Nieuwe episodic PS3 game/sitcom: Rat Race


En alweer kondigt Sony een spel aan voor de Playstation Store dat nergens anders mee te vergelijken is. Waar toveren ze al die toffe onbekende indie-ontwikkelaars toch iedere keer vandaan? Rat Race is een comedy/adventure game die zich afspeelt in een bizarre kantooromgeving. Het wordt door de makers zelf omschreven als: "Soms omschrijven we Rat Race als een interactieve sitcom, maar daarmee doen we het spel eigenlijk te kort. Er komt veel meer bij kijken dan alleen grappige dialogen. Gedurende het spel zul je ook moeten sluipen, rennen, puzzels oplossen, gesprekken afluisteren, stelen en zelfs de kantoor-aap uitschakelen."

Rat Race zal binnenkort ("deze winter") in losse afleveringen te downloaden zijn uit de Playstation Store. Onder de schrijvers en voice-actors zitten mensen die ook hebben gewerkt aan series als Saturday Night Live, South Park, Sex and the City en My Name Is Earl. Ik heb nog geen idee wat we er precies van moeten verwachten, maar het klinkt tot nu toe allemaal erg veelbelovend!

Bron: Playstation Blog

Zie ook:
- Brütal Legend, de eerste brütal trailer
- Katamari Katamari Katamari Katamari Katamari

Lees ook:The Walking Dead-spel gratis uitproberen op PS3
Lees ook:Demo’s voor LittleBigPlanet en Katamari Forever in PlayStation Store
Lees ook:Beautiful Katamari naar Xbox 360 en PS3
Lees ook:Eerste Amerikaanse trailer Katamari Forever
Lees ook:PSP-bezitters hebben geen Playstation 3 meer nodig

5 reacties op “Nieuwe episodic PS3 game/sitcom: Rat Race

  1. Kikujiro

    Dit klinkt best wel aardig. Is het on-line gaan met de PS3 trouwens net zo gebruiksvriendelijk als met de Wii, Erik?

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    De PS3 met internet verbinden was kinderspel ja. Je laat hem zoeken naar een netwerk, hij vindt je draadloze router, je vult (in mijn geval) je WEP wachtwoord in en klaar.

    Daarnaast heb je ook geen gezeur met Friend Codes. Er wordt een lijst bijgehouden met ALLE spelers die je ooit online hebt ontmoet en voor zover ik kan zien kun je ze ook allemaal berichten sturen, als je dat wilt.

    Wel zijn servers soms slecht te bereiken. Vaak kom ik pas bij mijn derde of vierde poging ergens binnen.

    En de voicechat werkt voor geen meter. Ik hoor alleen maar ruis en af en toe wat onverstaanbaar gemompel. Ik heb ook niet de indruk dat iemand mij kan horen als ik zelf wat zeg. Dat is wel jammer. Maar het spelen zelf gaat gelukkig vlekkeloos.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    @ Erik, hé bedankt voor de uitgebreide info. De drang om een PS3 aan te schaffen wordt zo toch steeds groter.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Joost

    Het aansluiten van mijn PS3 op internet was letterlijk in 2 minuten gebeurt! Met mijn DS was ik daar minstens een uur mee bezig, maar dat kan aan mij liggen.

    Wordt dit spel gratis?

      /   Beantwoorden  / 
  5. MetroidPrime

    Het idee klinkt leuk, totdat je de trailers die op Gametrailers.com te vinden zijn bekijkt. Het spel is simpelweg absoluut niet grappig. De “humor” in het spel bestaat uit de personages die zeer flauwe en platte grappen aan elkaar vertellen. Dat die grappen slecht gebracht worden en de voice acting dramatisch is, maakt het geheel er uiteraard niet beter op.

    Gelukkig bestaat er nog wel een echte gaming sitcom in de vorm van Sam ‘n Max.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.