Wie er als eerste 10 miljoen verkoopt wordt de grootste

Nu Sony bekend heeft gemaakt dat de Playstation 3 pas in november gelanceerd zal worden, denkt Microsoft’s Steve Ballmer dat de Xbox360 een realistische kans heeft om de populairste console van deze generatie te worden.

"In iedere vorige generatie is gebleken dat de console waarvan er het eerste 10 miljoen verkocht worden, uiteindelijk uitgroeit tot de bestverkopende spelcomputer. Hebben wij zojuist een kans gekregen om degene te zijn die als eerste door de 10 miljoen grens heen gaat? Ja natuurlijk!"
Dat klinkt misschien strijdlustiger dan het in werkelijkheid is. Microsoft heeft bijvoorbeeld geen plannen om de productiecapaciteit op te voeren. (Volgens Ballmer draaien alle fabrieken nu al op maximale snelheid). En qua marketing wil men zich vooral gaan richten op landen waar de vorige Xbox het niet geweldig heeft gedaan, en waar het merk dus toch al niet zo populair is. Er zijn geen plannen om juist nu groots uit te pakken in landen waar de Xbox wel omarmd is door het publiek.

"Het lijkt me duidelijk dat ik heel optimistisch ben, zegt Ballmer. "Ik denk dat we absoluut op weg zijn om de grootste console te worden. Dat is wat Microsoft wil."

Sony hoopt met de Playstation 3 veel zieltjes te winnen dankzij de ingebouwde Blu-Ray speler, maar dat maakt weinig indruk op Steve Ballmer. "Sony gaat proberen om dat te presenteren als het grote voordeel waar de console-strijd om gestreden gaat worden. Maar ik denk niet dat dat voor de consument het belangrijkste is. Het kan mij niks schelen of een spelcomputer Blu-Ray of HD-DVD heeft. Er is voor allebei die formaten toch nog amper iets te krijgen dit jaar. Voorlopig gaat het allemaal om de timing en om het feit dat de Xbox360 nu alleen op de markt is. Ik realiseer me dat dat niet eeuwig zo zal blijven, daarom willen we er nu nog zoveel mogelijk van profiteren."

Bron: CNN

Zie ook:
- Rockstar Ping Pong wordt budget-titel (vanaf 26 mei verkrijgbaar)
- Het nieuwe speeltje van Rare, Viva Pinata
- Gratis Sony muziek op Xbox Live
- Over de neuzen in Brothers In Arms 3

Lees ook:Sony overweegt om samen met Microsoft aan games te werken
Lees ook:Xbox360 schaarste voorbij
Lees ook:Productie Wii ligt voor op schema
Lees ook:Microsoft houdt vast aan 10 miljoen verkochte Xbox360′s voor einde jaar.
Lees ook:GTA IV verkoopt zes miljoen keer, meesten voor de Xbox 360

38 reacties op “Wie er als eerste 10 miljoen verkoopt wordt de grootste

  1. ik

    pfff

    in veel winkels kan je de ps3 nu al bestellen !!!

    ik heb het algedaan en de verkoper zij dat hij al 75 ps3′s verkocht had !!!!!

    dus !!!!

    ps3 is de beste !!!

    en xbox360 stinkt !!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bart

    al bestellen :p, je mag nog een jaar wachten tegen dat je die hebt ;) . Mss kan je al de PS4 bestellen ook. (lol)

    Mijn Xbox360 ruikt helemaal niet slecht en ik betwijfel ten zeerste dat de PS3 beter wordt dan de xbox360, zelfs al zijn we dan een jaar verder in deze technologisch snel evoluerende periode.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dexil

    maar wat is dat nmou voor een domme opmerking wie de eerste 10 miljoen verkoopt die wint.
    xbox 360 was gerusht en nu zeggen ze waarom om de ze er zo graag 10 miljoen van willen verkopen als eerst

      /   Beantwoorden  / 
  4. rik

    wat een kinderachtig fan-boy gedrag.

    Heb je wel eens geroken aan een xbox360?
    heb je op ps3 en xbox360 gespeeld?

    vast geen van beiden, dus kom eerst maar eens met zinnige argumenten voordat je begint te schelden

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Dus… de eerste die 10 miljoen verkoopt wordt de grootste…

    en dan?

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “maar wat is dat nmou voor een domme opmerking wie de eerste 10 miljoen verkoopt die wint.”

    Nou, volgens Ballmer is dat dus in elke vorige generatie spelcomputers ook zo geweest. Het is niet zo vreemd om te veronderstellen dat dat daarom nu weer zo zal zijn.

    Ik denk dat “de grote grijze massa” gewoon de populairste console in huis wil hebben, welke dat ook is. En op het moment dat er van eentje 10.000.000 stuks zijn verkocht dan ontstaat er een beeld dat dat de populairste is, en daar komen vervolgens nog veel meer kopers op af.

    Overigens moet ik eerst nog zien of Microsoft er echt 10 miljoen kan verkopen dit jaar. Ik vind het tamelijk hoog gegrepen, maar ik ben heel benieuwd.

      /   Beantwoorden  / 
  7. wesley

    hey mij doe AUB niet zo kinderachtig oja sorry volgens mij ben je nog een kind he van 10 jaar sjonge jonge maja ik ga eerst voor ps3 en dan later voor xbox 360 misschien maar xbox 360 is gewoon een goed console punt uit!!!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Niels

    De 360 is gerushed en iedereen houd zijn geld toch in zen zak tot ze er alle 3 zijn. Dan begint de strijd pas echt, want mensen weten dat de andere 2 er aan komen en zijn benieuwd wat die te bieden hebben voordat ze iets gaan kopen. Die mensen hebben zoiets van laat ik geen miskoop doen en rustig afwachten.

    Heel verstandig! geduld is een schone zaak.

    Overigens is de uitspraak van wie de eerste 10 miljoen verkoopt wordt de grootste, echt onzin! Dan zou de PS3 dalijk al 3 keer de grootste moeten zijn als echt iedereen in groot Tokio een PS3 zou kopen.(Groot Tokio waaronder Yokohama en andere nabijgelegen steden, telt 36,5 miljoen inwoners en is de grootste stad ter wereld) Natuurlijk koopt niet iedereen een PS3 daar of kan em betalen, maargoed ik denk toch zeker wel meer als 1/3! plus de xbox in japan is helemaal niet populair.

    De console die het meest gaat bieden gaat winnen. De PlayStation 3 heeft dalijk meer te bieden dus ik denk dat die wel gaat winnen :)

    en er begint me iets op te vallen.. iedere keer als m$ een klap krijgt gebruiken ze die rond springende aap steve ballmer om te reageren en spreken ze de dingen waar ze het meest bang voor zijn het meest tegen. Zo was dat ook toen er gespeculeerd werd over de online service van Sony, Steve beweerde toen dat ze niet eens een online strategie hadden en dat de 360 de PS3 op alle punten zou verslaan… droom lekker verder Steve!

      /   Beantwoorden  / 
  9. PS3

    Het gaat ‘m niet om de kracht.
    It’s the games that’s what counts!
    En in mijn ogen is er maar één die het meest en de beste games te bieden heeft.
    Daarom staat Sony zo sterk.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Moonblade

    “In iedere vorige generatie is gebleken dat de console waarvan er het eerste 10 miljoen verkocht worden, uiteindelijk uitgroeit tot de bestverkopende spelcomputer.”

    rofl

    Ik heb ook zo’n zelfbedacht fluttheorietje: In iedere vorige generatie is gebleken dat de dominante consoles altijd de letter ‘s’ in hun naam heeft staan.

    neS
    SneS
    playStation
    pS2

    dus het is voor mij vrij duidelijk dat de pS3 de bestverkopende next-gen console gaat worden.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Niels

    Hahahaha rofl dat vindt ik best leuk verzonne! :)

    Het gaat hem idd ook om de games en Sony doet het goed met de games!! Heb al zin in MGS4, Tekken, Devil May Cray 4, Motor Storm, War Hawk God Of War 2, GTA4 en een nieuwe WipeOut, deze wil ik zeker te weten allemaal gaan kopen.

    En wat als ze Final Fantasy VII gaan remaken!!!

    Damn! kan niet meer wachten!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Prakash

    Microsoft heeft zo op het oog een goed slag geslagen door zo vroeg te launchen. Maar dat hoeft niet altijd een voordeel te zijn. Kijk maar naar de Dreamcast. Ik denk dat Microsoft de naam die de franchise playstation heeft opgebouwd onderschat. Het verschil tussen Microsoft en Sony voor de nieuwe generatie zal misschien kleiner zijn dan tijdens de generatie PS2/XbOX/Gamecube, maar Sony zou deze generatie toch aan de top eindigen.
    Daarnaast onderschat Microsoft Nintendo behoorlijk. Veel gamers die toe zijn aan iets nieuws kijken halsreikend uit naar iets anders dan weer de zoveelste console met alleen maar extra kracht. Ik speel al jaren bijna geen consolegames meer. Teveel van hetzelfde, maar die controller van Nintendo wil ik wel proberen. En ik denk dat meer mensen de Revolution willen proberen. De coolheidsfactor van Nintendo is ook hoger als je naar het uiterlijk kijkt. Iets wat vooral een casual gamer aanspreekt. Daarnaast zal Nintendo ook nog wel een paar geheimen hebben, voor de nieuwe console, die ze niet gelijk zullen onthullen. Als een paar van die geheimen cool genoeg zijn, dan kan big N best wel weer eens marktleider gaan worden, zoals ze ooit waren.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Niels

    Mischien wel idd :) als die nieuwe controller echt heel goed aan slaat. Het eerste wat ik de meeste mensen zie doen die nog nooit op een console hebben gespeeld is de controller omhoog bewegen als ze het poppetje willen laten springen hahaha. en ik denk dat de Nintendo Revolution ook veel vrouwlijke gamers zullen aan trekken.

    Ik zit er ook serieus over te denken om de Revolution bij men PS3 straks te gaan kopen, alleen al om die nieuwe gameplay te ervaren want hij wordt toch niet zo duur. Maar de PS3 staat wel op preoriteit nr 1 want et geld groeit niet op men rug :P

      /   Beantwoorden  / 
  14. tomcatt

    nou die van micrsoft is dus wel een sukkel.
    “wij worden de grootste????….” Ah komaan nou, je weet toch dat de ps3 een database heeft van ongeveer 200 miljoen spelers

    en sony blijft de grootste
    niet alleen door de blu-ray maaar denk eens aan de rsx van nvidia en de cell(meest krachtige processor in consolewereld)

    die van ms kan mij reet likke
    hij vindt zichzelf nog al wat met zijn omgebouwde pc

      /   Beantwoorden  / 
  15. DooM

    Ja die zin van: “Diegene die het eerste 10 miljoen consoles op de markt zet is de winnaar van de generatie zo is het altijd geweest.”

    Slaat dus op niks, hij verliest een paar dingen uit het oog:
    1.De meeste potentiele kopers die nu op de xbox360 zitten wachten zijn toch de 20 miljoen xboxbezitters die de overstap willen maken
    2. De populariteit van Sony.
    3. Sony gooit de hele markt nog vol met goede PS2 games, mensen die een ps2 nu hebben worden voorzien van goede games, als Sony de PS2 niet zo ondersteunde en er weinig tot geen games uitkwamen zouden meer mensen wel eens de overstap kunnen maken.
    4. De releasedatum van de PS3 staat vast als je op de fora kijkt hoeveel mensen rijkhalzend uitkijken naar de PS3 en nu hebben besloten te wachten zegt dat toch wel iets.
    5. Ze hebben nog steeds tekorten ze krijgen de leveringen van de comoponten toch niet op de rails:
    Quote:
    A Mercury News report said;”German Xbox 360 memory chip maker Infineon was to blame for Xbox 360 shortages.” That was never confirmed by Microsoft, although it’s possible that this could be the alleged bottleneck that Ballmer refused to name.

    Still, Ballmer and Microsoft intend to capitalize on the delay as much as possible.

    ik ben benieuwd of ze die gestelde 10 miljoen wel halen, ze hebben er 5 maanden over gedaan om er dik 2 miljoen te maken, die hebben gewoon een probleem Ik kan er mijn vinger niet opleggen maar ik kan me niet voorstellen dat het alleen aan tekorten van componenten ligt. Ik denk dat ze ook hard bezig zijn de hardware zo te veranderen dat ze de kinderziektes, wat de xbox360 heeft, eruit te krijgen, daarvoor zijn de leveringen van nieuwe xbox360′s mede zo laag. maar ik heb hier geen bewijzen voor, het is zo maar een idee.

      /   Beantwoorden  / 
  16. erik

    DooM, ik ben het grotendeels wel met je argumenten eens, maar ik denk dat die 10 miljoen-stelling wel gewoon klopt.

    Natuurlijk, als twee consoles ongeveer gelijk op zouden gaan maakt het niet zoveel uit welke er als eerste 10 miljoen haalt, als de ander dan op 8 of 9 zou zitten.

    Maar als het een console lukt om echt een gigantische voorsprong op te bouwen in het begin, dan lijkt het me echt heel moeilijk voor een concurrent om dat nog in te halen. Het is een sneeuwbal-effect. Hoe meer er verkocht wordt, hoe sneller hij gaat verkopen, hoe meer er verkocht wordt… etc. Als het Microsoft echt lukt om er 10 miljoen te verkopen vóór november heeft Sony een groot probleem.

    Het punt is alleen dat ik niet geloof dat dat ze gaat lukken. Nog steeds leveringsproblemen na zoveel maanden. En die ene briljante game is er helaas ook nog niet. In mijn ogen heeft Microsoft op dit moment een unieke kans, en ze doen er weinig tot niks mee. Onbegrijpelijk.

    4. De releasedatum van de PS3 staat vast als je op de fora kijkt hoeveel mensen rijkhalzend uitkijken naar de PS3 en nu hebben besloten te wachten zegt dat toch wel iets.

    Haha, dat ligt natuurlijk gewoon aan de forums die jij bezoekt. :p Als ik in een Nintendo of een Xbox forum rondkijk dan zie ik beduidend minder mensen die reikhalzend naar de ps3 uitkijken.

      /   Beantwoorden  / 
  17. gertraaf

    Dreamcast verkocht ook het beste vroeger… En hoe het daarmee is afgelopen…

      /   Beantwoorden  / 
  18. DooM

    Ben ik niet met je eens Eric simpelweg omdat de xbox niet zo een naam heeft als de playstation en ook niet gaat krijgen; zeker deze generatie niet, en dit soort dingen helpt daar ook niet bij:

    Quote:
    Een pas vrijgegeven Xbox Live update lijkt voor aardig wat problemen te zorgen. Tijdens online potjes van Ghost Recon: Advanced Warfighter blijken veel 360′s te crashen om vervolgens bij elke willekeurige andere game ook te blijven hangen. Zelfs het dashboard (het menu van de Xbox 360) is uiteindelijk niet meer veilig voor een crash.

    Eén van de pechvogels plaatste op het officiële Xbox forum het volgende:

    The Game froze a few minutes after play. The freezing is not just a still image, but more of a haywire fuzz and high pitched sound over the still image. Now, upon reboot, the green power button will start to flash red and will take quite a number of reboots before it fully powers up. This is only temporary, because sure enough, it will freeze within 2 minutes.

    There is apparently no way around this update for XBOX Live users, it is mandatory. Forums are full of irate gamers. Microsoft is reportedly working on the error, but until then, what are gamers supposed to do?
    bron Fok games.nl

    ….BHaha, dat ligt natuurlijk gewoon aan de forums die jij bezoekt. :p Als ik in een Nintendo of een Xbox forum rondkijk dan zie ik beduidend minder mensen die reikhalzend naar de ps3 uitkijken………

    Kan kloppen maar er zijnwel 5 keer zoveel PS gamers als xboxgamers, het is maar dat je het weet……

    verder vraag ik mij af waarom de dreamcast wordt vergeleken met de Playstation, dat vergelijk gaat helemaal mank Gert Raaf

      /   Beantwoorden  / 
  19. erik

    “Ben ik niet met je eens Eric simpelweg omdat de xbox niet zo een naam heeft als de playstation en ook niet gaat krijgen; “

    Die naam heeft de Playstation ook heus niet altijd gehad hoor. :) Het is ooit zo begonnen en het zal ook ooit wel weer een keer ophouden. Ik bedoel volgens die logica zou ieder Playstation-product tot de in de lengte der dagen succesvol moeten worden omdat dat in het verleden ook zo was.

    “zeker deze generatie niet, en dit soort dingen helpt daar ook niet bij:”

    Meh, dat zegt ook weinig. Tegenover iedere defecte Xbox360 staan er tientallen of honderden bij wie het wel gewoon werkt. Alleen die mensen maken daar geen topics over van: “Wow mijn Xbox werkt perfect”, dat wordt gewoon for granted genomen. Alleen de mensen bij wie het mis gaat hoor je wat van, en zodoende lijkt het een veel groter probleem dan het in werkelijkheid is.

    Ik heb in het verleden ook echt ontieglijk veel gelezen over defecte PS2′s. Er zijn zelfs heuse conspiracy theories dat Sony expres teveel spanning op de laser heeft gezet zodat hij sneller zal slijten en ze meer nieuwe PS2′s kunnen verkopen. Dat heeft die console er niet van kunnen weerhouden om 100miljoen+ exemplaren te verkopen.

    “Kan kloppen maar er zijnwel 5 keer zoveel PS gamers als xboxgamers, het is maar dat je het weet…… “

    Maar 2/3 daarvan zijn waarschijnlijk gewoon casual gamers die het amper kan schelen wat voor spelcomputer ze hebben. Als er straks geen spellen meer uitkomen voor hun PS2 gaan ze op hun gemak eens kijken wat dan de populairste/goedkoopste/beste console is met de leukste spellen, en kopen die vervolgens. Als Sony het slim aanpakt is dat inderdaad een PS3… maar het kan volgens mij ook nog wel anders lopen.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Niels

    Als die casual gamers dan ook gewoon blindelings een PS3 kopen, bijv omdat er sequels van PS2 games op de PS3 uit komen blijft Sony zijn klanten houden. Daar komt nog bij dat de PS3 dalijk de opvolger van de DVD standaard beschikt (ook een reden om hem te kopen hoewel m$ natuurlijk het tegendeel zegt. Hier zijn ze dus het bangst voor). En de PS3 is dalijk backwards compatible met oude PS1 en PS2 games wat ook heel erg belangrijk is, dat schijnen ze bij m$ volgens mij niet te kennen…

      /   Beantwoorden  / 
  21. erik

    “sequels van PS2 games op de PS3 uit komen “

    Daar heb je een goed punt. Ik kan me voorstellen dat dat zelfs voor de casual gamer een reden is om te wachten.

    “En de PS3 is dalijk backwards compatible met oude PS1 en PS2 games wat ook heel erg belangrijk is, dat schijnen ze bij m$ volgens mij niet te kennen…”

    Daar heb je niet helemaal gelijk in. De 360 is “in principe” wel backwards compatible. Er is alleen nog een hele waslijst van titels die er nog niet op werken, en die _ooit_ nog eens gepatched moeten worden. Dat is ook het aspect waar je imo het duidelijkst aan kunt merken dat Microsoft hem graag zo snel mogelijk uit wilde brengen. Normaal gesproken had alles natuurlijk gewoon direct out of the box fatsoenlijk moeten werken.

      /   Beantwoorden  / 
  22. Niels

    Dat krijgen ze nooit 100% goed omdat je gedeeltelijk hardware matig moet emuleren.

    3rd party developers doen soms dingen waarvan je achter je oren moet krabben. Kunnen ze bij m$ leuk gaan proberen te patchen maar om iets 100% goed te laten werken moet je wat hardware gebruiken. En aangezien m$ niet zelf de hardware maakt hebben ze bestwel een probleem, ze hadden dan langer de tijd moeten nemen en het beter moeten uit besteden om het direct out of the box te laten werken.

    kortom de xbox 360 is gerushed

      /   Beantwoorden  / 
  23. DooM

    Erik je vergeet een ding de eerste xbox heeft het nooit verder gebracht als iets meer als 20 verkochte xboxen, de PS1 zat na 6 op 100 miljoen, De PS2 deed over die 100 miljoen net
    5 jaar. De toon is met de PS1 gezet en Sony pakt het gewoon weer slim aan, zij brengen in de PS3 een van de kandidaten van de opvolger van de DVD. HD tv’s zijn vol in opmars (er zijn er al 1 miljoen verkocht in Nederland.) En Blu Ray is een ideaal formaat om gebruik te maken van de voordelen van Hd tv. Sony gaat met de Blu Ray PS3 ook nog een de kar trekken voor de Blu ray association. Neem daar nog eens bij dat Sony heeft besloten ook analoge aansluitingen, niet alleen HDMI te ondersteunen, lees dit:

    http://www.ps3focus.nl/sitee/nieuws/bekijk.php?id=1023&cat=catov

    Veel van de HD tv’s die nu op de markt zijn hebben alleen een analoge aansluiting, de HD tv’s die op de markt gaan komen worden nu standaard voorzien van een HDMI aansluiting. Sony denkt wel degelijk over deze dingen na.

    Dit;
    Ik heb in het verleden ook echt ontieglijk veel gelezen over defecte PS2′s. Er zijn zelfs heuse conspiracy theories dat Sony expres teveel spanning op de laser heeft gezet zodat hij sneller zal slijten en ze meer nieuwe PS2′s kunnen verkopen. Dat heeft die console er niet van kunnen weerhouden om 100miljoen+ exemplaren te verkopen.

    Is gewoon te belacheljk voor woorden,en daar maak ik ook verder geen woorden aan vuil.

      /   Beantwoorden  / 
  24. DooM

    ….Erik je vergeet een ding de eerste xbox heeft het nooit verder gebracht als iets meer als 20 verkochte xboxen….

    Dit moet natuurlijk 20 miljoen zijn maar dat snap je wel…..

      /   Beantwoorden  / 
  25. erik

    De toon is met de PS1 gezet en Sony pakt het gewoon weer slim aan,

    Het enige dat Sony in mijn ogen fout doet is dat ze zo laat zijn. Of ze hebben de pech dat Microsoft zo snel was… het is maar net hoe je het bekijkt. ;) Ik ben het helemaal met je eens dat de PS3 er erg veelbelovend uitziet en dat Sony heel veel dingen goed lijkt te doen.

    Maar ze nemen imo een behoorlijk risico door de xbox360 zolang vrij spel te geven.

    Is gewoon te belacheljk voor woorden,en daar maak ik ook verder geen woorden aan vuil.

    Mocht het je evengoed interesseren…

    “De tracking en focus spoelen worden aangestuurd door een power drive IC, de beruchte LA6508 chip in de PS2 V9/V10/V11. Dit is in de PStwo een geintegreerd onderdeel geworden :-( Welke weer aangedreven word door de PSTwo CD/DVD controller. De Voltage die van hieruit naar de spoelen van de lens gaat kan soms erg hoog worden waardoor de lens te zwaar belast word en daardoor kan de lens en/of power driver kapot gaan!(leert Sony het nu nooit!!!!) In de PS2 V9/V10/V11 modellen kon je dit gelukkig oplossen door de 12 volt van de LA chip van het moederbord los te maken en aansluiten op 5 Volt. Waardoor de Laser tracking/focus niet meer te zwaar belast wordt.

    Dit kan helaas niet op de PSTwo toegepast worden, en hiervoor moet een andere oplossing gevonden worden.”

    Ik haal het alleen maar aan omdat ik jouw voorbeeld over “Een pas vrijgegeven Xbox Live update lijkt voor aardig wat problemen te zorgen.” een beetje flauw vond. Dat is gewoon wat het is, een probleem. Heus geen reden dat de Xbox360 ten onder zal gaan aan de PS3. ;) Dit soort verhalen zijn over elke console te vinden. Daarom neem ik “al die verhalen” over defecte Xbox360′s ook niet serieus. Ik geloof niet dat er met 1 van de consoles daadwerkelijk iets mis is, het zijn allemaal aparte incidenten die buiten proporties opgeblazen worden. Ik weet nu al zeker dat er aan het eind van dit jaar ook berichten over defecte PS3′s zullen opduiken.

      /   Beantwoorden  / 
  26. gertraaf

    “verder vraag ik mij af waarom de dreamcast wordt vergeleken met de Playstation, dat vergelijk gaat helemaal mank Gert Raaf”"

    Ik bedoel hier niet de vergelijking ps sega mee, maar sega micro.

    Microsoft’s Steve Ballmer:

    “In iedere vorige generatie is gebleken dat de console waarvan er het eerste 10 miljoen verkocht worden, uiteindelijk uitgroeit tot de bestverkopende spelcomputer”

    Console start verkoop vergelijk ()
    Geplaatst door gertraaf

    AE interactive heeft geprobeerd de recente verkochte net op de markt uitgebrachte 360 in nummer perspectief te gieten. Hoewel ze geen data bron noemen is dit hun claim: ‘Vorrige ronde, in de laatste 6 weken van 2001, verkocht micro 1.4 miljoen orginele xboxen op de US markt. Deze ronde, verkocht micro 607.000 360′s… Als vergelijking, de DS ging 1.22 miljoen keer over de toonbank in het eerste vakantie seizoen in 2004. de cube ging 1.2 miljoen keer over de toonbank in zn eerste seizoen in 2001. En de ps2 ging 1.1 miljoen keer over de toonbank het eerste seizoen in 2000.’

    Om eerlijk te blijven, de sega dreamcast ging met een ongeloofelijke 1.8 miljoen keer over de kassa in de eerste 4 maanden van zn leven voordat hij verdwijnde in 2001.
    Bron: http://www.ps3focus.nl/sitee/nieuws/bekijk.php?id=646&cat=catov

    Sega heeft na de lancering van de ps2 behoorlijk klop gehad ondanks de start verkoop en de eerdere release!

    Dus het is een te voorbarige conclusie van micro

      /   Beantwoorden  / 
  27. Prakash

    Microsoft heeft een goede eerste slag geslage, maar het kan een Phyrus overwinning zijn als Nintendo en Sony in ieder geval wereldwijd tijdig launchen voor de feestdagen,( en het liefst wat eerder in Japan).Microsoft heeft tot nu toe altijd verliezen geleden op de XBOX franchise. En voorlopig is het met de XBOX360 niks anders. Als Sony en Nintendo zometeen met een geslaagde marketingcampagne komen en wereldwijd voldoende consoles kunnen leveren. Kan dit dramatische effecten hebben op de decemberverkopen van Microsoft. De meest lucratieve periode van het jaar. Dit kan weer zware verliezen opleveren voor de XBOX360. En Nintendo heeft al eerder met de DS bewezen dat het een nieuw concept uitstekend kan vermarkten. Microsoft zou zich nog lang niet rijk moeten rekenen.

      /   Beantwoorden  / 
  28. Niels

    “Het enige dat Sony in mijn ogen fout doet is dat ze zo laat zijn. Of ze hebben de pech dat Microsoft zo snel was… het is maar net hoe je het bekijkt. ;)

    Het is: Sony is laat omdat m$ er vroeg bij is OF m$ is te vroeg omdat ze de 360 gerushed hebben. Het is het één of het ander, niet het één en het één. Jij bekijkt het waarschijnlijk uit een “ik ben meer voor m$ dan voor Sony perspectief”

    In mijn ogen doen ze het niet slecht ! De developers krijgen zo meer tijd om de games beter af te ronden voor de launch, en ze launchen nu wereldwijd daarmee breken ze dus de traditie dat ze als eerst hun thuis land de console geven en dat is voor die cultuur al heel wat. Europa zou dan pas in november aan de beurt zijn als ze zich nog aan deze traditie zouden houden. Dus wij profiteren hier van. Ik zelf vooral omdat ik nu zeker met de launch een PlayStation 3 heb, kan er rustig op men gemak voor sparen. En kan er waarschijnlijk meer bij gaan kopen :)

    “Maar ze nemen imo een behoorlijk risico door de xbox360 zolang vrij spel te geven.”
    Dat valt nog te bezien. m$ zal toch echt met hele goeie exclusieve en originele games moeten komen. Ook moeten ze het te korten probleem zien op te lossen. Pas als dit allemaal goed zit bij m$ neemt Sony een groot risico.

    Over de hardware problemen gesproken, laten we geen oude koeien uit de sloot halen over vorige generaties om gelijk te krijgen voor deze generatie, en al zeker niet concluderen dat Sony het nooit leert want wie weet worden de losse chips ook wel door andere fabrikanten gemaakt en kan Sony hier vrij weinig aan doen. Dat is iets wat we pas kunnen gaan bekritiseren als de PlayStation 3 daadwerkelijk uit is. Ik ben het wel met je eens dat hardware problemen nu eenmaal bij elke console voorkomt, en dat komt vooral voor bij mechanische onderdelen zoals CD/DVD drives en harde schijven, en waarschijnlijk zal de PlayStation 3 dalijk ook wel problemen krijgen.

    Deze discussie loopt eigenlijk veel te ver van het onderwerp af namelijk: “Wie de eerste 10 miljoen consoles wordt de grootste”

    Ik heb mijn conclusie al gegeven en dat is: De console die het meest te bieden heeft gaat winnen.

    En daartoe hoort:
    Software aanbod en Features van de console o.a design, rekenkracht, aansluit mogelijkheden(en daarbij horende service), formaten van de media die afgespeeld kunnen worden en natuurlijk de backwards compatibaliteit.

    Trek je eigen conclusie maar, einde discussie!

      /   Beantwoorden  / 
  29. MoNKeY

    wat is dat met dat gerush van jullie over de xbox360. microsoft begon gewoon eerder en is daarom eerder klaar. trouwes welk spel wil je nou egt hebbe voor op de ps3. net als de flop psp. miljoenen gaan over de toonbank, maar als je er later naar kijkt is et eigenlijk niks, want wat is nou een egt vet spel op de psp? nou sony gaat zich te veel focusse op het extras gedeelte en vergeet het games gedeelte, ps3 is alleen maar uitelijk en niet innerlijk. xbox360 geeft wat mensen willen, toegankelijkheid.

    monkey out

      /   Beantwoorden  / 
  30. Niels

    @Monkey
    Even ter correctie m$ is later begonnen aan de 360 dan Sony aan de PS3. Verder zal ik maar niet op je opmerkingen ingaan, want deze slaan totaal nergens op.

      /   Beantwoorden  / 
  31. erik

    “Jij bekijkt het waarschijnlijk uit een “ik ben meer voor m$ dan voor Sony perspectief””

    Oh nee hoor. Ik ben meer voor Nintendo. :p Ik ga een revolution halen, en 1 van de 2 anderen. Degene met de voor mij meest interessante (blijken toch veelal japanse) dus het zal waarschijnlijk wel een ps3 worden. Maar ik hou m’n opties nog even open.

    “In mijn ogen doen ze het niet slecht ! De developers krijgen zo meer tijd om de games beter af te ronden voor de launch,”

    Maar dat is niet de reden van het uitstel! Je zou dat een geluk bij een ongeluk kunnen noemen, maar je kan dat toch niet aanvoeren als argument dat sony het slim aan zou pakken door de PS3 nog wat uit te stellen. Als het technisch mogelijk was geweest hadden ze graag die lente-release gehaald.

    “en ze launchen nu wereldwijd daarmee breken ze dus de traditie dat ze als eerst hun thuis land de console geven en dat is voor die cultuur al heel wat.”

    Dat is waar. Het is eigenlijk goed nieuws voor europa en slecht nieuws voor de rest van de wereld.

      /   Beantwoorden  / 
  32. gertraaf

    “trouwes welk spel wil je nou egt hebbe voor op de ps3″

    metal gear solid 4
    gta 4
    gt 5
    Killzone 2
    devil may cry 4
    formula 1
    Fatal inertia
    I-8
    strangehold
    enz enz…

    “nou sony gaat zich te veel focusse op het extras gedeelte en vergeet het games gedeelte, ps3 is alleen maar uitelijk en niet innerlijk. xbox360 geeft wat mensen willen, toegankelijkheid.”

    Gelukkig doet micro dat niet he?! Ps3 is meer innerlijk dan 360 (bluray cell enz)

    Dus als je iets te zeggen heb dat mag, leven in een dmocratie, maar hou ongebasseerde fanboy reacties effe voor jezelf!

      /   Beantwoorden  / 
  33. max

    wat maakt het nou uit wie de “grootste” wordt? uiteindelijk gaat het toch allemaal om het verdiende geld. en de gene die het meest verdient is niet altijd de grootste.

      /   Beantwoorden  / 
  34. Niels

    “Maar dat is niet de reden van het uitstel! Je zou dat een geluk bij een ongeluk kunnen noemen, maar je kan dat toch niet aanvoeren als argument dat sony het slim aan zou pakken door de PS3 nog wat uit te stellen. Als het technisch mogelijk was geweest hadden ze graag die lente-release gehaald.”

    Ik zeg ook niet direct dat dat de reden is, ik bedoel eigenlijk dat ze ondanks dat ze later zijn het niet slecht doen ;) . De reden waar ik het meest over lees zou het met de Blu-ray te maken hebben. Maar dit zou bijv ook nog een nieuwe controller kunnen zijn, of de onlie service verder door ontwikkelen of het inrichten van de harde schijf. Het fijne weten we er dus niet van, dat word wel duidelijk met de E3 straks dan onthullen ze meer.
    Over de wereld wijde launch ben ik het met je eens. Voor europa is dit alleen maar goed nieuws en voor de rest van de wereld gewoon slechter. Maar ze krijgen er denk ik wel beter afgewerkte games voor terug en waarschijnlijk zal de online service gelijk vanaf de launch beschikbaar zijn.

    Verder vindt ik het goed van je dat je voor Nintendo kiest deze mensen hebben eigenlijk de grondslag gelegd van de game console. Ik gun deze mensen het eigenlijk het meest. En zeker niet m$ want die heeft al een monopoly positie met dat verrotte besturingsysteem windows(ik vind dat daar ook wel eens meer concurrentie voor mag komen want dit komt de consument eigenlijk alleen maar meer ten goede, en het houd die wereld gezond, dat is hij op dit moment absoluut niet meer).

    Ik zit serieus ook te denken om een revolution erbij te kopen alleen al om die nieuwe gameplay te ervaren. En ik vind ze nu ook een wat meer volwassenen kant op gaan, design bijv daar knapte ik nogal op af met de game cube. Ik ben toen de tijd eigenlijk de PlayStation kant op gegaan omdat er veel vettere games voor waren en jah ze hebben nog steeds de vetste. Ik ben stiekem ook wel benieuwd hoever Nintendo het nu weet te schoppen deze generatie, Als ze de nieuwe marktleider worden zou ik dit niet erg vinden. Ik zou het wel erg vinden als m$ met zen $hitbox de marktleider zou gaan worden. Dan zal de toekomst er dalijk misschien nog wel eens uit kunnen zien met alles wat op computer gebied nog bestaat is van m$ en in die hel wil ik absoluut niet leven gewoon. Maargoed zover zal het denk ik niet komen want de Console wereld is hartstikke gezond en zeker als Nintendo een comeback maakt dan zijn de rollen straks wat eerlijker verdeeld. Maar ik zal m$ nog altijd blijven boycotten en zeker op PC gebied moet er gewoon wat veranderen! (er is hoop :) linux wordt steeds populairder, en Amiga OS4 op de PPC is in de maak misschien maken hun ook nog een comeback;)).

      /   Beantwoorden  / 
  35. DooM

    Ik sluit me aan bij Niels, met zijn uitspraken en ook zijn keuze: de PS3 en de Revolution worden de mijne de komende generatie.

    Ook ik ben met nintendo opgegroeit, en I love Nintendo nog altijd. Dus mijn keuze staat vast.

      /   Beantwoorden  / 
  36. erik

    “Als ze de nieuwe marktleider worden zou ik dit niet erg vinden.”

    Dat zou heel apart zijn omdat de Revolution zo anders wordt dan de rest. Als ze daarmee marktleider worden betekent dat blijkbaar dat er onder het publiek een grote behoefte bestaat aan frisse nieuwe ideëen en innovatie.

    Dan zullen de concurrenten ook wel volgen en ook wat vaker risico’s durven nemen. Over de gehele linie meer originele games dus. Ja, Nintendo als marktleider zie ik ook wel zitten. :)

      /   Beantwoorden  / 
  37. Splash

    iedereen denkt dat de next gen. geweldig wordt! maar dat valt wel mee, of je nou computerd met je pc. of met je ps3 of 360
    maakt niks uit, en de graphics maakt mij ook niks uit!
    maar de revolution wordt door de meesten mensen onderschat! terwijl dat juist de toekomst is! en je kan appels niet met peren vergelijken!
    en sony en microsoft zitten ruzie met elkaar te maken, terwijl nintendo gewoon zijn dingentje doet.
    en wat maakt het nou uit!
    ik heb een ds en geen psp,
    en ik ben er blij mee!
    want ik kan al die zooi die je bij de psp wel kan kan ik ook met mijn pc doen!
    en nintendo wordt de beste!
    ik ben een fanboy ;)

      /   Beantwoorden  / 
  38. aArDaPpElSaP

    mensen hier mijn advies wacht tot de NRevolution uit is en kijk dan wat jij het leukst lijkt BV.ga voor Nintendo als je van zelda of mario
    of de PS3 voor GT5

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.