,xbox of sega karakters zijn hoe cool die ook zijn

      /   Beantwoorden  / 
  11. mohammed

    ik vind het maar een dom idee als ze nog meer niet nintendo karakters bij doen,want anders verpest dat de nintendo sfeer,dan kun je netzogoed super smash bros brawl ook voor de plaistation 3 en xbox 360 bijleveren,heb ik gelijk of niet

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.