Mizuguchi’s nieuwe spel Child of Eden in beweging


Bewegend beeld van Child of Eden. Iemand van Q? Entertainment geeft een korte demonstratie en het wordt al snel duidelijk dat Child of Eden eigenlijk gewoon Rez is met Kinect-besturing. Er is een merkbare vertraging tussen de hand van de journalist en de cursor op het scherm, maar toch ziet het eruit als een interessante ervaring om zonder controller op virussen te schieten. Ik kan me voorstellen dat het je nog meer in het spel trekt.

En voor wie echt helemaal niks moet weten van nieuwe besturingsmethodes is er goed nieuws: Child of Eden is ook speelbaar met een reguliere Xbox 360-controller en/of met een DualShock 3. Een voordeel daarvan is dat je de vibraties weer meekrijgt die van Rez zo’n bijzondere ervaring maakte (de controller pulseerde steeds heftiger op het ritme van de soundtrack). Kortom: wat je verder ook van de Kinect-camera vindt, Q? werkt aan een onofficieel vervolg op Rez! Dat is nieuws waar we allemaal blij van kunnen worden.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:De droomwereld van Child of Eden
Lees ook:Tetsuya Mizuguchi kondigt Child of Eden aan, lijkt op Rez
Lees ook:Gerucht: Banjo Kazooie 3 met motion sensor controlle
Lees ook:Drie PixelJunk spellen op één Blu-ray
Lees ook:Atari brengt dromerig puzzelspel The Undergarden naar XBLA

3 reacties op “Mizuguchi’s nieuwe spel Child of Eden in beweging

  1. Inno Vation

    Ai… dit is wel een Rez Light! Het is te hopen dat je meer “Kinected” bent met de game, en niet alleen je hand open en dicht mag doen. Blij word ik er alsnog niet van.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik ben iets optimistischer. Toen ik destijds video’s van Rez bekeek snapte ik ook niet waar iedereen zo enthousiast over was. Vijanden selecteren met een cursor zag er helemaal niet zo speciaal uit. Het kwartje viel pas toen ik het zelf speelde. Ik denk/hoop dat dat hier ook weer zo is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Inno Vation

    Ook clipmakers kunnen geïnspireerd raken door Rez, zoals ‘immersive’ die de clip heeft gemaakt voor het nummer ‘Niton (The Reason)’ van DJ Eric Prydz.
    http://www.immersive.eu/animation/eric-prydz
    .
    .
    Weer eens wat anders dan zwetende stoeipoezen in sexy sportpakjes in de gym van ‘Call On Me’.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.