PlayStation Plus wordt iets duurder


Vanaf 01:01 uur CEST op 31 augustus 2017 wijzigen wij onze prijzen voor PlayStation®Plus. Voortaan betaal je het volgende voor je lidmaatschap:

 • de prijs op jaarbasis verandert van € 49,99 naar € 59,99 per jaar.
 • de prijs op kwartaalbasis verandert van € 19,99 naar € 24,99 per kwartaal.
 • de prijs op maandbasis verandert van € 6,99 naar € 7,99 per maand.

Nuttige informatie voor als je PlayStation Plus-abonnement bijna afloopt. Vanaf 31 augustus gaan de prijzen omhoog, dus zorg dat je vóór die datum een nieuw lidmaatschap aanschaft. (Of als je 60 euro per jaar te duur vindt en je betaalt per creditkaart: zorg dat je vóór die datum de optie ‘auto-renew’ uitschakelt).

SCEE geeft geen reden voor de prijsverhoging. Toen vorig jaar de Amerikaanse prijzen omhoog gingen was dat volgens Sony omdat: “The new pricing reflects the current market conditions while enabling us to continue providing exceptional value to our members.” Ook nogal nietszeggend dus. Het zal wel gewoon een inflatiecorrectie zijn.

De goedkoopste manier om PlayStation Plus te gebruiken is natuurlijk nog steeds om het hele jaar door aanbiedingen van speelgoedwinkels en gameshops in de gaten te houden. Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik  voor het laatst de volle prijs heb betaald voor een jaarabonnement.

Neo-games.blog forum

Lees ook:15 Maanden PS Plus voor de prijs van 12
Lees ook:Sony maakt storing goed met 1 dag gratis PS Plus
Lees ook:Braid komt naar de PlayStation 3
Lees ook:EA games in de aanbieding
Lees ook:Xbox 360 prijsdaling: €199,95 / €299,95 / €399,95

2 reacties op “PlayStation Plus wordt iets duurder

 1. Kikujiro

  Een inflatiecorrectie van 20%?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  PlayStation Plus bestaat nu 7 jaar, en als het weer 7 jaar duurt tot de volgende prijsverhoging is dat dus 20% over 14 jaar. Dat is euh… nog steeds best pittig eigenlijk. Nou ja, ik weet het ook niet. Misschien durft Sony ook wel gewoon extra te vragen omdat ze nu toch marktleider zijn.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.