Maar 40% van PS3-eigenaren is zich bewust van Blu-ray speler


Het is de belangrijkste reden waarom de Playstation 3 zoveel geld kost en van alle mensen die er tot nu toe 600 dollars voor hebben neergelegd, beseft maar 40% van alle PS3-eigenaren zich dat hun nieuwe spelcomputer ook in staat is om Blu-ray films af te spelen. En zelfs onder de groep mensen die er wel vanaf wisten, maakt maar ongeveer de helft ook daadwerkelijk gebruik van de functie.

Dit soort percentages worden vanzelf hoger, maar het is wel verrassend dat uitgerekend de early adopters zich niet lijken te beseffen waar hun dure aanschaf allemaal toe in staat is. Zeker voor een onderzoek dat is uitgevoerd in Amerika, het land waarover we zo vaak horen dat HDTV daar al veel verder geaccepteerd is. Wat voor percentages zouden er komen uit een Europees onderzoek over hetzelfde onderwerp?

Bron: 1UP

Zie ook:
- Uitstel GTA IV voor ons eigen bestwil maar Take Two "niet blij"
- Exclusief spel van Rockstar Games naar PS3

Lees ook:11% van alle gamers bezit ongeopende spellen
Lees ook:Uitpakfoto’s: de Japanse Super Mario Collection
Lees ook:Geen commentaar
Lees ook:360Gamer’s grote kapotte Xbox onderzoek
Lees ook:Revolution-column van Reggie

7 reacties op “Maar 40% van PS3-eigenaren is zich bewust van Blu-ray speler

  1. Dennis

    Games als Oblivion maken gebruik van de kracht van Blu-ray om sneller te laden ed. En ik gebruik hem altijd voor mijn bluray films. Maar alle games maken er ook al gebruik van, dus ergens gebruikt iedereen het

      /   Beantwoorden  / 
  2. oscar

    zonde van je geld. want die blu-ray is het duurst

      /   Beantwoorden  / 
  3. Nintendo-Girl-Yarah

    Sony is vet gedist man!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Dennis

    Sony PS3 is de sterkste console van allemaal, en over 1á2 jaar wordt dat denk ik erg duidelijk. De Wiihype is dan over en iedereen ziet in dat het grafisch een té slechte console is. De 360 zit allang aan zijn max, met GoW gaat ie als een stofzuiger te keer. De PS3 gaat komen, en vanaf Uncharted en Ratchet & Clank is het gedaan met M$ en Ninty

      /   Beantwoorden  / 
  5. Nintendo-Girl-Yarah

    Echt nie Dennis!!! Als Sony niet meteen de prijs gaat verlagen dan is het over met hun PS@#!. Nintendo zal echt niet snel opgeven en de Xbox 360 kan nog wel, maar ik zie geen toekomst voor de PS3…(ik vond de PS2 al een bagger!!!!!!!!)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Dennis

    Playstation is altijd voor de hardcore gamer geweest. De Xbox had kunnen leiden als de hardware goed was geweest, maar het lijkt een overhaastige klus geweest te zijn om eerder dan Sony te zijn. De Wii heb ik voor erbij, het is de goedkoopste, en hij kan geen DVD afspelen. Enige grappige is de besturing. Het is een grappig dingetje, maar de graphics zijn té slecht om nog 7 jaar mee te kunnen gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Paul Hu

    ”Sony PS3 is de sterkste console van allemaal, en over 1á2 jaar wordt dat denk ik erg duidelijk. De Wiihype is dan over en iedereen ziet in dat het grafisch een té slechte console is. De 360 zit allang aan zijn max, met GoW gaat ie als een stofzuiger te keer. De PS3 gaat komen, en vanaf Uncharted en Ratchet & Clank is het gedaan met M$ en Ninty”

    Ik moet je hellaas teleurstellen Dennis, de PS3 is niet de krachtigste console! Kwa rekenkracht van het CPU, dat wel… Maar jij spreekt grafische pracht. De Xbox 360 is namelijk hierin krachteriger. De grafische kaart van in PS3 is afgeleid van een Nvidia 7800GTX, de grafische kaart in de Xbox 360 is weer gebasseerd op de AM/ATI R600, wat een grafische chip is met DX10 mogelijkheden. De grafische kaart in de PS3 werkt nog met Pixelshaders en Vertex Shaders, terwijl de videochip in de Xbox 360 beschikt over een unified shader architect. Nou wat zijn dit soort termen? het mooie grafische pracht wat op je scherm getovert word, worden getekent door de Pixel Shaders en netjes op hun plek gezet en het toevoegen van speciale effecten door de Vertex shaders. Nu heeft de PS3 bijvoorbeeld 20 pixelshaders en 7 vertex shaders (dit is niet correct want ik kon niet het echte aantallen vinden) Stel een game eist maar kracht van de Pixel Shader dan de Vertex Shader, dan doet de vertex shader helemaal niks, en vice versa, de Xbox 360 beschikt over een Unified shader architect, hiermee heb je geen aparte pixel/vertex shaders meer, maar het zit allemaal gecombineert. Stel een Xbox 360 heeft 32 Unified shaders. Als een game op de 360 meer pixel shader kracht vereisen, dan kunnen alle unified shaders daaraan werken en vice verca! En als argument dat de 360 al aan de max zit omdat dat ding als een stofzuiger te keer gaat, heeft meer te maken met het slechte koeling in de 360, dan dat een console aan de max is. Mijn pc koelt ook op 100% als ik warcraft 3 speel zit mijn PC nou ook aan mij max? (Intel Core 2 Duo E6300 @3.2GHZ, 2GB RAM, 2x Geforce 7900GS SLI)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.