Okami naar de DS!


OMG! (dit leek me wel een OMG waard) Okami komt naar de Nintendo DS! Het is nog niet echt duidelijk of het gaat om een nieuw spel of een remake, maar de eerste screenshots laten in ieder geval zien dat de 3D graphics verrassend dicht in de buurt komen van het origineel. De titel van de DS-versie wordt Okamiden, wat – als je Japans verstaat – blijkbaar klinkt als een samentrekking van de woorden Okami en Gaiden. Gaiden is ongeveer de Japanse term voor een spin-off, of een hervertelling van het origineel. Misschien een remake met een paar aanpassingen? Ik stel me voor dat er op de DS veel meer puzzels mogelijk zijn met de Celestial Brush. Op de PS2 (en later de Wii) bleef dat toch een beetje behelpen. Okami viel in 2006 vooral op als de enige serieuze poging van een andere ontwikkelaar dan Nintendo om “een Zelda” te maken. Okamiden staat gepland voor 2010.

[games.blog forum]

Lees ook:Okamiden een nieuw spel met een nieuwe hoofdrolspeler
Lees ook:Gametrailers reviewt Okami voor Wii
Lees ook:Okamiden: zie Chibiterasu in actie op de DS
Lees ook:Citaat: Eurogamer over Okamiden
Lees ook:Chibiterasu is schattig

4 reacties op “Okami naar de DS!

  1. David

    Laat het een sequel zijn, laat het een sequel zijn, Alsjeblieft… Ik heb de Wii-versie een jaar geleden gekocht en geen enkele spijt van gehad. Wat een ongelooflijk vet spel vond ik het, beter dan Twilight Princess iig

      /   Beantwoorden  / 
  2. Niels

    Ik moet de Wii versie echt nog kopen, maar ja. Metroid Prime Triologie is ook niet mis hé. :D

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Hopelijk een sequel of gaiden (= side story). Okami is toch wel een van de beste spellen die ik ooit gespeeld heb.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Linkster/G.Tom

    YES! Okami is zo’n beetje mijn lievelingsspel op de wii, en dat komt omdat ik gek ben op zelda en japan. een combinatie die ZO geslaagd is ben ik van nog geen enkele andere third party ontwikkelaar tegen gekomen. (behalve bij spore dan, da’s ook enorm gaaf.)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.