WayForward werkt aan nieuwe Double Dragon voor XBLA en PSN


Oh jeetje, wat is hier gebeurd? Een paar dagen geleden veerde ik nog enthousiast op toen ik hoorde dat ontwikkelaar WayForward (A Boy and his Blob, Shantae Risky’s Revenge, Contra IV) bezig was met een nieuwe versie van de legendarische beat’em up Double Dragon, maar nu ik het spel in actie heb gezien ben ik… niet meer zo enthousiast. Waar zijn de tweedimensionale sprites? De gedetaileerde achtergronden? De vloeiende animaties? Waar is, kortom, alles waar WayForward zo goed in is?

In plaats van dat alles krijgen we een Double Dragon Neon met kille, gerenderde achtergronden en onnatuurlijk glimmende driedimensionale personages. Een mogelijke verklaring is dat WayForward bewust heeft gekozen voor lelijke graphics als een soort van eerbetoon aan de late jaren tachtig (toen de eerste Double Dragon-arcadekast werd uitgebracht), maar als dat echt zo is ben ik niet overtuigd. Ik bedoel, okee, de eerste trailer is lelijk, maar om door te gaan voor ironisch slechte graphics is Double Dragon Neon nog lang niet lelijk genoeg.


Kijken op YouTube

Een andere verklaring zou kunnen zijn dat het spel volgens uitgever Majesco letterlijk nog maar een paar weken in ontwikkeling is. Dus wie weet, als we WayForward rustig hun ding laten doen ziet Double Dragon Neon er over een half jaar inderdaad uit als een hilarisch lelijke jaren tachtig parodie.

(En om niet alleen over de graphics te zeuren: het spel lijkt nog exact hetzelfde te spelen als vroeger: traag, voorspelbaar en met steeds hetzelfde groepje vijanden. Dat was geweldig in 1987, maar inmiddels hebben spellen als Castle Crashers en Scott Pilgrim vs. The World laten zien dat beat’em ups ook flitsend en over-de-top kunnen zijn. We kunnen alleen maar hopen dat WayForward nog een geheim wapen achter de hand heeft dat ze niet meteen in de eerste trailer wilden verklappen.

[g.forum]

Lees ook:Double Dragon IV met 8-bit pixelgraphics
Lees ook:Double Dragon (XBLA) video
Lees ook:Over Double Dragon 3 en YouTube filmpjes
Lees ook:Veel te kort Blue Dragon gameplay filmpje
Lees ook:Double Dragon II naar de Wii Virtual Console

3 reacties op “WayForward werkt aan nieuwe Double Dragon voor XBLA en PSN

 1. Berend Jan

  Gelukkig hebben ze de dames wel de typische Way forward borst breath methode gegeven. In alle WF spellen ademen de dames zo dat hun borsten (die vaak best wel untig zijn in WF spellen) heel bounchie op en neer gaan. In sprits vindt ik dat schattig maar in 3d renders is het minder schattig. Zelfs storend…
  .
  Ik wil sprites in mijn Double dragon…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat was me nog niet opgevallen, maar nu kan ik nergens anders meer naar kijken… Bedankt Berend Jan! ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Berend Jan

    geen dank…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.