Vijf nieuwe van Sega voor de Virtual Console


Sega kondigt vandaag vijf nieuw Megadrive/Genesis titels aan voor in het Winkel Kanaal van de Wii die allemaal nog deze maand moeten verschijnen. En al garandeert dat misschien nog helemaal niets voor Europa, het is inmiddels toch wel duidelijk dat wij en Amerika in grote lijnen gelijk op gaan qua Virtual Console titels. Onze lijsten lijken iedere week sterk op elkaar, met telkens een paar afwijkende titels. Redelijke kans dus dat minstens 3 of 4 van deze games later deze maand ook hier gedownload kunnen worden.


Bonanza Bros
Een platformgame uit 1990 over twee dieven die ongezien gebouwen moeten binnensluipen, uit het zicht van bewakers moeten blijven en uiteraard waardevolle voorwerpen moeten stelen.


Comix Zone
Actiespel uit 1995 dat zich als een soort verre voorloper van Viewtiful Joe afspeelt in een stripboek. Ieder level bestaat uit twee pagina’s die ook daadwerkelijk zijn opgedeeld in vakjes zoals een echt stripverhaal. Nieuwe vijanden worden door een hand met een potlood in het level getekend waar je bij staat en gaan tijdens het vechten ook met je in gesprek via tekstwolkjes. Overbodig te zeggen dat dit van deze vijf titels degene is waar ik me het meeste op verheug.


Gain Ground
Van bovenaf getoonde actie/strategie game uit 1988. In 90 korte levels maak je een reis door de tijd en is het je doel om binnen de tijd of alle vijanden in een level uit te schakelen of al je personages naar de goedbewaakte Exit te loodsen.


Biohazard Battle
Deze side-scrolling shoot ‘em up uit 1992 had in Japan de intrigerende titel Crying, maar heet in het Westen gewoon Biohazard Battle. De gameplay mag duidelijk zijn, het spel viel destijds vooral op door de vreemde kleurrijke graphics en de pompende soundtrack.


Streets of Rage
De SNES had Capcom’s Final Fight, en dus wilde Sega ook een dergelijke side scrolling beat ‘em up. Dat resulteerde in 1991 in Streets of Rage. Volgens de fans zijn de twee vervolgen veel en veel beter. Maar als Sega van plan is om de volledige serie naar de Virtual Console te brengen dan is het toch nog interessant genoeg om hier bij het begin te beginnen.

Bron: Gamesindustry.biz

Zie ook:
- Deze week wel twee nieuwe Virtual Console titels
- Ik sta op het punt om iets stoms te doen
- Heel veel explosies

Lees ook:Ook Duckhunt naar Virtual Console
Lees ook:Xevious, of hoe Nintendo zich er deze week wel heel erg makkelijk vanaf maakt
Lees ook:Sega’s Road to E3
Lees ook:Volledige officiële Europese Virtual Console launch line-up
Lees ook:Eindelijk wat klassiekers voor de Virtual Console

3 reacties op “Vijf nieuwe van Sega voor de Virtual Console

  1. Cailin Coilleach

    Comix Zone en Streets of Rage heb ik beiden thuis op de Megadrive: beiden zeker je geld waard!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rens

    Comic Zone heb ik op de computer. Hartstikke leuk!

      /   Beantwoorden  / 
  3. benny

    check zeker ook biohazard battle, echt een toffe en lekker moeilijke shooter.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.