Sombere woorden van Okami producer Inaba


Deprimerend citaat van Okami producent Atsushi Inaba tijdens een interview met IGN. Houd in gedachten dat Okami niet het commerciële succes is geworden dat je na de juichende recensies misschien wel zou verwachten en dat Inaba’s eigen Clover Studio kort na het afronden van Okami werd opgeheven. Misschien dat dat zijn sombere stemming verklaart.

IGN: Heeft U het idee dat het steeds moeilijker wordt om spellen te maken die zowel commercieel succesvol zijn als origineel en oprecht/diepzinnig (profound)?

Atsushi Inaba: Je gebruikt het woord “moeilijker”, maar dat vind ik eigenlijk nog te optimistisch. Ik zou eerder zeggen dat het “onmogelijk” is geworden voor een origineel spel om nog financieel succesvol te worden. Ik kan daar niemand de schuld van geven. Het is gewoon een feit dat een origineel spel de meerderheid van de gamers niet aanspreekt. Verder vind ik niet dat entertainment diepzinnig zou moeten zijn en het was ook nooit onze bedoeling dat Okami op die manier gezien zou worden. Als jij het spel wel zo zag dan hadden we het misschien beter anders kunnen maken zodat meer mensen het als puur entertainment hadden gezien.

Juist. Zijn volgende spel zal dan wel een WOII shooter worden. Maar niet voordat we volgende week vrijdag allemaal massaal Okami voor de PS2 aanschaffen! Profound of niet, dat spel neemt niemand ons meer af.

Bron: IGN

Zie ook:
- Nooit meer artistiek verantwoorde games?
- Nieuwe God of War II trailer
- Japanse Kiss ‘em Up komt naar Amerika

Lees ook:Okami-maker teleurgesteld in Twilight Princess. Ik vind Okami ook mooier
Lees ook:Okami naar de DS!
Lees ook:Gametrailers reviewt Okami voor Wii
Lees ook:Amerikaanse datum Okami Wii officieel, nu Europa nog
Lees ook:Okami HD komt naar de PlayStation 3

9 reacties op “Sombere woorden van Okami producer Inaba

  1. Bou

    ik heb een demo van okami voor op mn ps2, maar ik ga hem helaa niet kopen, ook al lijkt t me zo’n goed spel. Ik moet op mn financien letten XD De Wii moet bij mij de huiskamer nog in en er komen in de komende maanden ook een aantal andere goede games uit, zoals assasins creed en pokemon diamond en pearl.

    ja je moet keuzes maken in je leven he :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. Teun gc

    Keus voor de commerciele games inderdaad ja. Maargoed, dit soort games zullen inderdaad schaars worden. Beter nu kopen dus.

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    Jezus, het lijkt wel of hij zich er bijna voor schaamt dat hij zo’n mooi spel heeft gemaakt – sinds wanneer is diepzinnig/kunstzinnig een vies woord?

    Heeft Okami trouwens niet nog steeds de kans om een groot succes te worden? Als er niet zo iets als een Wii was (eindelijk net binnen – woohoo!) dan zou ik zeker een PS2 aanschaffen voor Okami – volgens IGN is het zelfs een beter Zelda-achtig spel dan Zelda zelf (TP of ooit, dat weet ik niet)!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Altasia

    In europa komt de game redelijk verkeerd uit.
    zoals hierboven bevistigd denk ik dat de meeste mensen die geïntresserd zijn voor okami nu al een wii hebben gekocht en de gme uitgave wel weer ff leuk vinden geweest.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mithrandir

    ” volgens IGN is het zelfs een beter Zelda-achtig spel dan Zelda zelf”

    Dat vinden de Sony en MS IGN Editors, De Nintendo editors zijn er faliekant tegen en hebben een heel artikel gewijd aan het feit dat zij wel Okami speelden maar de Sony en MS editors toegegeven bijna geen TP hebben gespeeld en dus maar heel wat aannames maakten. TP was de winnaar dit jaar als je het over Gamer’s Choice award hebt.

      /   Beantwoorden  / 
  6. otherotter

    als je het leest:P Atsushi Inaba,…
    sterkte nog even,.. ik ga je helpen om de hersenloze games het bord voor hun te laten zien en het weg te nemen.

    Groeten en een lach,
    Otherotter

      /   Beantwoorden  / 
  7. The Dude

    @Mithrandir:

    Okami was de “overall” winnaar in het genre “best adventure game” [http://bestof.ign.com/2006/overall/2.html]. Dat was misschien niet unaniem zoals jij al zegt, maar wel de uitslag.

    Dat de readers award voor TP was komt ook door de bekendheid van de Zelda-reeks (grote fan-base) en de relatieve onbekendheid van Okami. Hoeveel van de TP-stemmers hebben Okami ook gespeeld?

    Daarnaast heb ik ook meerdere malen gelezen dat recensenten TP niet het beste spel uit de Zelda-reeks vinden.

      /   Beantwoorden  / 
  8. kw

    als ik geld had had ik hem gekocht, maar ik moet nog een PLAYSTATION 3 kopen… ik wist niet eens dat Okami zo slecht verkocht

      /   Beantwoorden  / 
  9. ezechiel

    Rembrandt’s Nachtwacht was ook verguisd toen het uitkwam.
    Mag het ‘n troost wezen – Okami is Super…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.