Commodore keert terug als handheld

Oude computerspelletjes zijn hot. En als ik zegt hot dan bedoel ik in. Hip. Populair. Wie vroeger een nerd was, is nu een trendsetter geworden. Ook steeds meer fabrikanten beginnen dit te beseffen. Liever dan dat we massaal rommelmarkten en veilingsites afspeuren naar originele ‘vintage’ exemplaren, zouden ze graag zien dat ze ons hetzelfde product nog een keer konden verkopen.

Zodoende kocht een bedrijfje, dat voorheen Yeahronimo heette, de naam Commodore en komt nu op de markt met de Commodore Combo. U begint vast al verveeld te geeuwen, maar deze nieuwe handheld ziet er best interessant uit. Het draait op Windows CE, het heeft GPS functionaliteit, er zit een harde schijf in van 20 GB en er staan standaard al 5 games op. Andere spellen kun je (betaald) downloaden.

De techniek van deze tijd gecombineerd met de eenvoudige spelletjes van vroeger. Is dit een serieus alternatief voor een echte ouderwetse Commodere? Het feit dat hij draagbaar is is natuurlijk wel een duidelijk voordeel. Een gemiste kans is alleen het moderne uiterlijk. Waarom niet een knullige jaren ’80 look? Ik gok dat de nostalgische dertigers daar pas echt wild van zouden worden.

Bron: Next-gen

Lees ook:Kijk dit: Super Hexagon op een Commodore 64
Lees ook:Dat is pas retro: Canabalt op een Commodore 64
Lees ook:Eerste Commodore 64 spellen nu in Virtual Console
Lees ook:Commodore 64 spellen naar Virtual Console
Lees ook:Je smartphone wordt een Xbox 360-controller met Microsoft’s SmartGlass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.