Kijk dit: een virtuele arcadehal voor Oculus Rift

newretroarcade
Hoe gaaf is dit? Een virtuele arcadehal voor op de Oculus Rift. Je zet de bril op en meteen sta je in een arcadehal vol echt werkende speelkasten. Het kan haast niet anders of dit is de toekomst van retrogaming. Terwijl echte arcadehallen langzaam uitsterven zal The New Retro Arcade altijd blijven bestaan.

Niet alleen de spellen, maar ook de sfeer van een ouderwetse arcadehal wordt subliem nagebootst. Felle neonkleuren, een spuuglelijke vloerbedekking, vergeelde filmposters aan de muur, het geluid van 50 arcadekasten die allemaal tegelijk lawaai maken en ergens in de verte ook nog een radio die eighties-klassiekers afspeelt. Iemand heeft een Game Boy laten slingeren waar je ook gewoon op kunt spelen (wel even onder een lamp gaan staan want het schermpje is uiteraard onverlicht), en er zijn zelfs dartborden en een bowlingbaan voor als je even geen zin hebt in computerspelletjes.

Kijken op YouTube

De spellen zelf lijken momenteel te draaien op een Game Boy Color-emulator. Hopelijk verzinnen de makers voor de officiële release een betere oplossing, al moet ik toegeven dat het me me wel een kick gaf om Link’s Awakening te zien op een arcadekast.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Zelf een arcadehal beheren in Arcadecraft
Lees ook:Nieuwe Bionic Commando trailer: swinging gameplay
Lees ook:Deze Game Boy is in de ruimte geweest
Lees ook:Sporten wordt een computerspelletje in Nike’s nieuwe commercial
Lees ook:Uitpakfilmpje: Valve’s Steam Machine spelcomputer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.