Ik kan het nog!


Hoera voor de Virtual Console! Al mijn spelletjes zien er niet alleen net zo uit als vroeger, ze zijn ook nog écht precies hetzelfde. Inclusief alle rare glitches en foutjes die daar soms mee gepaard gingen. Dat kun je irritant noemen, maar hoe anders had ik Teenage Mutant Ninja Turtles vandaag moeten uitspelen?

De enige manier om in het laatste level de gang des doods (te laag om in te springen, gevuld met de dodelijkste vijanden in het spel) te overleven is door misbruik te maken van een foutje in het spel. Eén van mijn lezers herinnerde me aan dit trucje, en hoe ik het vroeger ook altijd gebruikte op deze plek.

Het trucje komt er op neer dat je op het juiste moment (net als zo’n vijand het scherm binnen komt vliegen) moet bukken, waarna de vijand rechtsomkeert maakt en het scherm weer verlaat. Het is vrij duidelijk een programmeerfoutje in het spel, maar o wat ben ik de programmeur dankbaar die dit over het hoofd heeft gezien! Het werkt iedere keer weer en het lijkt mij de enige manier waarop iemand deze gang mogelijkerwijs kan overleven.

Aan de andere kant word ik opgewacht door Shredder, de grote eindbaas van het spel. Heel intimiderend, maar hij is nog net zo’n watje als vroeger. Hij heeft weliswaar dat pistool waarmee hij je in één schot kan vermoorden, maar als je hem maar constant blijft raken is hij veel te druk met vallen en opstaan om er gebruik van te maken. Nog precies zoals vroeger. Binnen een halve minuut heb ik hem verslagen.

En daarmee is het me toch weer gelukt. Eén van de moeilijkste en meest frustrerende spellen ooit gemaakt opnieuw uitgespeeld. Ik kan het nog! Hoera! Het eindfilmpje is nog steeds heel suf, het euforische gevoel is er niet minder om.

Zie ook:
- Terug naar TMNT
- Die rot Turtles!

Lees ook:Die rot Turtles!
Lees ook:Kijk dit: eindelijk weer eens bewegend beeld van Fez
Lees ook:Terug naar TMNT
Lees ook:Indiegame Lumo is een ouderwetse isometrische platformer
Lees ook:Eerste screenshots Platinum’s Turtles-spel

8 reacties op “Ik kan het nog!

 1. Ruben

  cool erik, super mooie tekening:D
  PS: kan iemand mij helpen..ik kan niet op wifi voor mijn wii dus kan ik ook geen virtual console :( .Ik heb een wifi stick maar dat werkt niet meer omdat we nu internet met draad hebben…zou ik nu een Lan Adapter kunnen kopen dat wif het WEL doet?? alvast bedankt:)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Grape

  gefeliciteerd ik moet hem nog uitspelen maar ik ben echt te lui (en ik heb net ontdekt dat ik lost planet online echt leuk vind).

  antwoord op Ruben:

  je wifi doet het niet als je een lan adapter koopt, met een lan maak je hem gewoon vast aan een netwerk kabel die moet je dam wel van je router (of accespoint) naar je wii toe trekken.
  maar volgens mij moet je nog wel ff w8en op de lan-adapter hij is volgens mij nog niet uit. (mei geloof ik een vriend van mij heeft ook geen wifi, en die zit elke keer dat ik aan het vcen ben te zeiken tegen nintendo)

    /   Beantwoorden  / 
 3. denise

  haha, leuke tekening erik ! gefeiciteerd ik wist wel dat je het nog kan ;)

    /   Beantwoorden  / 
 4. brouwno

  Mooie tekening!

  @Ruben:

  Ik heb zelf ook zo een wifi stick en had hier ook problemen mee. M’n ds kan er wel verbinding mee maken ook al geeft de stick een ip conflict aan, maar bijvoorbeeld een laptop kan geen verbinding maken. Als je er nog een router tussen heb hangen heb je dit probleem niet en werkt het perfect. Is wel logisch natuurlijk, maar je moet het wel weten.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. erik

  “gefeiciteerd ik wist wel dat je het nog kan ;)

  Het is goed om te weten dat er mensen in me geloven. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ruben

  dus als ik een LAn ADapTeR koop, kan ik die in de USB poort van mijn Wii stoppen en heb ik dan internet op mijn Wii….Of moet er dan nog een internet kabel (??) in die Lan Adapter..?? Wij hebben wel internet, maar stel dat ik geen internet heb en wel online wil met die wii…wat dan?? :S

    /   Beantwoorden  / 
 7. Ruben

  dus als ik een LAn ADapTeR koop, kan ik die in de USB poort van mijn Wii stoppen en heb ik dan internet op mijn Wii….Of moet er dan nog een internet kabel (??) in die Lan Adapter..?? Wij hebben wel internet, maar stel dat ik geen internet heb en wel online wil met die wii…wat dan?? :S

    /   Beantwoorden  / 
 8. Ruben

  en als ik mijn wifi USb stick gewoon in mijn wii plug…dat werkt zeker niet he:S

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.