Uitstel GTA IV voor ons eigen bestwil maar Take Two “niet blij”


"Het was een grote teleurstelling om te moeten aankondigen dat we GTA IV hebben uitgesteld. Wij zijn niet blij, dat mag duidelijk zijn. Maar wat nog teleurstellender zou zijn geweest is een GTA die niet het onderste uit de kan haalt. Technische problemen zijn bijna de enige reden voor dit uitstel."

Grand Theft Auto IV is dus een hele poos uitgesteld, tot het tweede kwartaal van 2008 om precies te zijn. (Zowel Take Two als Rockstar Games zijn er "heel erg zeker" van dat deze nieuwe deadline wel gehaald wordt. Maar dat dachten ze eerst ook van oktober).

Take Two voorzitter Strauss Zelnick wilde verder niet ingaan op de "technische problemen" waar Rockstar tegenaan is gelopen. Hij verklaarde dat niemand er wat mee op zou schieten om te weten wat er precies misliep. Ook op de vraag welke versie van het spel (Xbox 360 of PS3) de meeste problemen opleverde wilde Zelnick geen commentaar geven, alleen dat Rockstar op allebei de consoles de grenzen opzoekt van wat er momenteel mogelijk is.

Teleurstellend nieuws voor iedereen dus. Wie had zich er niet op verheugd om dit jaar al aan de slag te gaan met de nieuwe GTA? De enige feestjes zijn waarschijnlijk gevierd bij alle andere uitgevers, hun grote eindejaars-titels staan er plotseling een heel stuk gunstiger voor.

Bron: Game|Life

Zie ook:
- Halo 3: co-op stand voor vier spelers details
- Exclusief spel van Rockstar Games naar PS3

Lees ook:Grand Theft Auto IV downloadable content uitgesteld
Lees ook:Gametrailers Bully review
Lees ook:Exclusief spel van Rockstar Games naar PS3
Lees ook:Eerste video Rockstar Table Tennis voor Wii
Lees ook:Bekijk hier de Rock Star Table Tennis trailer

4 reacties op “Uitstel GTA IV voor ons eigen bestwil maar Take Two “niet blij”

  1. Diago

    Ze hebben nog steeds problemen met de game op 1 DVDtje te passen, en er zijn problemen met het streamen van data op de 360 omdta er geen HD in elke 360 zit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. G-U

    Dat is de probleem echter niet Diago.
    Rockstar heeft problemen met de PS3 versie. Deze liep vorige week al een achterstand op van 2 weken. De Xbox 360 versie is op schema. maar zoals je hoort willen ze meer uit de 2 consoles halen. Maar bij release. Zal de Xbox 360 en PS3 versie niets verschillen. Behalven dat Xbox 360 2 contents krijg om te downloaden. Bij xbox 360 gaat de verhaallijn langer duren dan bij PS3. Microsoft heeft er ook 50 miljoen ingestoken.

    Dan nog heeft MicroSoft toestemming gegeven om meer games die HDD moeten hebben te maken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Altasia

    Het rommelde al een tijdje hierover. Het heeft trouwens niks met of de 360 op de PS3 versie te maken(dammm fanboys altijd met dat bashen op de andere console) maar iets met de engine en met de algehele afewerking die niet goed wilde lukken.

    Vind het opzich wel beter dat deze titel een halfjaartje opschuift, van de winter zijn er al te veel goede titels die ik wil gaan halen.

    Ben er ook nog niet uit of ik een PS3 of 360 of helemaal geen console naast me Wii. Want op het moment hang ik toch nog wel erg veel na het laaste toe.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ajax

    Ze zijn in het geheim bezig aan een Gta 4 versie voor de wii, ze hebben de deadline verschoven zodat ze alle versies tegelijk uit kunnen brengen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.