Over Double Dragon 3 en YouTube filmpjes


Insertcredit schreef gisteren een enthousiast stukje over de YouTube-filmpjes van Sly Dog Studios: iemand die goed is (niet heel goed zoals sommige extreme Japanners, maar wel goed genoeg om de games helemaal uit te spelen) in NES games en filmpjes maakt met tips voor de allermoeilijksten. Tips. Geen complete walkthroughs die alles voor je verpesten, maar daadwerkelijk nuttige tips en hints waardoor je weer zin krijgt om het zelf te proberen.

Je moet wel een beetje een NES-tic hebben om van dit soort filmpjes te kunnen genieten denk ik. Het helpt bijvoorbeeld enorm als je het NES-tijdperk bewust hebt meegemaakt, en de filmpjes worden pas écht leuk als je de betreffende game ook nog zelf gespeeld hebt. Dan zie je pas hoe knap het is wat hij af en toe doet. Zo heb ik zelf vooral genoten van zijn filmpjes over Ninja Gaiden (zelf ook uitgespeeld) en Castlevania (zelf nooit uitgespeeld).

Maar mijn aandacht werd vooral getrokken door zijn video over Double Dragon III, waarin ook duidelijk te zien is hoe het spel wordt uitgespeeld. En dat verbaasde me. Het derde Double Dragon spel is de enige game die me ooit werd afgeraden door een verkoper omdat het gewoon te moeilijk was. Het komt er min of meer op neer dat je het spel begint met maar één leven, en dat is het. Er komen geen 1UP’s in voor. Als je energie een keer op raakt is het meteen terug naar het titelscherm. Dat vooruitzicht vond ik zo afschrikwekkend dat ik de game destijds inderdaad maar heb laten liggen.

En toch wordt in dit filmpje de eindbaas verslagen, ziet het er niet al te moeilijk uit en lijkt het alles bij elkaar gewoon een leuke game en een waardige opvolger van de beste beat ‘em up op de NES: Double Dragon II. Toch maar zien op te sporen dan?

Via datzelfde insertcredit kwam ik ook terecht bij een ander filmpje over DD3, ditmaal gemaakt door niemand minder dan de beroemdste gamer op YouTube van het moment: The ANGRY NINTENDO NERD. Een gamer die zichzelf vreselijk opwindt over slechte games uit het verleden. Dat is één of twee keer leuk om te zien, daarna gaat het steeds meer op elkaar lijken, maar toch. De Nintendo Nerd heeft Double Dragon 3 ook op zijn kenmerkende manier (dat wil zeggen met een hoop gevloek, wees gewaarschuwd) besproken:

Bimmy and Jimmy ;)

En dat is inderdaad een gefrustreerd verhaal over hoe moeilijk de game is, dat je maar één leven hebt en dat hij niet eens door het eerste level heen kan komen. Waardoor ik nu nog steeds geen idee heb of Double Dragon 3 een interessante game is of niet.

Mocht het ooit op de Virtual Console verschijnen dan heeft de tips-video me wel voldoende geprikkeld om het dan toch maar te downloaden. Het blijft tenslotte Double Dragon, zo erg kan het toch niet zijn?

Bron: Insertcredit

Lees ook:Double Dragon IV met 8-bit pixelgraphics
Lees ook:Double Dragon (XBLA) video
Lees ook:Gerucht 2: Nights Into Dreams naar Wii
Lees ook:WayForward werkt aan nieuwe Double Dragon voor XBLA en PSN
Lees ook:Gerucht 1: Radiant Silvergun 3 naar Xbox360

3 reacties op “Over Double Dragon 3 en YouTube filmpjes

  1. Poeh

    Man, Double Dragon is van way back. Ik herken het spel nog van mn oude grijze-koelkast-Gameboy tijdperk. Hoe dan ook, het blijft leuk om te zien.

    Anyways, de beste wensen voor 2007! (zelfs op 1 januari aan het werk? Het is rustdag vandaag :) ).

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rens

    Dat woord komt niet in z’n woordenboek voor.
    Iedereen een gelukkig nieuwjaar!
    Ik ga vandaag een 256MB videokaart kopen!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ruud

    Ik heb Double Dragon 3 uitgespeeld (1 week tijd). Als je wat verder komt in het spel zijn er 2 bazen die zich bij je aansluiten als je ze verslaat. Voor de rest: oefening baart kunst.

    PS. Deel 1 heb ik nooit uitgespeeld en vind ik persoonlijk dus moeilijker.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.