Braid op PS3: misschien, Braid op Wii: zeker niet


Het is niet uitgesloten dat het innovatieve platformspel Braid uiteindelijk ook via Sony's PlayStation Store wordt uitgebracht. Ontwikkelaar Jonathan Blow vertelt in een podcast dat het spel momenteel alleen een 'limited exclusive' is voor Microsoft. Zodra er voldoende tijd is verstreken is hij vrij om Braid op ieder willekeurig platform uit te brengen.

'Een PlayStation 3 versie gebeurt misschien nog wel in de toekomst, en wat je in ieder geval nog dit jaar gaat meemaken is Braid op de PC. Alleen WiiWare is echt uitgesloten omdat Nintendo's download service daar niet op is gebouwd. Het spel is veel te groot om op een Wii opgeslagen te worden. Veel mensen denken dat 3D spellen ingewikkeld zijn, maar 2D art – zoals alle bitmaps in Braid – nemen ook veel ruimte in beslag.'

Zie ook:
- Vanaf morgen op XBLA: Braid
- LittleBigWelcome op de LittleBigPlanet site

[games.blog forum]

Lees ook:Braid volgende week in Amerikaanse PlayStation Store
Lees ook:Braid op de PC uiterlijk maart, PS3-versie nog niet zeker
Lees ook:Waarom Braid nog niet in de Nederlandse PlayStation Store staat
Lees ook:Tim uit Braid doet mee in Super Meat Boy
Lees ook:Playstation 3 wordt standaard verkocht met de 60GB harde schijf

4 reacties op “Braid op PS3: misschien, Braid op Wii: zeker niet

  1. Kikujiro

    Tsja… zo dreigt de VC toch aan haar eigen succes onder te gaan. Dit is toch wel een designfout van jewelste van Nintendo. Mijn Wii geheugen is vol terwijl ik op dit moment niet eens zo heel veel VC games op mijn Wii staan (de meeste zijn alweer gedelete), volgens mij nemen ook al die Kanalen (Wii Fit, Mariokart e.d.) redelijk wat ruimte in beslag. Dus ook al download je niet veel games en installeer je alleen de gebruikelijke kanalen, ” t geheugen is al snel vol.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Mijn Wii is ook al lange tijd vol. Het is om wanhopig van te worden. Ik kan letterlijk niks meer kopen (zelfs geen gewone spellen, om Smash Bros. Brawl te draaien moest ik ook eerst plaatsmaken) zonder dingen weg te gooien. Nintendo houdt vol dat ze aan een oplossing werken… ik hoop dat ze opschieten.

    … en dat het dan gewoon een fatsoenlijke harde schijf is in plaats van een halfslachtige tussen-oplossing.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Misschien komt er wel een WinZip channel. Kunnen we alles lekker inpakken. Waarschijnlijk zal dit kannaal het WiiZip channel gaan heten o.i.d.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kars

    gelukkig heb ik een xbox;) heb laatst een demootje gespeeld. Een heel bijzonder spel. Moet zeker de hele versie gaan kopen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.