Donkey Kong Revolution ontwikkeld door het Jungle Beat team

Jongens jongens toch. DK REVOLUTION AANGEKONDIGD las ik vandaag op een nuchtere maag. En even later: Nieuwe Mario en Donkey Kong games voor Revo! In kapitalen en met uitroeptekens om zoveel mogelijk paniek te zaaien. Terwijl dat toch nergens voor nodig is. Er is helemaal niks aan de hand. Dat er een Donkey Kong spel naar de Revolution zou komen was al lang bekend. IGN schreef er op 6 juni 2005 al over.

Na een tijdje zoeken kwam ik terecht op N-Sider. Daar staat een heel aardig artikel over de geschiedenis van Donkey Kong. Voor zover ik kan nagaan is dat de oorzaak geweest van alle commotie vandaag.
De conclusie van het artikel is dat Donkey Kong: Jungle Beat weliswaar lovende recensies kreeg en ook best goed verkocht. Maar dat het toch niet echt de magistrale terugkeer van Donkey Kong was waar Nintendo op had gehoopt. Waarschijnlijk vanwege de aparte besturing met de bongo-controller. Iets dat ironisch genoeg juist was toegevoegd om het spel toegankelijker te maken.

Desondanks laat Shigeru Miyamoto zich niet afschrikken, en heeft gewoon nóg een Donkey Kong spel besteld bij hetzelfde team. Kijk, en dat wist ik dan weer niet. Dat hetzelfde team dat Jungle Beat heeft gemaakt verantwoordelijk zal zijn voor het nieuwe Donkey Kong spel. Deze keer zal het geen gebruik maken van trommels, maar "gewoon" van de Revolution controller.

Leuk om te weten! Ik vond Donkey Kong Jungle Beat een heel vermakelijk spel. Weliswaar was het een beetje aan de korte kant, en die trommels gaan na een paar uur spelen echt pijn doen aan je handen. Maar het zat allemaal wel erg origineel in elkaar. Als ze de opvolger iets langer maken maar verder wel volgens hetzelfde recept bouwen (2D gameplay met die heerlijke acrobatische controls. Die je vervolgens ook nog eens tot de meest waanzinnige combo’s aaneen kunt rijgen). Dan wordt dat nog een heel interessant spel.

Bron: N-Sider

Zie ook:
- Konami kondigt Elebits voor de Revolution aan
- Super Monkey Ball: Banana Blitz voor de Revolution
- Nieuw gerucht: nunchuck attachment ook motion sensor
- …en de winnaar mag als eerste persoon ter wereld met de Revolution spelen
- Dr. Katamari vindt Revolution controller maar niks
- Revolution controller net zo belangrijk als analoge stick en muis
- Miyamoto: ieder huishouden een Revolution
- Famitsu gerucht: NiGHTS into dreams naar Revolution
- Metroid Prime 3 speelbaar op E3
- De laatste Red Steel scans
- Red Steel vergt zelfbeheersing
- Nintendo overweegt twee controllers bij de Revolution te stoppen
- Pilotwings Revolution? Ja graag!
- Tony Hawk Downhill Jam als Revolution launchtitle
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken

Lees ook:Video: Pikmin en Donkey Kong: Jungle Beat op de Wii
Lees ook:Revolution Light Sabre gevecht
Lees ook:Nintendo Power bevestigt Bob Ross Game
Lees ook:Nieuwe levels in Wii-versie Donkey Kong Jungle Beat
Lees ook:Yoot Saito is bezig met een spel voor de Revolution

6 reacties op “Donkey Kong Revolution ontwikkeld door het Jungle Beat team

  1. Yoshi-Fan!

    Jungle Beat is een meersterlijke game. Voor zover ik weet samen met Viewtiful Joe de enige sidescrolling platformer op de Cube. Hopelijk behoudt deze de sidescrolling gameplay en gaan ze het niet weer verneuken met 3D gedoe waar toch geen hol aan is.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Nog meer “scoops”, waarschijnlijk zullen er ook een nieuwe F-Zero, Pikmin, Animal Crossing en Waverace op de Revolution verschijnen… ;)

    Niet meer dan logisch van Nintendo om hun “franchises” ook op de Revolution uit te brengen, dat willen we toch allemaal?

      /   Beantwoorden  / 
  3. mensen hebben haat van de straat

    Niet meer dan logisch van Nintendo om hun “franchises” ook op de Revolution uit te brengen, dat willen we toch allemaal?

    Spreek voor je zelf ik wil dat helemaal niet ik dacht dat nintendo iets revolutionare op de markt ging zetten en niet vervolgen van oude spellen maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ze aleen vervolg spellen gaan maken van oude spellen
    Als voorbeeld Red steel Sadness dat soort spellen ze zullen ongetwijfeld heel veel orginele spellen maken zo veel vervolg verhalen waarom zouden ze anders helemaal een orginele control maken en daar niet gebruik van maken ik denk dat er veel schiet en moord spellen komen op de revolution vind ook nie raar dat nintendo van hun kiddy imago af wil

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Nog meer “scoops”, waarschijnlijk zullen er ook een nieuwe F-Zero, Pikmin, Animal Crossing en Waverace op de Revolution verschijnen… ;)

    Haha, lol. :p Ik zal het onthouden als er van de week nog eens een dag is met weinig nieuws. ;)

    Animal Crossing is al officieel bevestigd, de makers zijn er al over aan het nadenken.

    Over Pikmin had miyamoto gezegd dat (toen we nog niet wisten hoe hij eruit zou zien) de Revolution controller uitermate geschikt zou zijn voor een spel als Pikmin, dus dat lijkt me ook onvermijdelijk.

    Waverace… weet ik niet, ik heb niet het idee dat dat een hele “grote” franchise voor Nintendo is. Maar een sequel zou wel leuk zijn.

    En F-Zero… ze kunnen maar beter gewoon zorgen dat er een F-Zero Revolution komt. ;) Het is mijn favoriete racer, en ik eis gewoon een F-Zero waarin je met de freehand controller kunt sturen.

    ik denk dat er veel schiet en moord spellen komen op de revolution vind ook nie raar dat nintendo van hun kiddy imago af wil

    Ik denk het niet. Nintendo wil ook helemaal niet van hun “kiddy” imago af. De Revolution wordt zelfs nu alweer aangeprezen als de console voor het hele gezin. Ik denk dat de verhouding “kiddy” en “schiet en moord” spellen ongeveer hetzelfde zal zijn als op de Gamecube.

    Daarnaast is het een goed gedocumenteerd feit dat Nintendo altijd heel bewust hun bekende franchises gebruikt om hun nieuwste vindingen en innovaties te introduceren bij het publiek. Door Mario’s bekende gezicht schrikt het mensen minder af om een “vreemd” spel met onbekende controls aan te schaffen. Ik zou er maar vanuit dat ze die strategie gewoon doortrekken naar de Revolution.

    En ik durf ook nog wel te zeggen dat 99% van de Nintendo-fans het niet anders zouden willen. :) Ik niet in ieder geval.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    @ Erik

    Niets aan toe te voegen!

      /   Beantwoorden  / 
  6. remkje

    ach ik denk dat veel mensen dat wel leuk vinden (mijn pa in ieder geval wel!) maar tsja ieder zijn eigen mening zeg ik altijd maar ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.