Drie PixelJunk spellen op één Blu-ray

Stel: je hebt wél een PlayStation 3 maar geen creditcard. Dan baal je ervan dat je zoveel bijzondere PSN-spellen misloopt. Sony Computer Entertainment Asia schiet te hulp door in ieder geval de veelgeprezen platformgame PixelJunk: Eden uit te brengen op Blu-ray. Later deze maand wordt in de Aziatische regio het PixelJunk 3in1 Pack uitgebracht met PixelJunk: Racer, PixelJunk Monsters en dus ook PixelJunk Eden. Het compilatieschijfje is nog niet aangekondigd voor Europa of Amerika, maar omdat de PS3 een regiovrije console is kunnen spellen uit andere regio’s ook hier worden afgespeeld. Alledrie de PixelJunk’s hebben bovendien de optie om te kiezen tussen Japanse of Engelse schermteksten. Zulke compilaties mag Sony vaker samenstellen.


PixelJunk: Racer


PixelJunk: Monsters


PixelJunk: Eden

[games.blog forum]

Lees ook:PixelJunk bedenker verklapt eerste details Eden Encore
Lees ook:Een fraaie Pixeljunk Eden demonstratie
Lees ook:Pixeljunk Eden demo later vandaag beschikbaar
Lees ook:The Last Guy trailer: rennen voor je leven in Google Earth
Lees ook:Een sneak-preview van Q-Games’ volgende spel

13 reacties op “Drie PixelJunk spellen op één Blu-ray

 1. Kikujiro

  *wordt wakker*

  “maar omdat de PS3 een regiovrije console”

  Serieus? Dus Japanse discs kan ik zonder problemen op mijn PS3 afspelen? Zoals bijvoorbeeld Yakuza 3 en zo?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Berend Jan

  dat het regio vrij is is toch weer teruggedraaid vlak voor de launch van deze machine.
  .
  Of haal ik dingen door elkaar.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik

  De PlayStation 3 is regiovrij voor PS3-spellen. Tenminste, een regio instellen schijnt optioneel te zijn en vrijwel alle ontwikkelaars kiezen ervoor om het niet te doen. DVD’s Blu-ray’s (films) PS1games en PS2games zijn allemaal nog wel region-locked.
  .
  Je kunt wel tegen problemen aanlopen als je nog een ouderwetse televisie hebt (het PAL/NTSC verschil), maar met een LCD of Plasma flatscreen zou je alles moeten kunnen afspelen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Hmmm… als ik me niet vergis kan ik dat op mijn PAL tv instellen… volgens mij is NTSC weergave mogelijk (vanavond maar even kijken).

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Jij hebt ook nog steeds een ouderwets groot bakbeest? *highfive* Lang leve de oldschool. ;)
    .
    Ik doe alleen geen garanties over het al dan niet werken van Japanse spellen op PAL-toestellen met zo’n NTSC-stand. Het zou kunnen, maar ik weet niet of die games zich echt zo makkelijk om de tuin laten leiden. Ik zou zeggen: hou ons op de hoogte als je inderdaad besluit iets te importeren.
    .
    (Misschien ook interessant, er zwerft ergens in die regio een versie van Aquanaut’s Holiday rond (Endless Ocean voor de PS3) met Chinese én Engelse schermteksten).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

     Waarschijnlijk werkt het net als bij DVD’s. Volgens mij wordt die hele “region lock” softwarematig aangestuurd. Met een “omgebouwde” DVD speler kan ik ook gewoon alle DVD’s bekijken, zonder iets in mijn TV-instellingen te wijzigen. Japan is op dit moment nog dezelfde regio (regio 2) als Europe en ik kan zonder problemen Japanse DVD’s draaien, ondanks het feit dat in Japan NTSC leidend is.

       /   Beantwoorden  / 
   2. G.Gulzt

    Je hebt 120 uur Fallout op een CRT scherm gedaan? :-) Als je straks een nieuwe HDTV hebt kun je mooi je lol op door nog een keer te beginnen en je ogen uitkijken!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

     Kijk! Dat dacht ik dus ook… twee keer waar voor mijn geld! ;)

       /   Beantwoorden  / 
 4. Kikujiro

  *noteert Aquanaut’s Holiday*

  Ik heb een zeer fraaie progressive scan widescreen van Panasonic die eigenlijk nog lang niet aan vervanging toe is. Alhoewel ik eind vorig jaar wel even heb overwogen een nieuwe HDTV aan te schaffen, maar hier voorlopig toch maar van afzie. Bovendien: “if it ain’t broken, don’t fix it”. Mijn broer is trouwens wel in het bezit van een grote flatscreen televisie en ik moet toegeven dat Wii spellen daarop nou niet echt goed tot hun recht komen (elk oneffenheidje is goed zichtbaar).

  Ik zal eens even wat forums afstruinen inzake de regiovrijheid van de PS3 en de eventuele problemen die dit met zich meebrengt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Berend Jan

   Vooral de VC spellen zien er op mijn HD-ready TFT TV niet uit, ik heb mijn Wii natuurlijk een component kabel aangesloten. Maar als de PS3 niet regio locked is kan je toch heel goedkoop importeren?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Ik ben in april toch in Japan, dus maar eens wat tweedehands gameshops afstruinen (en daar hebben ze er in Japan een heleboel van!).

      /   Beantwoorden  / 
 5. G.Gulzt

  Goed nieuws, dat zijn topspellen! Pixel Racers staat nog op m’n verlanglijstje, maar de andere twee heb ik met veel plezier uitgespeeld. Ze brengen toch niet eerst Pixel Junk Eden uit op Blu-Ray? Ik bedoel.. toch wel gelijk alledrie?

  Let wel: Trophies 100% is vrijwel onmogelijk op een CRT TV, alleen op High Definition kun je de pollen echt scherp zien. (trophy: get all spectra without missing a single pollen).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.