Metal Gear Acid 2 in 3D met de Solid Eye

Gisteren is Metal Gear Acid 2 uitgekomen in Japan. Met de Solid Eye er gratis bij in de verpakking. Ik zat ongeduldig te wachten totdat iemand eens een uitgebreide impressie van dat ding online plaatst, want ik ben zeer benieuwd hoe het werkt. Metal Gear Acid 2 director Shinta Nojiri heeft gezegd dat het effect bijzonder overtuigend is en dat voorwerpen er echt ‘solide’ uitzien.
Ik moet hier wel bij zeggen dat dit soort optische 3D illusies me al mijn hele leven lang fascineren. Hologrammen, viewmasters, die maffe rood/groene brilletjes, ik vond ze allemaal fantastisch en ik verzamelde ook alles. Nintendo’s Virtual Boy moest ik natuurlijk ook hebben. Bijna geen goede spellen voor te krijgen maar toch een erg leuk apparaat. Ook die plaatjes waar je een hele tijd naar moet staren totdat je een afbeelding boven het papier ziet zweven waren heel bijzonder. Vandaar ook dat ik nu ook zoveel interesse heb in de Solid Eye.

En nu is het dus zover! Gamespot heeft het ding uitgeprobeerd. Toen ik er voor het eerst over hoorde dacht ik dat het scherm van de PSP gewoon in twee helften verdeeld zou worden met op allebei de helften hetzelfde plaatje in een iets ander perspectief. En de Solid Eye hoefde dan alleen maar een van die helften achter elk kijkgat te plaatsen. En inderdaad is dat ook precies zoals het werkt. Een paar weken geleden vertelde Shinta Nojiri nog dat het een "geavanceerde" techniek betrof waar hij samen met Sony Music Communications aan heeft gewerkt. Maar het blijkt dus toch een hele simpele oplossing. Gamespot is helaas niet heel erg onder de indruk. Het effect wordt omschreven als een "slight sense of depth" dat "fairly neat" is. Ondanks deze matige eerste impressie ben ik er toch nog steeds heel nieuwsgierig naar.

Wat was dat ook alweer, een Solid Eye? Het is een uitvouwbaar kartonnen omhulsel, nog groter dan de PSP zelf, dat je bovenop het apparaat kunt bevestigen. Er zitten twee kijkgaatjes in, en als je die voor je ogen houdt zie je de beelden van de PSP in levensechte 3D. Niet praktisch, wel leuk. Je kunt het gebruiken om het spel zelf in 3D te spelen. En er zijn meer dan 40 filmpjes te unlocken die je in 3D kunt bekijken. Filmpjes van Metal Gear Solid 3 en speciaal voor dit spel opgenomen filmpjes van meisjes in bikini. Tenslotte kun je de PSP ook nog verbinden met je PS2 om zelf foto’s van Metal Gear Solid 3 te maken, en die om te zetten naar 3D beelden.

Gamespot hands on.

Lees ook:Nieuwe Metal Gear Solid 4 screenshots
Lees ook:Metal Gear Solid Touch verschijnt voor de iPhone
Lees ook:Metal Gear Solid 4 uitgesteld
Lees ook:MGS4 wordt het laatste avontuur van Solid Snake
Lees ook:MGS4 moet op eerste dag 1 miljoen keer verkopen wil Konami uit de kosten komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.