Nieuwe God of War aangekondigd voor de PlayStation 3


Het schijnt dat deze trailer van God of War: Ascension een paar dagen te vroeg is uitgelekt. Een onoplettende medewerker bij internetwinkel Amazon gooide hem per ongeluk vannacht al online. Sony reageerde door snel ook een officiële aankondiging te schrijven op het PlayStation.Blog, maar tijd voor een uitgebreid persbericht was er blijkbaar niet. Afgaande op de 5 vorige delen verwacht ik geen grote verrassingen, maar toch, een paar details waren wel fijn geweest. Vooral omdat Amazon het spel omschrijft als “the most ambitious God of War adventure in the series so far.” Na alle krankzinnige avonturen in God of War II en III ben ik reuze benieuwd hoe Sony dit nieuwe spel in hemelsnaam nóg ambitieuzer hoopt te maken.

Het enige wat deze trailer duidelijk maakt is dat God of War: Ascension zich afspeelt voordat Kratos een god werd. Een prequel dus. Wat interessant is omdat Chains of Olympus op de PSP ook al een prequel was. Blijkbaar duikt Ascension (de bijbelse term voor opstijgen naar de hemel zonder eerst te sterven) nog dieper in het verleden. De voice-over suggereert zelfs dat we teruggaan naar een tijd dat Kratos nog niet 24 uur per dag boos was, maar daar geloof ik weinig van; bij die laatste blik in de camera kijkt hij al net zo chagrijnig als in de latere spellen.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer God of War reboot
Lees ook:Kratos and the Colossus op nieuwe God of War III screenshots
Lees ook:Gametrailers bespreekt God of War III
Lees ook:Kijken: nieuwe God of War III trailer
Lees ook:Eerste screenshots God of War: Ghost of Sparta (PSP)

Eén reactie op “Nieuwe God of War aangekondigd voor de PlayStation 3

  1. G.Tom

    Ik vraag me zelf af of het wel een prequel is. Ze hebben alles al erin weten te rammen wat te vertellen valt, met Chains of Olympus en Ghost of Sparta. En in deze trailer kan je het hoofd van Athena zien, voordat ze ergens mee geraakt wordt. Mensen die het einde van God of War III hebben gezien, kunnen met me meespeculeren. *SPOILER ALERT* Wellicht komen er flashback sequences in het verhaal voor, want aan het einde zag je een bloedig spoor, weg van waar Kratos zou moeten liggen. Krijgt hij flashbacks terwijl hij wordt weggesleept? Loopt hij zelf weg? Wellicht, nu hij zichzelf heeft weten te vergeven, kan hij zich focusen op zijn échte vijanden. Ik kijk er naar uit, in ieder geval!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.