Patapon 2 makkelijker, LocoRoco 2 muzikaler


De twee belangrijkste PSP spellen van volgend jaar worden allebei net iets leuker dan hun eerste delen. Dat hoopt Sony althans te bereiken met subtiele verbeteringen. De actie in LocoRoco 2, een serie die toch al bekend stond om zijn fantastische soundtrack, wordt zo nu en dan afgewisseld met kleine 'rhythm based' minigames.

'Als je op bepaalde punten in het level voldoende LocoRoco's hebt verzameld wordt er een kleine minigame gelanceerd waarbij je in het juiste ritme op de cirkel-knop moet drukken. Doe het goed en er gebeurt iets nuttigs, in mijn geval werd er een monster wakker die een rotsblok kapot ramde zodat ik mijn route kon vervolgen.'

Leuk!

Op Patapon 2 verheugde ik me persoonlijk wat minder omdat het origineel net iets te moeilijk voor me was, maar het lijkt erop dat Sony dat probleem (ik was blijkbaar niet de enige) heeft aangepakt:

'In het eerste spel werd je al bij één foutje meteen uit de Fever Mode getrapt. Deel twee waarschuwt je eerst met een klein doodshoofdje, waarna een serie extra geluidjes je op weg helpt om het juiste ritme weer te vinden.'

Nuttig!

Bekijk hieronder de laatste trailers van beide spellen (een goed humeur voor de rest van de dag gegarandeerd).

Zie ook:
- Pata Pata Pata Pon… twee! (screenshots)
- Na de PS2-ports komen nu de PSN-ports richting PSP

[games.blog forum]

Lees ook:Patapon 2 makkelijker, leuker, nu zelfs voor mij geschikt
Lees ook:LocoRoco 2 per ongeluk aangekondigd voor 2008
Lees ook:Nieuwe trailer rhythm game Patapon (PSP)
Lees ook:Happy happy! Joy joy! LocoRoco 2 trailer
Lees ook:LocoRoco 2 als gratis browser-spelletje? Liever niet!

8 reacties op “Patapon 2 makkelijker, LocoRoco 2 muzikaler

  1. The Dude

    Dit is het soort creativiteit dat je van Nintendo verwacht, terwijl ze dat eigenlijk al een tijdje niet echt waarmaken…

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Dude, afgaande op je laatste twee commentaren zou ik zeggen dat je een DS en een PSP nodig hebt. Handhelds zijn de nieuwe next-gen! Alle abstracte spellen, retro-remakes en bijzondere RPG’s komen uiteindelijk op één van die twee terecht. ;)

    En verder kan ik alleen maar ‘amen’ zeggen op je opmerking. Als Nintendo op het idee van LocoRoco was gekomen had Kirby of Donkey Kong de hoofdrol gekregen. De graphics zouden lelijk, glimmend en pre-rendered zijn. De muziek had nog niet half zo cool geklonken en iedere vorm van uitdaging zou verboden zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    Misschien ouderwets van me, maar in mijn ogen zijn handhelds gemaakt voor treinreizigers en dat ben ik niet. Ik speel m’n spellen alleen thuis en daarvoor heb ik een redelijk grote tv gekocht. Maar het gaat nu inderdaad wel knagen!

    Er ligt ook nog een stapeltje Wii-spellen op me te wachten – net verder gegaan met Super Mario Galaxy en wát een vet spel is dat toch! Iets als LocoRoco is wat ik van Nintendo’s eigen WiiWare verwacht, fingers crossed!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Shitbull55

    Grappig. Ik speel m’n spellen ook alleen thuis en m’n handhelds krijgen de meeste uurtjes…

    Misschien moet ik toch eens baas over de afstandbediening worden :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. The Dude

    Haha, ik weet wat je bedoelt hoor!

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Met een speciaal kabeltje (dat bijna nergens te vinden is, maar dat terzijde) kun je de PSP aansluiten op een televisie. De beeldkwaliteit zal vast niet best zijn en het is een nogal omslachtige manier van spelen natuurlijk, maar toch. LocoRoco op TV, het is niet onmogelijk. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  7. The Dude

    Ik dacht al dat je dat ging zeggen! :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. hoi

    wow! ik bekeek eens wat trailers en gameplays van Patapon 2 en wat een vet spel is dat zeg, ik ga hem ook halen en kan niet wachten:P ritmegames zie je weinig en dat maakt dit spel origineler!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.