The Walking Dead-spel gratis uitproberen op PS3


Hé PlayStation 3-bezitters, hier is jullie reminder dat de eerste aflevering van Telltale’s zombiespel The Walking Dead de komende 2 weken gratis is te downloaden uit de PlayStation Store. Een Plus-abonnement is niet nodig; dit is een cadeautje voor iedereen. (Al is het cadeau stiekem natuurlijk ook gewoon reclame. De andere vier afleveringen zijn toevallig allemaal in de aanbieding en Sony hoopt uiteraard dat we die massaal gaan aanschaffen).

Telltale heeft de afgelopen jaren zoveel episodische point-and-click spellen uitgebracht dat je het overzicht misschien een beetje kwijt bent, maar dit specifieke spel werd vorig jaar wel erg positief ontvangen. Het won een paar Game Of The Year-awards en ik heb mensen zien schrijven dat ze moesten huilen om de ontknoping van het laatste hoofdstuk. Zulke dingen zei niemand in 2011 over Telltale’s Jurassic Park-project. Ik wil maar zeggen: dit is een aanbod waar je waarschijnlijk van zou moeten profiteren. Mijn PS3 is al druk bezig met downloaden!

De “Season Pass” met alle afleveringen van The Walking Dead is tijdelijk afgeprijsd van 20 euro naar €14,99. (Of €11,24 voor Plus-abonnees).

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:The Walking Dead: 400 Days nu verkrijgbaar voor PS3
Lees ook:Trailer: Telltale’s Game of Thrones avonturenspel
Lees ook:Speltrailer voor The Walking Dead: Season Two
Lees ook:Telltale Games maakt een spel over Minecraft
Lees ook:Strong Bad profiteert direct van Nintendo’s SD-oplossing

7 reacties op “The Walking Dead-spel gratis uitproberen op PS3

 1. Kikujiro

  Nice! Bedankt voor de tip! Door jouw Ducktales verhaal dit bericht helemaal over het hoofd gezien.

    /   Beantwoorden  / 
 2. G.Basioh

  Grandioos intens spel en verhaal, heeft me op bepaalde punten dan inderdaad ook goed geraakt. Ik ben dan wel een gevoelig jochie, maar toch, doodscènes doen mij in spellen vaak weinig. Dit spel slaagt er echter zeer goed in om je wel degelijk mee te laten voelen. Bereid je voor op een korte verslaving, als je daar gevoelig voor bent!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik

  De gratis aflevering inmiddels gespeeld. Ik vond dat het verhaal wel een beetje snel werd verteld. Alle speelbare scenes zijn prachtig uitgewerkt, maar ik had soms het gevoel dat er daartussen hele passages werden overgeslagen. Je ontmoet iemand en een scene later zijn ze opeens op een nieuwe locatie, hebben ze blijkbaar een hele roadtrip achter de rug en praten ze tegen elkaar als oude bekenden. Misschien hoort die stijl gewoon bij The Walking Dead (ik heb het stripboek nooit gelezen) maar dat haalde mij af en toe een beetje uit het verhaal.
  .
  Maar wat G.Basioh schrijft herken ik wel. Je gaat wel echt om die mensen geven. Als er iemand doodgaat is het sowieso erg, maar ik baalde ook al als een reactie uit Lee’s mond chagrijniger klonk dan ik had verwacht. Je wilt schreeuwen “Zo bedoelde ik het niet!”, maar dat horen ze natuurlijk niet. ;)
  .
  Ik ben ook erg enthousiast over de graphics. Het is duidelijk gemaakt onder tijdsdruk en met een bescheiden budget, maar dat werkt juist sfeerverhogend. Bomen zijn plat, textures zien eruit als ingescande schetsen, blurfilters passen soms niet helemaal over het decor en op een of andere manier komt dat allemaal samen in een lekker los stijltje.
  .
  Toch maar aanschaffen dus, die Season Pass.

    /   Beantwoorden  / 
 4. G.Basioh

  “maar ik baalde ook al als een reactie uit Lee’s mond chagrijniger klonk dan ik had verwacht. Je wilt schreeuwen “Zo bedoelde ik het niet!””

  Ook dar herken ik, des te fijner is het dan, als Lee precíes zegt, wat ik wilde. Ik had voor mezelf wel de regel dat ik, als de optie totaal iets anders was dan ik dacht, ik de scène opnieuw mocht doen. Alléén dan, anders is ‘t hele concept van het spel verloren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Basioh

   O, en de skips in het verhaal: Er wordt af en toe wat overgeslagen idd, om het wat sneller te maken. Persoonlijk zou ik die hele roadtrip misschien niet eens zo interessant vinden, behalve om die personen een beetje te leren kennen.
   Volgens mij wordt dat na episode 2 wel wat minder. Maar tussen 1 en 2 zit ook aardig wat tijd.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Kikujiro

  Dit weekend het eerste deel gespeeld en daarna maar meteen de Season Pass aangeschaft. Ontzettend gaaf spel dat de sfeer van de comics en TV-serie goed weet te pakken.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Erik

  Nu ook hoofdstuk 2 gespeeld. Het ritme was daar al een stuk beter. :) Alle scenes sloten nu gewoon mooi op elkaar aan. Wel een ziek verhaal trouwens! Ik had niet verwacht dat het spel zo duister zou worden. Er zat tegen het einde wel een ontzettend lastige scene in. Ik dacht eerst dat het een glitch was (had nog op internet gezocht toen ik 10x achter elkaar was doodgegaan en het bleek dat ik niet de enige was), maar door heel voorzichtig te spelen lukte het uiteindelijk toch. Mooi spel. Op naar hoofdstuk 3!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.