Anonieme bron: Playstation 3 kampt met hitte-problemen

Deze informatie zou afkomstig zijn van een (anonieme) bron die in het verleden zijn betrouwbaarheid heeft bewezen. Laat het desondanks duidelijk zijn dat dit enkel geruchten zijn. Denk erover wat je wilt. Sommige geruchten blijken achteraf onzin. Zoals het vreemde verhaal dat de leesbandbreedte tussen de Cell en het lokale geheugen van de PS3 belachelijk laag zou zijn. Dit bleek achteraf te gaan over het videogeheugen waaruit vrijwel nooit gelezen hoeft te worden.

Maar andere geruchten, zoals het verhaal dat het in 2005 getoonde omhulsel te klein zou zijn voor alles wat Sony in de PS3 wilde stoppen, bleken een paar weken geleden wel degelijk te kloppen toen de kast van de PS3 opeens een stuk groter dan voorheen was geworden.
Phantom Insider: "En nu is ons weer verteld dat de converter misschien toch een externe 400 watt voeding zal worden. Niet in de PS3 ingebouwd zoals beloofd."

Red: "Interessant."

Phantom Insider: "En het huidige ontwerp, zelfs al zit hij helemaal vol met ventilatie-openingen, zou toch nog niet in staat zijn om de temperatuur van de PS3 laag genoeg te houden."

Het verhaal gaat nog verder op het bronartikel. Hij onthult onder andere dat de Playstation 3′s die op de E3 aanwezig waren slechts op 2.8 gigaherz draaiden, en dat Sony wellicht gedwongen zal worden om ook de uiteindelijk kloksnelheid voor alle PS3′s zo laag te maken.

Sony is ambitieus. Een mooie eigenschap die helaas ook problemen met zich meebrengt. Als het echt zo moeilijk is om de temperatuur van de PS3 laag te houden, dan lijkt het me vanzelfsprekend dat hij inderdaad een externe power supply krijgt. Niemand zal Sony daar op afrekenen. Het verbaast me überhaupt dat men hem zo graag intern in wil bouwen. Wat is daar nu het grote voordeel van?

Bron: kotaku

Zie ook:
- Final Fantasy VII remake te pre-orderen bij Best Buy
- Wii komt eerder dan PS3
- "Apple zou de PS3 verkopen voor 2000 dollar."
- Ken Kutaragi’s gevoel voor humor
- Eerste lading PS3′s emuleren PS2 hardware-matig?
- Kojima spreekt (over Metal Gear Solid 4)
- Sega’s next gen prijzen bekend
- Warhawk (PS3) demonstratie filmpje
- Idee Playstation 3 tilt-controller is niet van Nintendo afgekeken
- Sony geeft gelimiteerde "lifestyle producten" uit in Japan
- De Playstation 3 is de enige Playstation 3
- Europese PS3′s krijgen voorrang

Lees ook:PlayStation 4 gaat externe harde schijven ondersteunen
Lees ook:Sony bevestigt geruchten krachtigere PlayStation 4 Neo
Lees ook:Nog meer vernieuwde SIXAXIS geruchten
Lees ook:Eerste trailer Assassin’s Creed speelfilm
Lees ook:Deze kerst een 40GB Playstation 3 voor $399,99?

13 reacties op “Anonieme bron: Playstation 3 kampt met hitte-problemen

  1. PaRa!

    Uhhmm.. Sorry hoor. Maar het was al iets van 3 weken bekend dat hij hitte problemen had.. Ze hebben de kast uitgebreid EN ongeloofelijk veel nieuwe luchtgaatjes erin gemaakt -_-
    Zal er leuk uit zien.. zo’n doorzeefde Ps3 :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sule

    EN dat was nog niet genoeg -_-”, daar gaat het om.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Prakash

    Jammer voor de ps3,

    Sony was misschien iets te ambitieus met wat het allemaal in de ps3 wilde. Maar het zal vast een mooi apparaat worden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. ivo-ps3

    dit is weer een rodel zoals je die de laaste tijd veel hoort over de ps3 waneer hoor je nou eens wat goeds over de ps3 ????????

      /   Beantwoorden  / 
  5. anoniem

    je hoort niets goeds over de ps3 dat is omdat er ook niets goed is aan de ps3.
    gewoon een schamteloze kopie van de wii maar dan slechter en met betere graphics en dat voor 3 keer zoveel vragen als een wii (ok ik geef toe dat nintendo de bewegingssensor niet uitgevonden heeft maar zou de ps3 een bewegingssensor hebben zonder dat de wii werd geintroduceerd denk je?) het ergste van het hele verhaal is dat ik bijna zeker weet dat sony toch meer ps3en gaat verkopen dan de nintendo wiis gaat verkopen en dat gewoon terwijl nintendo hard zijn best doet voor nieuwe innovatieve dingen uit te vinden en sony het gewoon schamteloos kopiert

      /   Beantwoorden  / 
  6. anoniem

    nog zo iets over de graphics de ps3 kan inderdaad wel realistischere graphics aan en worden dus beschouwd als beter maar ik heb veel liever fantasierijke graphics hebben als ik realistische beelden wil kijk ik wel rond me heen
    maarja iedereen zijn eigen mening natuurlijk

      /   Beantwoorden  / 
  7. terminator

    anoniem ga spelen je weet niet wat je lult.

    Phantom insider lult uit zijn nek.

    De cell is geklokt op 4GHZ maar niet de Cell die in de PS3 komt te zitten. De cell is niet alleen voior de PS3 ontworpen, de cell is voor veel meer toepassingen te gebruiken en het aantal GHZ is flexibel naar gelang de toepassing 4.2 is wel ongeveer het maxixum in verband met de warmteontwikkeling per Cell. Ze produceren 90nm Cell Processoren al sinds 2004.
    Ze hebben de kinderziektes er ALLANG uitgeholpen.
    Dit is gewoon een dom gerucht. Er zijn al Cellprocessors die draaien op 4GHZ in medische apparatuur, daar heeft de cell al zijn toepassing gevonden. 8)
    Sony heeft ook in 2005 gezegd dat die op 3,2ghz geklokt gaat worden, EN DAT GAAT DIE OOK.
    Die phantom basseerd zich op de devkits van de E3 die draaiden idd op 2.8 GHZ maar de First Party devs hebben eind devkits die gewoon op 3.2 draaien.
    De behuizing van de PS3 is aangepast omdat er ook de chipsetup van de PS2 in komt te zitten om BC volledig te garanderen vanaf dag 1.

    De xbox360 draait op 3.2 de PS3 draait op 3.2 ghz ZO SIMPEL IS HET .

    De Cell produceert minder warmte, de cell heeft een lager stroomverbruik als de chipsetup van de xbox360 produceert derhalee ook minder warmte.
    De RSX zal niet warmer worden als de GPU van de 360. In het concept ontwerp van de PS3 in 2005 zitten nog niet eens koelopeningen, nu bij het definitieve ontwerp zitten die er wel.

      /   Beantwoorden  / 
  8. ikke

    Zo Terminator,

    Dat is gewoon duidelijke taal. En zo is het maar.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Paul

    ”De cell is geklokt op 4GHZ”

    sorry hoor, maar ik zie alleen maar CELL’s draaien op maximaal 3,2 GHZ, zelfs in Blade servers dus ook niet in medische apparaten, en Sony Computer Entertainment, Toshiba Corporation, en IBM hebben al aangegeven dat de TARGET GHZ 3,2 is.

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    “Uhmmm.. Terminator? http://games.blogo.nl/?comments/848/15827

    Dat verhaal is onzin. Heeft Sony een tijdje geleden persoonlijk ontkracht. Dat is ook waar ik naar refereerde toen ik schreef over: “het vreemde verhaal dat de leesbandbreedte tussen de Cell en het lokale geheugen van de PS3 belachelijk laag zou zijn.”

    Die snelheid waar ze over schrijven is inderdaad zo laag, maar dat geeft niks omdat dat gedeelte vrijwel nooit gelezen hoeft te worden.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Yoshi-Fan!

    Misschien als Sony eens wat minder beloofde en wat meer zal waarmaken zouden er vast wel meer positieve PS3 berichten verschijnen.

    Sony heeft beloofd:

    -7 draadloze controllers
    -2 HDMI uitgangen
    -2 netwerkpoorten
    -1 versie van de PS3 (2 versie’s van de x360 sloeg nergens op volgen onze Phil)
    -Standaard WiFi
    -Een release in de lente van 2006
    -Een ingebouwde voeding
    -Ongekend realistische games die een compleet nieuwe speelervaring bieden.
    -Een mooi slank design

    Wat we krijgen tot nu toe:

    -4 draadloze controllers
    -1 HDMI uitgang alleen op het duurste model
    -1 netwerkpoort
    -2 verschillende versie’s
    -Optioneel WiFi
    -Release eind 2006
    -Voeding wordt waarschijnlijk toch extern door afmeeting en warmte (geen probleem verder, maar zeg het dan gewoon)
    -Mager gameaanbod met meer vanhetzelfde zoals Ridge Racer, GT HD, Tekken 6 en die rare game met de reusachtige krab.
    -Een dik met gaten doorboord geval.

    Sony had gewoon moeten doen wat er van een 10 jaar lange marktleider verwacht wordt. Een mooie vernieuwende console met een sterk gameaanbod tegen een concurrerende prijs op de markt brengen. Helaas.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Koen

    Ik heb een ps2 thuis staan, die was na anderhalf jaar stuk, maar sinds hij gemaakt is werkt hij 5 jaar zonder problemen. Dus ik denk dat er zoals elk apparaat wat pech is mee gemoeid als het stuk gaat. Sony maakt wel degelijk kwalitatief hoogstaande producten, maar zoals gezegd, het design kan beter. De ps gamecomputers waren mss wel een massaproduct, maar de ipod is dat zeker ook! Dit zegt dus niets over hoe hoogstaand een product is.

    Wat apple betreft, zij maken wel degelijk geniale producten. Veel intuïtiever kan je zulke toestellen niet maken! En ik spreek nu uit ervaring met apple producten zowel als ervaring als bijna afgestudeerd productontwikkelaar. Zowieso denk ik wel dat vergelijk tss apple en sony niet echt gepast is, zij zitten op 2 verschillende paden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.