Braid eindelijk beschikbaar in Nederlandse en Belgische PlayStation Store


Braid! Ik was het alweer bijna vergeten tot ik deze thread zag in ons forum. Vandaag is de dag dat Braid eindelijk beschikbaar is in de Nederlandse en Belgische PlayStation Store. Luister allemaal naar Gulzt; Braid is echt zo goed. De openbaring kwam voor mij op het moment dat ik me realiseerde dat alle puzzelstukjes al vanaf het begin bereikbaar zijn. Ik had me lopen ergeren aan al die puzzelstukjes op onbereikbare plaatsen. Ging er vanuit dat ik later terug zou moeten komen met nieuwe voorwerpen en vond dat maar een slappe manier om de speelduur op te rekken. Pas later realiseerde ik dat me dat de fout bij mezelf lag. Jonathan Blow rekt de speelduur nergens kunstmatig op, ik was gewoon nog niet goed genoeg in het manipuleren van de tijd om meteen alle puzzelstukjes op te rapen.

Vergeet vooral niet om tijdens het downloaden ook de Nederlandse spelomschrijving te lezen waar Sony zo lang aan heeft gewerkt. Vooral de regel “Braid doet niets af aan de verbeeldingskracht” intrigeert mij mateloos. Welke Engelse zin zou er achter die kromme Babelfish-vertaling verborgen zitten?

[g.forum]

Lees ook:Maker van Braid toont concept art voor nieuw spel
Lees ook:Braid op PS3: misschien, Braid op Wii: zeker niet
Lees ook:Tim uit Braid doet mee in Super Meat Boy
Lees ook:Braid op 4 februari naar Nederlandse & Belgische PlayStation Store
Lees ook:Waarom Braid nog niet in de Nederlandse PlayStation Store staat

9 reacties op “Braid eindelijk beschikbaar in Nederlandse en Belgische PlayStation Store

  1. Gulzt

    Amen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    “Pas later realiseerde ik dat me dat de fout bij mezelf lag. Jonathan Blow rekt de speelduur nergens kunstmatig op, ik was gewoon nog niet goed genoeg in het manipuleren van de tijd om meteen alle puzzelstukjes op te rapen.”
    .
    Owhhh ik dacht dat het meer een metroid vania was, en dat ik vanzelf wall en boublejump zou krijgen in dit spel…
    .
    Ik vond het maar een raar spel, toch maar weer eens verder spelen dan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dat dacht ik het eerste uur dus ook, tot ik op een gegeven moment wel erg veel levels had om later terug te komen. Als je je gewoon vastbijt in één van de levels is het perfect mogelijk om alle puzzelstukjes te verzamelen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Engelse vertaling: Braid leaves nothing to the imagination?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Tja dat is een kloppende zin, maar nogal raar in de context van Braid. Het is niet alsof er expliciete sexscenes inzitten die niets aan de verbeelding overlaten. ;)

        /   Beantwoorden  / 
  4. Wormpaul

    Ik had `m speciaal gister gedownload omdat ik er echt op zat te wachten, nu kon ik `m niet vinden in de “spotlight” en moest ik via zoekfunctie `m alsnog downloaden.

    Hoe kan `n spel nu goed verkopen als alleen de fanatiekelingen als ik `t spel kunnen vinden…want de meer casual gamers kijken toch alleen wat er nieuws is in de spotlight dunkt mij….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Inderdaad… dat is eigenlijk ook de enige pagina in de Store waar ik regelmatig kijk/zou zoeken.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Hebben casual gamers überhaupt een PlayStation 3 dan? ;) Maar nee, Sony heeft Braid’s kansen inderdaad verknoeid in de Benelux. Heeft het spel vandaag een icoontje gekregen in dat “what’s new” ding in de XMB? Dat is de enige manier waarop een verdwaalde gamer er misschien nog iets van zou kunnen merken.
      .
      Het is leuk nieuws voor de fanatiekelingen, maar daar houdt het dan wel op.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Linkster/G.Tom

        Braid boeit me ondertussen weinig meer. Waar ik echt op zit te wachten is de PSN PAL release van Symphony of the Night. Twee jaar geleden uitgebracht in USA, en nog steeds niet hier. SCHANDE!

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.