Alles wat je moet weten over de PlayStation hack


“…is het mogelijk dat wellicht een onbevoegd persoon in het bezit is gekomen van de volgende informatie die u aan ons had verstrekt: naam, adres (stad, provincie, postcode), land, e-mail adres, geboortedatum, PlayStation Network/Qriocity wachtwoord en login en gebruikersnaam/PSN online id.
[...]
Als u uw creditcard data hebt opgegeven via PlayStation Network of Qriocity, adviseren wij u voor de veiligheid dat het mogelijk is dat uw creditcard nummer (exclusief security code) en geldigheidsdatum zijn verkregen.”

Mocht je het nieuws gemist hebben: Sony gaf vannacht toe dat het PlayStation Network vorige week inderdaad is aangevallen door hackers en dat er gegevens zijn gestolen. Uit veiligheidsoverwegingen besloot Sony daarop zelf om het PlayStation Network offline te halen. Wat er precies is gestolen wordt nog onderzocht, maar in theorie hadden de hackers toegang tot de gegevens van alle 70 miljoen PlayStation-gebruikers. Waar moet je nu bang voor zijn?

Een PlayStation 3 is nu nog maar 50 euro duurder dan een Wii


De PlayStation 3 wordt kleiner, stiller, zuiniger en goedkoper. Op 1 september lanceert Sony een kleinere versie van de spelcomputer voor €299,99. Het nieuwe model krijgt een harde schrijf van 120GB (was 80GB) en gebruikt dankzij de vernieuwde hardware minder stroom. Omdat de ventilatoren minder hard hoeven draaien is de vernieuwde PlayStation 3 bovendien een stuk stiller.

De PlayStation 3 blijft overigens gewoon de PlayStation 3, er komt geen hippe nieuwe naam. Het oude model zal geleidelijk uit de winkels verdwijnen en kost daarom vanaf morgen ook nog maar €299,99. Omdat Sony zo slecht geheimen kan bewaren komt dit allemaal niet echt als een verrassing, maar het blijft goed nieuws. Binnenkort geen gezeur meer met verschillende modellen; gewoon één PlayStation 3 in dezelfde prijsklasse als alle andere spelcomputers. Ik ben benieuwd of dit dan eindelijk het moment is waarop al die tevreden PlayStation 2-bezitters de overstap gaan maken naar de huidige generatie.

Nieuwe Demon’s Souls trailer toch wel weer spannend

Demon’s Souls, het actiespel dat we al bijna hadden afgeschreven na twee bedroevend saaie filmpjes van de game in actie op de Tokyo Game Show, slaat terug met een toch wel weer opwindende nieuwe trailer. Opeens ziet het spel er weer episch en spectaculair uit, in plaats van het ‘door slecht verlichte gangen rennen en op generieke vijanden inhakken’ van de Tokyo Game Show. Wordt het dan toch nog die driedimenionale versie van Ghouls’n'Ghosts waar iedereen stiekem op had gehoopt?

Demon’s Souls wordt ontwikkeld door From Software, die tegelijkertijd ook bezig zijn met Xbox 360-exclusive Ninja Blade.

Alles wat je altijd al wilde weten over Noby Noby Boy

1UP mocht een vroege versie van Keita Takahashi’s nieuwste spel Noby Noby Boy uitproberen. In een uitgebreide preview worden eindelijk een paar van de vragen beantwoordt die door het hoofd spoken van iedereen die er ooit een filmpje van heeft gezien. Vragen als: ‘Wat is het?’ ‘Waar gaat het over?’ en ‘Hoe speel je het?’

Jack Black’s favoriete spelcomputer

Je vraagt je af waar al die nieuwe trailers gisteren vandaan kwamen? Van de Amerikaanse tv-zender Spike natuurlijk. Die vierden zondagnacht hun jaarlijkse Videogame Awards-feestje en veel uitgevers grepen die kans aan om hun nieuwe spellen voor te stellen aan een groot publiek. De Awards zelf zijn voor ons in Nederland niet echt interessant (Grand Theft Auto IV is uitgeroepen tot beste spel van 2008), maar het filmpje waarmee presentator Jack Black werd geïntroduceerd is wel erg geestig. Klik verder, ook als de prijsuitreiking zelf je niet interesseert, om te zien hoeveel Jack van al zijn spelcomputers houdt. Looks like someone got a little turned on while I was in the shower!

Nobi Nobi Boy komt naar PSN, kost €3,99

Nobi Nobi Boy, het nieuwe project van Katamari Damacy-bedenker Keita Takahashi, heeft misschien wel het beste persbericht ooit:

PLAYSTATION 3 software “NOBY NOBY BOY” is coming to PlayStation Store!

  • This content cannot be classified as a so-called “game”.

  • This content will pick up its own players.

  • It’s hard to explain in detail, so we will skip it here.

  • If you want to take a look at some screenshots, please check out some magazines or websites.

  • Try searching the Internet and you may be able to find some movies.

  • Please note: depending on your mood, you can get addicted to it.

  • There is some profound meaning behind this content, but details have to be kept in secret.

  • We don’t anwser any question about this content.

  • No complaint will be accepted after you purchased this content.

Nathan Drake krijgt het weer zwaar in Uncharted 2

‘Oh crap,’ zegt Nathan Drake op het eind van de eerste Uncharted 2 trailer. Hij hangt op dat moment met één arm, zwaargewond, onder een treinstel dat gevaarlijk over de rand van een afgrond bungelt. Op zich is ‘oh crap,’ dus geen slechte samenvatting van zijn situatie. We stellen ons voor dat het eerste level over een paar maanden begint op het exacte moment dat de trailer is afgelopen. We zien al bijna voor ons hoe Nathan langzaam door de wagon omhoog kruipt, terwijl hij vallende stoelen en andere brokstukken ontwijkt, waarna hij precies op het nippertje (vlak voordat de trein voorgoed in het ravijn stort) naar buiten weet te springen.

Was het maar alvast zover!

Brütal Legend’s nieuwste trailer rockt!

“Ik weet dat je een non moet voorstellen,” zegt Jack Black tegen de vrouw op het altaar, “maar ik weet ook dat je in werkelijkheid een grote lelijke demoon bent dus kom maar op!” De non draait zich om en inderdaad, op de plaats waar je normaal gesproken een gezicht zou verwachten heeft ze alleen een opengesperde muil vol scherpe tanden. ‘Aha!’ zegt Jack Black triomfantelijk, ‘ik wist het! Een grote lelijke demoon!’ Maar dan, terwijl ze de trap af komt en haar benen door de split van haar jurk zichtbaar worden: ‘maar toch ook sexy, op een vreemde manier.’

Een paar seconden God of War III

Actie! Met twee brandende zwaarden valt Kratos de Centaur aan. Bloed vliegt in het rond. Een halve seconde later komt hij in beeld met een nieuw wapen: twee massief ijzeren leeuwenkoppen, aan iedere arm één. Hij slaat in één klap een rotsblok tot grint en springt tien meter omhoog om een zombie met vleugels uit de lucht te plukken. In een scene die we nog kennen uit de eerste God of War rukt Kratos vervolgens het enige oog van een Cycloop uit zijn kop en mept met een boze armbeweging twintig vijanden van zich af. Dan is het alweer afgelopen. ‘Everything must come to an end!‘ horen we hem nog brullen met die overdreven zware stem. Echte beelden uit het spel hebben we dan nog steeds niet gezien maar één ding is nu al zeker: God of War III wordt weer een groots spektakel.