PSN-versie OutRun Online Arcade alleen voor Europa

In haar oneindige wijsheid heeft Sega besloten dat alleen Europese PlayStation 3-bezitters mogen genieten van OutRun Online Arcade. Vanaf donderdag is het racespel verkrijgbaar voor 10 euro. Vraag niet waarom, maar profiteer ervan. Online Arcade is al de derde versie van OutRun 2 (we hadden ook al OutRun 2 SP en Outrun 2006: Coast 2 Coast) maar het voelt nog net zo fris als zes jaar geleden. Er is een reden dat Sega dit spel steeds opnieuw blijft uitbrengen: ze vinden dat meer mensen het moeten spelen. En verdorie, ze hebben gelijk!

Andere racespellen claimen misschien ‘arcade’ aan te voelen, maar niets komt in de buurt van OutRun 2. Accelereer van 0 tot 120 in minder dan een seconde. Slip door de scherpste bochten als een klont boter door een hete koekenpan. Met realisme heeft het bijzonder weinig te maken, maar o wat speelt het lekker. In plaats van korte rondjes race je op één lange baan die zich over de hele wereld slingert. En in plaats van tegenstanders is er een oneindige stroom ‘rivals’ zodat je eindeloos kunt blijven inhalen. Dat euforische gevoel als je in een ander racespel langs de voorste auto schiet en zelf eerste wordt? Dankzij de rivals ervaar je het in OutRun 2 doorlopend.

Een racespel met alleen de hoogtepunten uit andere racespellen. Verslavend, hypnotiserend en door de arcade-specialisten van Sega-AM2 afgewerkt tot in de perfectie. Aanstaande donderdag. PlayStation Store. Tien euro. Mis het niet. (En: vandaag. Xbox Live Marketplace. 800 Microsoft Points. Mis dat ook niet).

(Het filmpje is van de Xbox-game uit 2003. Speltechnisch identiek, maar Online Arcade ziet er uiteraard beter uit).

[games.blog forum]

Lees ook:OutRun komt terug
Lees ook:Outrun Online Arcade uit PlayStation Store verwijderd
Lees ook:Kijk dit: retro arcaderacer Drift Stage
Lees ook:Een paar Outrun 2006 screenshots
Lees ook:Koop deze week Outrun Online Arcade voor €6,59

3 reacties op “PSN-versie OutRun Online Arcade alleen voor Europa

  1. Tom

    F*k Erik, ik zit er serieus aan te denken deze te gaan kopen. Kreeg hier een ontzettende kick van vroeger. Toen was ik natuurlijk nog niks gewend maar toch…..

    Zouden die vier radio zenders er nog in zitten?
    ik ga op de website kijken

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Hm… ik durf geen uitspraken te doen over de exacte features van deze nieuwe versie, maar in Coast 2 Coast op de PS2 kon je inderdaad ook naar de klassieke OutRun-muziek luisterde als je dat wilde. Al had ik dat persoonlijk na één keer wel gehoord. ;) De remixes lagen toch wat prettiger in het gehoor.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.