Double Dragon IV met 8-bit pixelgraphics

Kijken op YouTube

Double Dragon gaat retro! De vorige afleveringen (Double Dragon Neon en Double Dragon II: Wander of the Dragons) probeerden een nieuw publiek te bereiken met moderne 3D graphics, maar dat is niet echt gelukt. Nu mikken de makers dus maar gewoon op oude fans die nostalgisch zijn naar Billy en Jimmy. Double Dragon IV ziet eruit alsof het eind jaren’ 80 is verschenen voor de NES.

 • Het spel lijkt vooral voort te borduren op Double Dragon II: The Revenge. Inderdaad de beste van de originele trilogie, omdat de gevechten daar werden afgewisseld met wat lichte platform-actie.
 • De reden dat alle regisseurs en producers zo nadrukkelijk bij naam worden genoemd, is dat ze vroeger allemaal voor Technos werkten. Nieuwe ontwikkelaar Arc System Works heeft zoveel mogelijk mensen opgespoord die nog hebben meegeholpen aan de originele Double Dragon-spellen.
 • Het spel heeft een PEGI-keuring gekregen, dus het lijkt erop dat Double Dragon VI ook naar Europa komt. Volgens de trailer op 30 januari voor pc en PlayStation 4.
 • De grote vraag is natuurlijk: is dit nog steeds leuk in 2016? Vroeger vond ik van wel, maar het enige wat je eigenlijk deed in dit soort beat’em ups was eindeloos op de aanvalsknoppen rammen. Erg veel diepgang of strategie kwam er niet bij kijken. Hopelijk is deel IV op dat gebied wel een beetje gemoderniseerd.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Moderne remake van Wonder Boy III: The Dragon’s Trap
Lees ook:WayForward werkt aan nieuwe Double Dragon voor XBLA en PSN
Lees ook:Er bestaat een Dragon’s Lair voor de GameBoy Color?
Lees ook:Double Dragon II naar de Wii Virtual Console
Lees ook:Dragon Quest Monsters: Joker – video preview

Eén reactie op “Double Dragon IV met 8-bit pixelgraphics

 1. Berend Jan

  Op mijn 3DS heb ik dat river city rumble gekocht ook een spel wat teruggrijpt naar oude graphics maar dan met (3d want 3ds) en heel veel nieuwe systemen. Zoals upgrades voor je slagen en special moves etc. waardoor het wel de hele tijd grappig blijft om te spelen.

  Dus met een beetje geluk en goed uitplannen vanuit hun kant kan het best wat worden. Zodra het op steam komt zal ik het wel opscheppen denk ik. Vooral als het binnen de 5 euro grens gaat komen in een steamsale.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.